Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Gailītis: "Izskatījāmies nervozi un bērnišķīgi"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Gailītis: "Izskatījāmies nervozi un bērnišķīgi"
Jānis Gailītis. Foto: FIBA

LETA. Latvijas čempionvienības "VEF Rīga" spēlētāji trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas mačā laukumā izskatījās nervozi, pēc zaudējum atzina rīdzinieku galvenais treneris Jānis Gailītis.

Jau ziņots, ka "VEF Rīga" trešdien ceturtajā mačā viesos ar 53:80 piekāpās Limožas CSP, kura nodrošināja pārsvaru savstarpējās cīņās.

"Šis ir smags zaudējums. Spēlējām drausmīgi uzbrukumā un vidēji aizsardzībā, jo īpaši pirmajā puslaikā. Pieļāvām daudz muļķīgu kļūdu ar bumbu, izskatījāmies nervozi un bērnišķīgi. Uzskatu, ka pretinieki bija pilnībā pelnījuši uzvarēt," pēcspēles preses konferencē teica Gailītis.

Rīdzinieki šajā mačā realizēja vien 32% metienu no spēles, turpretī pretinieki - 62%. Tāpat Gailīša vadītā komanda pieļāva 16 kļūdas.

F apakšgrupā pa trim uzvarām četrās spēlēs ir Mārča Šteinberga pārstāvētajai Manrezas "Baxi" un Lisabonas "Benfica", bet vienu panākumu guvusi Limožas vienība un "VEF Rīga".

Pirms mēneša pirmā apļa noslēgumā abas komandas tikās Rīgā, kur mājinieki izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 71:51.

Sacensību formāts paliek nemainīgs - 32 komandas sacenšas astoņās grupās pa četrām vienībām. Grupu uzvarētājas uzreiz iekļūst astotdaļfinālā, bet otrās un trešās vietas ieguvējas 2023.gada janvārī cīnīsies "play-In" sērijā.

Ceturtdaļfinālā komandas aprīlī aizvadīs dueļus līdz divām uzvarām, bet sezona noslēgsies ar "Final Four" turnīru maijā.

  +2 [+] [-]

, 2022-11-24 15:01, pirms gada
Nervozi, bērnišķīgi, negatavi spēlei, bez jebkāda taktiskā zīmējuma no trenera puses konkrētai spēlei, bezcerīgi. Varētu vēl turpināt par vakardienas spēli. Žēl, ka vienīgais latvijas basketbola klubs ar kaut cik cienījamu budžetu tiek padarīts par peramajiem zēniem eiropas zemākā līmeņa turnīrā. Diemžēl spēlētāji neizvēlas treneri..

  +1 [+] [-]

, 2022-11-24 17:24, pirms gada
Galvenais ka treneris labs!

     [+] [-]

, 2022-11-24 22:02, pirms gada
jaunpups tak te komentos brēc, ka Gailītis Banki vietā jāliek