Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Bukarts: "Pēc momentiem varēju cīnīties ar Mozjakinu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bukarts: "Pēc momentiem varēju cīnīties ar Mozjakinu"
Roberts Bukarts Mika Indraša apskāvienos
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Izsētais trīs vārtu pārsvars netraucēja Kontinentālās hokeja līgas klubam Rīgas "Dinamo" vakar ar 4:3 apspēlēt Maskavas CSKA un nostiprināties Rietumu konferences trešajā pozīcijā. Uzvaras vārtus guva Roberts Bukarts, kuram tas bija otrais rezultatīvais raidījums mačā. Tāpat pārdomās sarunā ar portālu Sportacentrs.com dalījās "Dinamo" vārtsargs Mikaels Telkvists, kurš uzsvēra nogurdinošā izbraukuma nozīmi uz komandas sniegumu.

"Sākām labi – agresīvi devāmies uz vārtiem un izpildījām trenera uzdevumus. Guvām trīs vārtus, bet komanda vienmēr atslābst, savukārt pretinieks saņemas. Trešajā trešdaļā laukumā devāmies ar domu, ka rezultāts ir 0:0 un ka uzvarēs vienība, kas pirmā gūs vārtus," pēc Rīgas "Dinamo" panākuma sacīja Roberts Bukarts. 23 gadus vecais uzbrucējs guva pirmos divus vārtus sezonā, 47. minūtē nodrošinot mājiniekiem uzvaru.

Taču Bukarts slavēja partnerus: "Viņi visu izdarīja, bet man tikai nācās noslēgt uzdevumu. Sākot ar aizsardzību, Džeru [Andri Džeriņu]. Abas piespēles bija ideālas. Kopā ar Miku [Indraši] spēlējām junioros, U18 un U20 valstsvienībās. Ir daudz spēlētāju, kuri viens otru jūt. Dažās situācijās izdodas iemest, citreiz ne, bet daudzi ir labi saspēlējušies, un tas dod trenerim iespēju miksēt un rotēt sastāvu."

Uzbrucējam sezonas sākums neizdevās iecerētajā līmenī – Bukartam neveicās ar sāncenšu vārtsargu pārspēšanu, tādēļ viņš nereti tika atstāts rezervē. "Treneri uzreiz lika saprast – ja nerealizēsi momentus, tad ar tikšanu sastāvā būs problēmas. Taču pēc pēdējām spēlēm viņš sacīja – labi, momentus nerealizē, taču redzam cīņassparu un atdevi. Cenšos sevi parādīt no citas puses – ka varu būt lietderīgs komandai un noderīgs jebkurā brīdī."

"Kad biju sīkāks un nevarēju iemest, tad lauzu nūjas un ārdījos. Šogad tā nebija – morāli biju gatavs. Vienmēr ir sarežģīti, bet ir jānāk uz katru treniņu un spēli ar maksimālu motivāciju. Pēc momentiem varēju ar [Magņitogorskas "Metallurg" uzbrucēju un līgas rezultatīvāko spēlētāju Sergeju] Mozjakinu tabulas augšgalā cīnīties – momentu bija jūra," turpināja Bukarts. "Jāsakož zobi un jātrenējas. Ar darbu treniņos trenerim jāparāda, ka esi gatavs cīnīties un darīt visu, lai komanda uzvarētu."

"Šodien iemetu, bet rīt ir jauna diena, un viss sākas no sākuma," sacīja hokejists. Viņš arī minēja atšķirību starp pagājušās un šās sezonas Rīgas "Dinamo": "Pagājušajā gadā bijām tie, kas zaudē ar vienu vārtu starpību. Šogad esam mainītās lomās – uzvaram ar vienu ripu."

Telkvists: "Spēlējam kā laikos, kad galvenais treneris bija Šuplers"

Mikaels Telkvists Rīgas "Dinamo" vārtos sācis 15 mačus. Septiņos no tiem viņam nācies saskarties ar vairāk nekā 30 metieniem, un pret Maskavas CSKA bija ceturtā reize, kad zviedrs laukumu pameta kā uzvarētājs. "Visi runā par statistiku, taču man galvenais rādītājs ir uzvaras. Spēlēju uzvaru dēļ," sacīja 34 gadus vecais hokejists. "Nebija skaistākā uzvara, bet esam apmierināti."

"Lai gan pēdējā izbraukumā bija tikai divas spēles, tas bija ļoti smags. Tā neizklausās, bet patiešām bija smagi – neko nedarot nogursti vairāk nekā spēles laikā. Pēc Prāgā parādītā snieguma varēja pateikt, ka esam piekusuši," pauda Telkvists. "Arī šoreiz bija nogurums, tomēr bijām psiholoģiski gatavi paņemt trīs punktus. CSKA ir laba komanda, kas tērē daudz naudas.

Uzvaras pret Rietumu konferences komandām ir milzīgs bonuss. Gribam kļūt arvien labāki un labāki, spēlēt 60 minūšu garumā, nevis tikai atsevišķus nogriežņus. Šie punkti ir ļoti svarīgi, jo, cīnoties par izslēgšanas spēlēm, komandas janvārī un februārī sāks uzvarēt vairāk."

"Spēlējam kā komanda, kā viens vesels. Varam būt iedzinējos, bet vienmēr atspēlējamies. Gandrīz kā laikos, kad Rīgas "Dinamo" galveais treneris bija Jūliuss Šuplers," sacīja Telkvists. Rīdziniekiem nākamais mačs sestdien izbraukumā pret Sanktpēterburgas SKA. "Tā ir viena no labākajām komandām uzbrukumā, bet mēs esam starp vadošajiem aizsardzībā. Viņiem ir labi snaiperi, taču mēs varam būt labāka komanda."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2013-10-24 08:10, pirms 11 gadiem
elvels rakstīja: Vecīt tev abi goli tādi, kur vnk nūja bija jāpieliek! Iepriekšējās spēlēs Tu līdzīgus momentus nerealizēji.
Runājot par šo spēli visi Dinamo goli bija konfektes izspēlēti līdz pēdējam..
Pa tv izskataas viegli, bet dabaa ir druksu gruutaak. Pameegini pats, tad taa vairs neteiksi
Slēpts komentārs: aCop

 +13 [+] [-]

, 2013-10-24 08:32, pirms 11 gadiem
aCop rakstīja: nu jesli bukarts var ciiniities ar mozjakinu,zaripovu,kovaru bazara 0 tas sienazis iesitis divus tagad taadu chernu runa es vnk reecu nu kaa ta var pateikt vispar !!!
Izlasi rakstu, nevis rēc.
Slēpts komentārs: silk182

  +7 [+] [-]

, 2013-10-24 09:01, pirms 11 gadiem
silk182 rakstīja: Zvaigznīte iemeta divus golkus un jau superstārs sajuties GFan jau,ka vēl pa sezonu 2-3 ieliks un viss
mazais, neattīstītais da.unīti, tekstu vispār izlasīji ?

  +9 [+] [-]

, 2013-10-24 09:42, pirms 11 gadiem
aCop rakstīja: nu jesli bukarts var ciiniities ar mozjakinu,zaripovu,kovaru bazara 0 tas sienazis iesitis divus tagad taadu chernu runa es vnk reecu nu kaa ta var pateikt vispar !!!
Tu latviešu valodu saproti? Bukarts teica, ka skatoties pēc momentiem, kuri bija jūra, ja tie tiktu realizēti, tad varētu būt tabulas augšā. Kas par stulbumu izvilkt vārdus ko koneksta, tā arī rodas baumas, iemācies lasīt!!!

  +8 [+] [-]

, 2013-10-24 09:50, pirms 11 gadiem
Beidzot ari musejie pasmaju speletaji sameta ripas, kadas piespeles G.Meijam vnk konfektes, paldies ari jasaka Nizivijam, ja nebutu Nizivijs taja vieta, tad saubos vai butu tada piespele sekojusi Malaci, tagad nemsim prieksa SKA.

  +6 [+] [-]

, 2013-10-24 10:33, pirms 11 gadiem
Go0dFather rakstīja: Beidzot ari musejie pasmaju speletaji sameta ripas, kadas piespeles G.Meijam vnk konfektes, paldies ari jasaka Nizivijam, ja nebutu Nizivijs taja vieta, tad saubos vai butu tada piespele sekojusi Malaci, tagad nemsim prieksa SKA.
Jā, mani Meija vakar pārsteidza un Ņiživijs bija dzīvs... vispār, kas attiecas uz maiņām RD pretiniekam neprognozējams klubs, vakar kā spridzināja pamainītās Šekuras un DŽeriņa maiņas.. traks var palikt :d
Slēpts komentārs: 120 kg varcargs

  +6 [+] [-]

, 2013-10-24 12:39, pirms 11 gadiem
silk182 rakstīja: Zvaigznīte iemeta divus golkus un jau superstārs sajuties GFan jau,ka vēl pa sezonu 2-3 ieliks un viss
Izņem galvu no vienas vietas un pārlasi rakstu! Kāds sakars zvaigznei, ja viņš pats pasaka, ka ja mācētu realizēt momentus, tad būtu tur, kur Mozjakins, jo ar momentu izveidi nav problēmu.

  +1 [+] [-]

, 2013-10-24 13:22, pirms 11 gadiem
Dinamo Maskava ir par 3 spēlēm vairāk kā mums, ja viņi turpmākās 3 spēles zaudē, mēs vēsi viņus apdzenam!
> Турнирная таблица : Континентальная Хоккейная Лига <

  +6 [+] [-]

, 2013-10-24 13:49, pirms 11 gadiem
VilhelmsL rakstīja: Dinamo Maskava ir par 3 spēlēm vairāk kā mums, ja viņi turpmākās 3 spēles zaudē, mēs vēsi viņus apdzenam!
> Турнирная таблица : Континентальная Хоккейная Лига <
Pēc punktiem varam apsteigt (ja sapņojam), bet tabulā neapsteigsim - DM ir citā divīzijā.
Mums tad vispirms ir jāapsteidz SKA, mūsu divīzijas līderis.

Un vispār - būtu ļoti jauki noturēties 3.-5. vietā, nevis sapņot par 1. vietu To, es pieņemu, mums varbūt nemaz negribētu ļaut

  +2 [+] [-]

, 2013-10-24 17:33, pirms 11 gadiem
aCop rakstīja: nu jesli bukarts var ciiniities ar mozjakinu,zaripovu,kovaru bazara 0 tas sienazis iesitis divus tagad taadu chernu runa es vnk reecu nu kaa ta var pateikt vispar !!!
Iemācies lasīt. Pēc momentiem var cīnīties ar Mozjakinu. Viņš sevi salīdzina vienā rādītājā - momenti. Man patīk ja uzbrucējam ir daudz momenti-tas nozīmē, ka prot atvērties vai veidot momentus, slikti ja viņu nav.

  +1 [+] [-]

, 2013-10-24 17:34, pirms 11 gadiem
120 kg varcargs rakstīja: Pēc punktiem varam apsteigt (ja sapņojam), bet tabulā neapsteigsim - DM ir citā divīzijā.
Mums tad vispirms ir jāapsteidz SKA, mūsu divīzijas līderis.

Un vispār - būtu ļoti jauki noturēties 3.-5. vietā, nevis sapņot par 1. vietu To, es pieņemu, mums varbūt nemaz negribētu ļaut
Par negribesanu laut tas ir tiesa,neoficiala iformacija pirms diviem vai trim gadiem pirms pleijofiem tika dots uzdevums tiesnesiem kuram komandam jatiek un kuram nav jatiek,togad CSKA palika aiz stripas,kaut gan vajadzeja tikt astotnieka.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-10-24 20:04, pirms 11 gadiem
A-BURTS-AIVENGO rakstīja: daba,proti uz ledus,viss notiek MILZIGA ATRUMA! pat es,ka amatieru hokejists budams,to varu drosi apgalvot, ka ja kads no "gudrajiem" Bukarta nolicejiem butu gadijies vinia vieta ,kad sis guva abus vartus,labakaja gadijuma,pec meginajuma aizsniegties pie Indrasa piespeletas ripas,pecpuse butu uz ledus,sliktakaja,pec neveiksmigas ripas asptradasanas meginajuma(par gutajiem vartiem seit vispar nevar but ne runas ),pretinieku aizsargs aizsutitu so uz reanimaciju vai pat morgu(pie tam pec visiem speles noteikumiem ),jo nesagatavots prieks tada limenia sacensibam cilveks vienkarsi nebutu gatavs tadam kosmiskam atrumam,ar kadu ari faktiski notiek KHL un citu profligu speles
Nu jau Tu gan pārspīlē-es arī amatieru hokejists būdams pa tukšu vārtu stūri arī iespējams trāpītu,ja būtu tik ideālas piespēles kā Indrašis vakar iedeva...Un nekorekti salīdzināt amatierus ar profesionāļiem ,kuri to tik vien dara kā spēlē hokeju diendienā!

  -1 [+] [-]

, 2013-10-24 20:24, pirms 11 gadiem
Visu cieņu Bukartam. Izaudzinās viņu pa otru Miķeli un arī uzdāvinās Jaroslavjas lokomotīvei deldēt laiku. Prieks lasīt, ka puisis novērtē partnerus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-10-25 18:40, pirms 11 gadiem
bildee ka ragana uz slotas xD

     [+] [-]

, 2013-10-26 01:38, pirms 11 gadiem
Go0dFather rakstīja: Beidzot ari musejie pasmaju speletaji sameta ripas, kadas piespeles G.Meijam vnk konfektes, paldies ari jasaka Nizivijam, ja nebutu Nizivijs taja vieta, tad saubos vai butu tada piespele sekojusi Malaci, tagad nemsim prieksa SKA.
Ņiživijs ir zināmā mērā Latvijas Veins Greckis - arī savas karjeras norietā joprojām ir spilgta personība laukumā, kurš ar ātriem un ar spēcīgu metienu apveltītiem maiņas partneriem spēs radīt paniku pretinieku zonā. Galvenais, lai mūsu treneri izveido pareizo spēlētāju maiņu ķīmiju un lai treneriem vienmēr ir rezerves varianti pareizas ķīmijas saglabāšanai, ja kādam spēlētājam ir nepieciešama atpūta vai gadās kāda mikrotrauma utt.