Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL čempionei "Lightning" vēl viens liels zaudējums – Points nespēlēs 4-6 nedēļas

Agris Suveizda

NHL čempionei "Lightning" vēl viens liels zaudējums – Points nespēlēs 4-6 nedēļas
Breidens Points ar Stenlija kausu. Foto: AP/Scanpix

Iepriekšējo divu sezonu Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa ieguvēja Tampabejas "Lightning" paziņojusi, ka kanādiešu centra uzbrucējam Breidenam Pointam ķermeņa augšdaļas savainojuma dēļ nāksies izlaist 4-6 nedēļas.

Points savainojumā iedzīvojās sestdienas vakarā, kad pret Ņūdžersijas "Devils" trešās trešdaļas vidū izrāvās pret vārtsargu, tika nogāzts un ietriecās apmalē. Par pārkāpumu pret viņu tika piespriests soda metiens, un kanādietis pie rezultāta 3:4 trāpīja pa stabu. "Lightning" beigās zaudēja ar 3:5. Jau kopš oktobra vidus nespēlē arī cits uzbrukuma līderis Ņikita Kučerovs, kuram pēc operācijas būs jāizlaiž vēl vismaz mēnesis, bet septiņas spēles pēc kārtas izlaidis slovāku aizsargs Eriks Černāks.

"Vai ir iespējams aizstāt spēlētājus, kurus uzskata starp līgas labākajiem desmit hokejistiem? Nē, tādi spēlētāji tā vienkārši nekrīt no debesīm. Domāju, ka viņus var aizvietot tikai ar kolektīvu sniegumu, pārliecību par mūsu struktūru un mentalitāti," sacīja "Lighting" treneris Džons Kūpers.

Kučerovs šosezon aizvadījis tikai trīs spēles, nopelnot četrus (1+3) punktus, bet Pointam 16 spēlēs ir 13 (7+6) punkti, septiņas soda minūtes un pozitīva lietderība +2. Pašlaik Points ir ceturtais rezultatīvākais spēlētājs komandā, bet līderis ir Stīvens Stemkoss (10+12). Abās iepriekšējās Stenlija kausa izcīņās Kučerovs kļuva par rezultatīvāko spēlētāju līgā, bet Points – par otro rezultatīvāko. Kučerovs divos pavasaros 48 mačos izcēlās ar 66 (15+51) punktiem, kamēr Pointam 46 spēlēs bija 56 (28+28) punkti, 18 soda minūtes un pozitīva lietderība +19.

25 gadus vecajam Pointam šī ir pēdējā sezona trīs gadu līgumā par 20,5 miljoniem ASV dolāru, bet nākamsezon viņam sāksies jaunais astoņu gadu līgums par 76 miljoniem dolāru. "Lightning" bez Kučerova, Pointa un Černāka šonakt ar 4:0 savā laukumā sakāva Filadelfijas "Flyers", izcīnīja piekto uzvaru sešās spēlēs un Atlantijas divīzijā ar 25 punktiem 18 mačos ieņem trešo vietu. Nākamo spēli "Lightning" aizvadīs naktī uz sestdienu, tiekoties ar debitanti Sietlas "Kraken".

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/lightning-...