Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Flyers" pirmā uzvara, čempione "Kings" turpina neveiksmīgi

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Flyers" pirmā uzvara, čempione "Kings" turpina neveiksmīgi
Kā jau pierasts, Filadelfijas "Flyers" un Ņujorkas "Rangers" spēlē netrūka kautiņu
Foto: AFP/Scanpix

Iļjam Brizgalovam atvairot 18 metienus un Veinam Simondsam atzīmējoties ar vārtiem un rezultatīvu piespēli, pie pirmās uzvaras tikusi Nacionālās hokeja līgas vienība Filadelfijas "Flyers", kas savā laukumā ar 2:1 pieveica neērto Ņujorkas "Rangers". Tikmēr čempione Losandželosas "Kings" joprojām cīnās bez uzvarām - pret Edmontonas "Oilers" pietrūka piecas sekundes, jo izcēlās Nails Jakupovs.

Filadelfijas "Flyers" bija zaudējusi pēdējās astoņas spēles pret "Rangers", un arī šoreiz mača ievads neviesa cerības - lai gan mājiniekiem piederēja pārsvars, "Rangers" vārtsargs Henriks Lundkvists bija nepārspējams. Izvairīties no neveiksmīgākā starta kluba vēsturē palīdzēja veiksme - 32. minūtē pēc metiena no zilās līnijas garām vārtiem lidojoša ripa atsitās pret Veinu Simondsu un atrada ceļu "Rangers" vārtos.

Mājiniekiem vajadzēja četras minūtes un vienu sekundi, lai pārsvaru dubultotu. Vairākumā ripu vārtos iebakstīja Jakubs Vorāčeks, kurš spēlēja pirmajā maiņā kopā ar kapteini Klodu Žirū un Simondsu, jo Breidens Šenns nevarēja spēlēt diskvalifikācijas dēļ, savukārt Skots Hārtnels salauzis kāju un malā paliks četras līdz astoņas nedēļas.

Noslēdzošās trešdaļas ievadā Žirū varēja nodzēst jautājumus par uzvarētāju, bet mazākumā viņš neizmantoja pretuzbrukumu trijatā pret vienu aizsargu, netrāpot vārtos. "Rangers" atbildēja ar Teilora Pajata vārtiem un deficīta samazināšanu līdz minimumam. Par spīti divām minūtēm lielajā mazākumā, mājinieki izturēja, izcīnot pirmo uzvaru četros aizvadītajos mačos - 2:1.

"Nekad nevēlies spēlēt trijatā pret pieciem, un noteikti nevēlies to darīt divas minūtes. Puiši paveica lielisku darbu, bloķējot metienus, un vajadzīgajos momentos talkā nāca arī svarīgi seivi," padotos slavēja "Flyers" galvenais treneris Pīters Laviolets. Iļja Brizgalovs atvairīja 18 metienus, to starpā arī Rika Neša raidījumu jau pieminētajā mazākumā.

Tikmēr "Rangers" galvenais treneris Džons Tortorella nebija apmierināts ar vadošo hokejistu sniegumu, kritizējot vakar trīs vārtus guvušo pirmo maiņu: Nešs - Breds Ričardss - Mariāns Gāborīks. Pagājušajā sezonā Ņujorkas hokejisti uzvarēja visos sešos dueļos un kopumā bija uzvarējuši pēdējās astoņās spēlēs pret "Flyers".

Otavas "Senators" atkal atstāja Kasparu Daugaviņu rezervē un ielaida tikai vienus vārtus, viesos ar 3:1 pārspējot Floridas "Panthers". Par pirmo zvaigzni atzītais vārtsargs Kreigs Andersons atvairīja 25 metienus, bet uzvaras vārtus guva pagājušās sezonas labākais aizsargs Eriks Karlsons - viņš neitrālajā zonā pārtvēra piespēli un pretuzbrukumā raidīja ripu vārtu augšējā stūrī.

Kopvērtējumā "Senators" priekšā ir Čikāgas "Blackhawks", kas atspēlēja divu vārtu deficītu pret Dalasas "Stars" un izcīnīja ceturto panākumu tikpat mačos - 3:2 pagarinājumā. Panākumu atnesa piektos vārtus sezonā guvušais Mariāns Hosa. Arī pamatlaikā abus vārtus čikāgieši guva vairākumā.

Savā laukumā bez ielaistiem vārtiem turpina Sentluisas "Blues", kas ar 3:0 pieveica Nešvilas "Predators". Otro sauso spēli sezonā aizvadīja Jaroslavs Halāks, šoreiz atvairot 13 metienus. Ceturtos vārtus sezonā guva debitants Vladimirs Tarasenko, kurš sodīja paviršos sāncenšu aizsargus un raidīja ripu starp Pekas Rinnes kājsargiem.

Atvairot 33 metienus, sauso spēli aizvadīja arī Semjons Varlamovs, ļaujot Kolorado "Avalanche" savā laukumā ar 4:0 sakaut Kolumbusas "Blue Jackets". Meta Dušeina kontā divi rezultatīvi raidījumi.

Savukārt Džonatanam Kvikam līdz sausajai spēlei pietrūka piecas sekundes un Losandželosas "Kings" piedzīvoja trešo zaudējumu tikpat mačos. Par to parūpējās Nails Jakupovs, kurš no gaisa raidīja vārtos atlēkušo ripu. Pagarinājumā Edmontonas "Oilers" realizēja vairākumu, izraujot uzvaru ar 2:1.

13. "hat trick" karjerā guvis Eriks Stāls, palīdzot Karolīnas "Hurricanes" savā laukumā ar 6:3 pieveikt Bufalo "Sabres". Tikmēr Patriks Marlo, kurš guva divus vārtus, nemeta tukšos vārtos, bet piespēlēja partnerim. Sanhosē "Sharks" noslēdzošajā trešdaļā guva četrus vārtus un ar 5:3 pieveica Fīniksas "Coyotes".

Kerijs Praiss atvairīja 30 metienus, un Monreālas "Canadiens" viesos ar 4:1 pārspēja Vašingtonas "Capitals". Vairākumā pie diviem punktiem tika Andrejs Markovs. "Capitals" ir vienīgā komanda, kas joprojām spēlē bez punktiem.

Lielisku atspēlēšanos veica Ņujorkas "Islanders", kas pirmo trešdaļu zaudēja ar 1:3, tomēr spēja ar 7:4 izbraukumā pieveikt Toronto "Maple Leafs". Austrietis Mihaels Grabners guva divus vārtus un izdarīja rezultatīvu piespēli. Savukārt uzvaras vārtus guvušā Meta Molsona kontā divi precīzi raidījumi.

NHL regulārā sezona, 25. janvāris

SpēleRez.
Toronto "Maple Leafs" - Ņujorkas "Islanders"4:7
Filadelfijas "Flyers" - Ņujorkas "Rangers"2:1
Vašingtonas "Capitals" - Monreālas "Canadiens"1:4
Karolīnas "Hurricanes" - Bufalo "Sabres"6:3
Floridas "Panthers" - Otavas "Senators"1:3
Sentluisas "Blues" - Nešvilas "Predators"3:0
Dalasas "Stars" - Čikāgas "Blackhawks"2:3 P
Kolorado "Avalanche" - Kolumbusas "Blue Jackets"4:0
Edmontonas "Oilers" - Losandželosas "Kings"2:1 P
Sanhosē "Sharks" - Fīniksas "Coyotes"5:3

"Oilers" pirmos vārtus neieskata, Nails Jakupovs izrauj pagarinājumu un svin otrā laukuma galā

Kīts Akoins brīnumaini glābj komandu

Mariāns Hosa izmanto lielisku Patrika Keina piespēli un uzvar maču

Džeisons Pominvils gūst vārtos, atrodoties uz ceļiem

Vladimiram Tarasenko ceturtie vārti četrās spēlēs

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

1 2 3 4 112 komentāri

  +2 [+] [-]

, 2013-01-25 08:31, pirms 11 gadiem
Oilers sācis labi ,bet iepriekšējā sezonā arī bija labs starts,bet pēc tam kritums,bet šī sezona ir īsa un cerams krituma nebūs.Tā vien izskatās ,ka Ovi ar Bekstrēmu nevar atiet no Znaroka hokeja.

  +4 [+] [-]

, 2013-01-25 08:37, pirms 11 gadiem
Otava ir iesākusi patiesi lieliski. Vakar Lēneru aizsūtīja uz AHL, tā kā Bišops uz doto brīdi ir atguvis otrā vārtsarga lomu. Domāju, ka nākamnedēļ uz ledus vajadzētu parādīties ari Daugaviņam, jo tur tas grafiks izskatās pasmags.

Filadelfija, ja skatās no plikas statistikas, tad izcīnīja vieglu uzvaru, jo NYR maz, tiešā veidā, apdraudēja Brizgalova vārtus. Pat noslēdzošā perioda vidū, kad bija lielais vairākums, reindžeri izskatījās visai lēnīgi. Bez Briēra un Hartnela(lauzta kāja, lazaretē būs 4-8 nedēļas), klāsies grūti, bet šodien atlikušie līderi demonstrēja organizētu spēli.
Kad sāku aktīvi just līdzi "Flyers" komandai, sastāvs bija krasi atšķirīgs. Pat pagājušo divu sezonu laikā, tas ir izmainīts līdz nepazīšanai.

Vislielākais nakts prieks ir "Islanders" uzvara, bet Fīniksas zaudējums spēles galotnē gan man sagādāja nepatīkamas emocijas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2013-01-25 08:43, pirms 11 gadiem
coffijs rakstīja: Oilers sācis labi ,bet iepriekšējā sezonā arī bija labs starts,bet pēc tam kritums,bet šī sezona ir īsa un cerams krituma nebūs.Tā vien izskatās ,ka Ovi ar Bekstrēmu nevar atiet no Znaroka hokeja.
Ja jau Ovečkinam un Bekstrēmam tik labi patika Znaroks, tad jau jāsauc pie sevis uz Vašingtonu. Sākumā tas var izklausīties smieklīgi, bet ja padomā...

     [+] [-]

, 2013-01-25 08:49, pirms 11 gadiem
Torntonam spēcīgs starts. Trijās spēlēs 1+8 punkti. Vispārvisa Sharks uzbrukuma elite ir līmenī.

  +5 [+] [-]

, 2013-01-25 08:53, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: Skatos pirmā jūsma par NHL atsākšanos beigusies
lielākā daļa labāk pļāpā par Artjuhiniem, Knopkām u.c. kolhoza traktoristiem
Prieks par SC redakciju, kas ieliek spilgtos momentus
Tev jau neienāk prātā darba dienās (naktīs) cilvēkiem jāguļ, šodien pirmā spēle sākās tikai divos!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-01-25 09:27, pirms 11 gadiem
Carolina šonakt beidzot izskatījās pēc sevis, Ērikam Hat-Tricks, Skinners met, laikam jau aizgāja... uz priekšu Hurricanes!

  +2 [+] [-]

, 2013-01-25 09:29, pirms 11 gadiem
Sharks perfekti iesaakushi, Marlo spridzina...

Kas taa par Flyers godinaashanu. Kapeec par Flyers raksts pa pus labu, bet par paareejaam komandaam tikai pa rindkopai..???

  +1 [+] [-]

, 2013-01-25 09:33, pirms 11 gadiem
Stāls vispār tāds interesants spēlētājs. Viņam ir tikai 28 gadi, bet jau ticis pie 13 hattrick un 1 pokera. Un tas viss pie aptuveni 250 kopummā gūtiem vārtiem.

     [+] [-]

, 2013-01-25 09:35, pirms 11 gadiem
Weids#3 rakstīja: Sharks perfekti iesaakushi, Marlo spridzina...

Kas taa par Flyers godinaashanu. Kapeec par Flyers raksts pa pus labu, bet par paareejaam komandaam tikai pa rindkopai..???
Taa ir gandriz visur(LNT ari tikai Flyers speeli), bet Jakupova vaarti fantastiski, it ipashi taadaa vecumaa un tieshi izskiroshie vaarti.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-25 09:49, pirms 11 gadiem
Ulvi, paldies par katras nakts izcilajiem apskatiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2013-01-25 09:58, pirms 11 gadiem
flipsider rakstīja: Taa ir gandriz visur(LNT ari tikai Flyers speeli), bet Jakupova vaarti fantastiski, it ipashi taadaa vecumaa un tieshi izskiroshie vaarti.
Lezbovskis vispār ir dīvains persiks. Šorīt nosauca 3 no 10 NHL rezultātiem un atsevišķi atzīmēja Brizgas "monstrozo" sniegumu - 18 no 19 atvairītie metieni! Vakar lepni paziņoja, ka Malkins ir guvis vārtus (!) un Kuļominam 3 piespēles! Varētu padomāt, ka cilvēki seko NHL līdzi tikai dēļ līgas krieviem... Par reālajiem līgas līderiem vispār klusums! Brīnums, ka katru rītu netiek veikts apdeits attiecībā uz OVĪ "fantastisko" statistiku!

  +1 [+] [-]

, 2013-01-25 09:59, pirms 11 gadiem
NHL-ā rakstīja: Otava ir iesākusi patiesi lieliski. Vakar Lēneru aizsūtīja uz AHL, tā kā Bišops uz doto brīdi ir atguvis otrā vārtsarga lomu. Domāju, ka nākamnedēļ uz ledus vajadzētu parādīties ari Daugaviņam, jo tur tas grafiks izskatās pasmags.

Filadelfija, ja skatās no plikas statistikas, tad izcīnīja vieglu uzvaru, jo NYR maz, tiešā veidā, apdraudēja Brizgalova vārtus. Pat noslēdzošā perioda vidū, kad bija lielais vairākums, reindžeri izskatījās visai lēnīgi. Bez Briēra un Hartnela(lauzta kāja, lazaretē būs 4-8 nedēļas), klāsies grūti, bet šodien atlikušie līderi demonstrēja organizētu spēli.
Kad sāku aktīvi just līdzi "Flyers" komandai, sastāvs bija krasi atšķirīgs. Pat pagājušo divu sezonu laikā, tas ir izmainīts līdz nepazīšanai.

Vislielākais nakts prieks ir "Islanders" uzvara, bet Fīniksas zaudējums spēles galotnē gan man sagādāja nepatīkamas emocijas.
PHI patiešām pēdējos pāris gados ir sačakarējuši visu ko var sačakarēt...

     [+] [-]

, 2013-01-25 10:21, pirms 11 gadiem
Hmz, kur tad Jāgra fani palikuši? Pats ar viņš pieklusis pēc tā pirmā mača.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-25 10:28, pirms 11 gadiem
Sanhosē come-backs labs, pirmā maiņa spridzina pagaidām;
arī čikāgai padevās kas līdzīgs - no 0:2 pagarinājumā tomēr izlīda pateicoties hosam kuram arī ļoti labs sezonas ievads;
pārsteidzoši labi sezonu iesākuši otava kuriem jau trešā uzvara;
florida uzvarot pirmo spēli tā arī vairāk neko nav spējuši parādīt lai gan likās ka kautkas varētu tur sanākt šosezon.. pagaidām izskatās ka tomēr nē..
prieks par pirmajām uzvarām potenciālajām līderēm filadelfijai un karolīnai.... beidzot stāli parādija par ko viņiem naudu maksā..
patīkami ka monreāla iztaisija ovečku kuriem jau trešais zāģis, tur markovs līmenī vairākumā;
bērnu komanda pēdējās sekundēs tomēr izrauj pagarinājumu pret čempiņiem un papildlaikā arī uzvar..
tāpat sausās spēles halakam un varlamovam...

     [+] [-]

, 2013-01-25 10:34, pirms 11 gadiem
kharlamovs 333 rakstīja: Jakupovs pat neskatoties uz mazo spēles laiku spēj būt lietderīgs.
Vienīgais viņa mīnuss lielā zīmēšanās. Bet jauns,gan jau tas pāries. Jo pagaidām pēc galīga tīņa izskatās ar tām emocijām.
Tarasenko turpina izcili - trīs punkti Nešvilā
kharlamovs 333, 2013-01-22 08:09, pirms 3 dienām, ignorēt, atbildēt
Ar ko Jakupovs ir izpelnījies 2 maiņu ? Drafta No - 1,tas arī viss.
Avansā. Kamēr virkne + - tāda paša līmeņa spēlētāju vēl ilgi gaidīs savu iespēju.


cik klasiski - vienā dienā viņš nav nekas, bet nākamajā, kad izvilcis spēli, - tad dievs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-01-25 10:46, pirms 11 gadiem
povelskim 3 spēles 7 pts, var redzēt ka minskas skola ir nākusi par labu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-25 10:49, pirms 11 gadiem
Ļoti veiksmīga diena visiem krievu vārtsargiem, Varlamovs 1 no dienas varoņiem, Nabokovs pēdējā periodā riktīgi vilka spēli.

Jā, Torntons ar Marlo diezgan nopietni paņēmuši spēli uz sevi. Tāpat arī Keinam visās aizvadītajās spēlēs punkti.

Edmontonā riktīgas emocijas. Kāpēc neieskaitīja Nadženta golu, kāds, kurš labāk zina par mani noteikumus, varētu apskaidrot.
Nevajag satraukties par Jakupova emocijām. Kad dažus gadus atpakaļ Avečkins visādas muļķības rādīja uz ledus pēc gūtajiem vārtiem, liela daļa bija milzīgā sajūsmā par to teijāteri.

     [+] [-]

, 2013-01-25 10:50, pirms 11 gadiem
Mariāns Hosa?

     [+] [-]

, 2013-01-25 10:51, pirms 11 gadiem
Weids#3 rakstīja: Sharks perfekti iesaakushi, Marlo spridzina...

Kas taa par Flyers godinaashanu. Kapeec par Flyers raksts pa pus labu, bet par paareejaam komandaam tikai pa rindkopai..???
Flyers ir autora mīļākā komanda.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-25 10:52, pirms 11 gadiem
lauznis_41 rakstīja: Lezbovskis vispār ir dīvains persiks. Šorīt nosauca 3 no 10 NHL rezultātiem un atsevišķi atzīmēja Brizgas "monstrozo" sniegumu - 18 no 19 atvairītie metieni! Vakar lepni paziņoja, ka Malkins ir guvis vārtus (!) un Kuļominam 3 piespēles! Varētu padomāt, ka cilvēki seko NHL līdzi tikai dēļ līgas krieviem... Par reālajiem līgas līderiem vispār klusums! Brīnums, ka katru rītu netiek veikts apdeits attiecībā uz OVĪ "fantastisko" statistiku!
Es arī brīžiem šito nesaprotu. Man pilnīgi nekādas daļas nav gar kkādiem Jaroslavļas vai Novosibirskas krieviem. Tad jau drīzāk būtu stāstījuši par somiem vai zviedriem.
Piemēram , Karlsons no Otawas, vai Lehtonena veiksmīgā spēle vārtos.

     [+] [-]

, 2013-01-25 11:00, pirms 11 gadiem
kino rakstīja: Hmz, kur tad Jāgra fani palikuši? Pats ar viņš pieklusis pēc tā pirmā mača.
Domāju, ka Jāgrs ir piekusis. Paskatīsiemies, kā ies Selannem šonakt pirmajā mājas spēlē.
1 2 3 4 112 komentāri