Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Aparjodei astotā vieta Eiropas junioru čempionātā

Aparjodei astotā vieta Eiropas junioru čempionātā
Kendija Aparjode
Foto: Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Šodien Oberhofas trasē Vācijā turpinājās 36. FIL Eiropas čempionāts kamaniņu sportā junioriem, kurā meiteņu konkurencē astoto vietu ieguva Kendija Aparjode.

Pirmās uz starta devās 19 juniores, kuru vidū bija arī Latvijas pārstāve Kendija Aparjode. Viņa savu pirmo braucienu veica 42,609 sekundēs un ierindojās devītajā pozīcijā pēc pirmā brauciena.

Otrajā mēģinājumā Kendija par 0,083 sekundēm uzlaboja savu sniegumu un braucienā pakāpās par vienu vietu uz augšu. Divu braucienu summā Aparjode uzrāda laiku minūte 25,135 sekunde, kas Eiropas čempionātā junioriem ļāva izcīnīt astoto vietu.

Sacensību uzvarētājai Džesikai Tībelei no Vācijas mūsu jaunā sportiste piekāpās par 0,635 sekundēm, bet otra Latvijas pārstāve Alise Evelīna Mitkus treniņa laikā gūtās galvas traumas dēļ nestartēja.

Atgādinām, ka sestdien Eiropas junioru čempionāta sudraba godalgas izcīnīja Latvijas divnieku ekipāža Kristens Putins un Kārlis Krišs Matuzels.