Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

PK piektā diena: Brazīlija pret Serbiju noslēgs grupu turnīra pirmo kārtu

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

PK piektā diena: Brazīlija pret Serbiju noslēgs grupu turnīra pirmo kārtu
Neimārs. Foto: AFP/Scanpix

Šodien FIFA Pasaules kausā iesaistīsies arī G un H grupu dalībnieces, noslēdzot pirmo spēļu kārtu. Pirmajā spēlē pulksten 12:00 Šveice spēkosies pret Kamerūnu, bet dienas turpinājumā Dienvidkoreja eksaminēs Urugvaju, Portugāle un Brazīlija lūkos turnīru sākt ar uz pozitīvas nots, spēlējot attiecīgi pret Ganu un Serbiju.

• G grupas apskatu lasi ŠEIT, bet H grupas – ŠEIT.

12:00 Šveice – Kamerūna

Pasaules kausa piekto dienu ievadīs G grupas duelis starp iepriekšējo divu turnīru astotdaļfinālisti Šveici un pagājušo finālturnīru izlaidušo Kamerūnu.

• Šveicieši labākos rezultātus sasnieguši pagājušā gadsimta pirmajā pusē un vidū, kad trīsreiz spēlēja ceturtdaļfinālā, bet Kamerūna, kurai šis būs astotais finālturnīrs, vien 1990. gadā Itālijā izkļuva no grupas, zaudējot ceturtdaļfinālā.

• Gan Šveice, gan Kamerūna pirms Pasaules kausa aizvadīja pārbaudes mačus. Šveicieši 17.novembrī ar 0:2 zaudēja Ganai, bet Kamerūna 9. un 18. novembrī spēlēja neizšķirti 1:1 attiecīgi pret Jamaiku un Panamu.

• Paredzams, ka rīt vietu Šveices vārtos ieņems pārliecinošs pirmais numurs Jans Zommers, kurš arī ir viena no šveiciešu lielākajām futbola zvaigznēm, ikdienā pārstāvot Menhengladbahas ''Borussia'' Bundeslīgā. Tāpat ierindā būs Premjerlīgas līderes ''Arsenal'' pussargs Granits Džaka un pieredzējušais Džerdans Šačiri, kurš aizvadīto sezonu pavadīja MLS. Viņam šis, visticamāk, būs noslēdzošais Pasaules kauss karjerā.

• Arī Kamerūnas vārtos stāsies Top 5 līgu futbolists – Milānas kluba pamatvārtsargs Andrē Onanā. Tāpat paredzēts, ka ierindā būs Minhenes ''Bayern'' uzbrucējs Eriks Šupo-Motings un A sērijas līderes ''Napoli'' pamatsastāva pussargs Andrē Angisā.

• Abas komandas savā starpā tiksies pirmo reizi.

15:00 Urugvaja – Dienvidkoreja

• H grupas ievadcīņā paša pirmā Pasaules kausa uzvarētāja un 2010. gada ceturtās vietas ieguvēja Urugvaja spēlēs pret Dienvidkoreju, kas 2002. gadā, kā viena no rīkotājām, ierindojās ceturtajā vietā.

• Abas komandas iepriekš tikušās septiņas reizes – divas no tām Pasaules kausā. Abās nozīmīgākajās cīņās uzvaras svinēja dienvidamerikāņi. 1990. gadā Itālijā urugvajieši izrāva minimālu uzvaru ar 1:0 kompensācijas laikā, bet 2010.gada Dienvidāfrikas turnīra astotdaļfinālā Luisa Suaresa dublis atnesa uzvaru ar 2:1. Suaress būs Urugvajas rindās arī gaidāmajā mačā.

• Dienvidkoreja pirms Pasaules kausa aizvadīja vienu pārbaudes maču, 11. novembrī ar 1:0 pieveicot 2022. gada Baltijas kausa ieguvēju Islandi.

• Gaidāmajā spēlē urugvajiešiem nāksies iztikt bez ''Barcelona'' centra aizsarga Ronalda Arauho, kurš izlaidīs arī otro spēli. Pirms finālturnīra traumā iedzīvojās arī Edinsons Kavani, tomēr viņš jau trenējies ar valstsvienību un potenciāli būs gatavs piedalīties mačā.

• No savainojuma paspējis atgūties arī Dienvidkorejas lielākā zvaigzne Hinmins Sons, kurš klubu līmenī spēlē Totenhemas ''Hotspur'' rindās.

18:00 Portugāle – Gana

• 1966. gada Pasaules kausa bronzas medaļniece un 2006. gada ceturtās vietas ieguvēja Portugāle favorītes statusā finālturnīru sāks pret Ganu – komandu, kas piedalīsies vien ceturtajā Pasaules kausā. Pirmo reizi vēsturē ganieši turnīram kvalificējās 2006. gadā.

• Lielākā uzmanība Portugāles rindās tiks pievērsta tās lielākajai zvaigznei Krištianu Ronaldu, kurš iepriekšējās nedēļās ar darbībām ārpus laukuma radījis milzu ažiotāžu un nu ir jauna kluba meklējumos, pēc apbusējas vienošanās laužot līgumu ar Mančestras ''United''.

• Visu laiku rezultatīvākajam futbolistam izlašu rindās šis arī būs noslēdzošais Pasaules kausa finālturnīrs karjerā, taču, iespējams, ne pēdējais lielais turnīrs izlasē kopumā. Kā izteicies pats Ronaldu, viņš vēlas piedalīties arī ''Euro 2024''.

• Portugāle un Gana iepriekš savā starpā spēlējusi vienreiz – 2014. gadā Brazīlijā. Toreiz grupu turnīrā Ronaldu vārti 80. minūtē atnesa uzvaru portugāļiem ar 2:1.

• Kopš pirmās tikšanās reizes abas komandas šķietami kļuvušas spēcīgākas. Portugāle pulcējusi vienu no labākajiem sastāviem, ierindā esot gan Mančestras ''City'' zvaigznēm Žuau Kanselu, Bernardu Silvam un Rubenam Diašam, gan PSG talantam Nunu Mendišam, gan arī Rafaelam Leau no ''Milan'' un Žuau Feliksam no Madrides ''Atletico''.

• Arī Ganas izlasē būs futbolisti no vadošo līgu klubiem – ''Arsenal'' pussargs Tomass Pārtijs, ''Ajax'' futbolists Mohammeds Kuduss, ''Brighton'' aizsargs Tarīks Lemptijs, ''Leicester'' aizsargs Daniels Amartijs un basks Injaki Viljamss no ''Bilbao Athletic''.

21:00 Brazīlija – Serbija

• Pirmo spēļu kārtu noslēgs pieckārtējās Pasaules kausa ieguvējas Brazīlijas un Serbijas, kas kvalificējusies trešo reizi, duelis.

• Abas komandas tikās arī iepriekšējā Pasaules kausa grupu turnīrā, toreiz ar 2:0 uzvarot Brazīlijai. No vārtu guvējiem ierindā būs tikai viens – 38 gadus vecais centra aizsargs Tjagu Silva.

• Brazīlija šajā turnīrā pulcējusi zvaigžņotu sastāvu un visai pamatoti tiek uzskatīta par vienu no galvenajām favorītēm. Brazīliešus Katarā pārstāvēs Neimars, Vinisiuss Žuniors, Gabriels Žezuss, Rodrigu, Rafinja, Fabinju, Kazemiru un vēl lērums spilgtu futbolistu.

• Smaga izšķiršanās gaidāma Brazīlijas galvenajam trenerim Titi – kuru no augstākā līmeņa vārtsargiem, Edersonu vai Alisonu, sūtīt laukumā?

• No Eiropas Top līgu klubiem komplektēta arī Serbijas izlase. Gan vārtsargu, gan aizsargu, gan pussargu līnijā plaši pārstāvēta Spānijas ''La Liga'' un Itālijas A sērija, bet uzbrukumā pretinieku vārtsargiem dzīvi sarežģīs ''Juventus'' zvaigzne Dušans Vlahovičs, ''Ajax'' uzbrucējs Dušans Tadičs, pret RFS ''Fiorentina'' rindās spēlējušais Luka Jovičs un Premjerlīgā rezultatīvais Aleksandars Mitrovičs.

Pirmā spēļu kārta

DatumsGStadionsSpēleRez./Laiks
20.11.AAl BaytKatara – Ekvadora0:2 (0:2)
21.11.BKhalifa InternationalAnglija – Irāna6:2 (3:0)
AAl ThumamaSenegāla – Nīderlande0:2 (0:0)
BAhmad bin AliASV – Velsa1:1 (1:0)
22.11.CLusail IconicArgentīna – Saūda Arābija1:2 (1:0)
DEducation CityDānija – Tunisija0:0
CStadium 974Meksika – Polija0:0
DAl JanoubFrancija – Austrālija4:1 (2:1)
23.11.FAl BaytMaroka - Horvātija0:0
EKhalifa InternationalVācija – Japāna1:2 (1:0)
EAl ThumamaSpānija – Kostarika7:0 (3:0)
FAhmad bin AliBeļģija – Kanāda1:0 (1:0)
24.11.GAl JanoubŠveice – Kamerūna12:00
HEducation CityUrugvaja – Dienvidkoreja15:00
HStadium 974Portugāle – Gana18:00
GLusail IconicBrazīlija – Serbija21:00

Noderīgas saites:

PK 2022 jaunumi
Kalendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
"William Hill" prognožu spēle

Kur skatīties spēles?

“Forum Cinemas” sadarbībā ar “WilliamHill TV” piedāvā ekskluzīvu iespēju skatīties PK futbolā uz lielā kino ekrāna k/t “Kino Citadele” tiešraidē ar oriģinālo skaņu no stadiona – ļaujot apmeklētājiem pilnībā iejusties stadiona atmosfērā.

PK futbolā lielākajos sporta bāros Latvijā O'Learys Akropolē Rīga un Riga Plaza. Vairāk kā 70 TV ekrāni, boulings, biljards, virtuālās realitātes un sporta simulatori!

  +7 [+] [-]

, 2022-11-24 09:59, pirms gada
Nu tad skatīsimies, vai CR7 ir vēl kaut kas iekšā vai palikusi tikai runāšana.

  +1 [+] [-]

, 2022-11-24 10:12, pirms gada
Lai pārsteigumi turpinās!
Ceram šodien uz Āfrikas dēlu panākumiem, Āfrikas pārstāvjiem vismaz vienu uzvaru vajadzētu 1.kārtā.
Brazīļu un serbu spēlei jābūt vienai no spilgtākajām 1.kārtā

     [+] [-]

, 2022-11-24 11:14, pirms gada
Visās spēlēs ir favorīti, kuriem vajadzētu uzvarēt. Šveices/Kamerūnas un Urugvajas/Dienvidkorejas mačos neizslēdzu neizšķirtu.

  +1 [+] [-]

, 2022-11-24 11:16, pirms gada
kasagrande rakstīja: Nu tad skatīsimies, vai CR7 ir vēl kaut kas iekšā vai palikusi tikai runāšana.
ir arī "ticība", bet skatīsim, kas no tā visa sanāks.

https://sportacentrs.com/futbols/pk...

  -1 [+] [-]

, 2022-11-24 11:18, pirms gada
CR7 sodien hattricks incoming

     [+] [-]

, 2022-11-24 11:54, pirms gada
Kāpēc starp Serbijas uzvārdiem nav izcelts iespējams labākais Serie A pussargs Milinkovičs-Savičs (vienīgi Hviču viņam kā konkurentu šogad redzu), ja reiz tiek izcelti Tadičs un Jovičs? 😂😂 Es par Urugvaju šodien un tālāk - vajadzīgas atbilstošas atvadas Suaresam, Kavani, Godinam u.c. 😭😭😭

  -1 [+] [-]

, 2022-11-24 11:56, pirms gada
..par Ganas uzvaru.

  +1 [+] [-]

, 2022-11-24 12:04, pirms gada
Gribētu futbola čempi visa gada garumā!
Tās līgas jau apnikušas!

     [+] [-]

, 2022-11-24 12:55, pirms gada
agrizzz rakstīja: ..par Ganas uzvaru.
es arī

  -1 [+] [-]

, 2022-11-24 17:06, pirms gada
Braziilija izniicinaas krievu serbus un cerams uz Ronaldo nu vismaz 1:1.

     [+] [-]

, 2022-11-24 17:13, pirms gada
kasagrande rakstīja: Nu tad skatīsimies, vai CR7 ir vēl kaut kas iekšā vai palikusi tikai runāšana.
Nu nu, CR ir bijis un būs labāks par Verpakovski!

     [+] [-]

, 2022-11-24 22:24, pirms gada
Kuurikuu rakstīja: Braziilija izniicinaas krievu serbus un cerams uz Ronaldo nu vismaz 1:1.
Pašneiznīcinies tikai.