Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

A grupa: "Porto" trešais panākums, PSG uzvar Zagrebā

Agris Suveizda

A grupa: "Porto" trešais panākums, PSG uzvar Zagrebā
"Porto" pirmo vārtu autors Silveštre Varela
Foto: AP/Scanpix

Šovakar aizvadītas astoņas UEFA Čempionu līgas spēles. Trešo uzvaru trīs spēlēs izcīnīja A grupas līdervienība "Porto", kas savā laukumā ar 3:2 pieveica Kijevas "Dynamo". Divi vārti, tostarp uzvaras, kolumbieša Džeksona Martinesa kontā. Otrā grupas spēlē PSG bez lielām problēmām Zagrebā ar 2:0 pieveica vietējo "Dinamo".

Zagrebā tikās Horvātijas un Francijas čempionātu līderes - Zagrebas "Dinamo" un PSG. Kā jau varēja gaidīt, parīzieši vairāk kontrolēja bumbu un vairāk uzbruka. Bieži sitiena pozīcijā nokļuva Zlatans Ibrahimovičs, kuram puslaika vidū bija jāatklāj rezultāts, bet bumba lidoja nedaudz garām mērķim. 33.minūtē PSG beidzot atslēdza Ivana Kelavas vārtus. Žeremijs Menezs iegāja soda laukumā un uz soda laukuma vidu atspēlēja Ibrahimovičam, kurš šoseozn guva savus 11.vārtus tikpat spēlēs.

Pēc desmit minūtēm PSG pretuzbrukumā dubultoja pārsvaru. Menezs saņēma bumbu soda laukumā, izkārtoja sev sitiena pozīciju un raidīja bumbu starp Kelavas kājām (2:0). Pēc pārtraukuma mājinieki nespēja lauzt cīņas gaitu, un PSG bija vairākas labas izdevības dubultot pārsvaru. Pēc stūra sitiena viena bija Tjagu Silvam, bet glāba uz līnijas esošais aizsargs - viņš sitienu atvairīja ar galvu, un bumba vēl trāpīja pa vārtu pārliktni. Nedaudz vēlāk akrobātiski no gaisa sita Ibrahimovičs, bet raidīja bumbu krietni pāri vārtiem.

Otrā spēlē grupas līdere "Porto" uzņēma Kijevas "Dynamo", kas bija pamanījusies zaudēt abās iepriekšējās Ukrainas Premjerlīgas spēlēs un no līderes Doņeckas "Shakhtar" atpaliek jau par 12 punktiem. Pirmais moments bija pie "Porto" vārtiem, bet 15.minūtē bumba ielidoja Oleksandra Šovkovska cietoksnī - pēc Lučo Gonsalesa centrējuma neatvairāmi augšējā stūrī sita Silveštre Varela (1:0). Komandas apmainījās neizmantotiem momentiem, bet 20.minūtē kijevieši panāca izlīdzinājumu - pēc Migela Velozu centrējuma precīzi ar galvu sita Olehs Husevs.

Pēc 15 minūtēm "Porto" atjaunoja vadību. Divu kolumbiešu saspēlē Hamess Rodrigess piespēlēja Džeksonam Martinesam, kurš tika sitiena pozīcijā un pārspēja Šovkovski (2:1). Spēles 71.minūtē Ideje Brauns neizmantoja fantastisku iespēju panākt izlīdzinājumu, bet nākamajā minūtē Eltons vairs nebija glābējs - nigērietis uztvēra bumbu uz krūtīm un raidīja to garām brazīlietim (2:2). Pēdējais vārds tomēr piederēja vasaras jaunieguvumam Martinesam, kurš pēc četrām minūtēm noslēdza Lučo centrējumu - 3:2, un "Porto" izdevās turpināt bez zaudētiem punktiem.

UEFA Čempionu līga, A grupa

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Porto – Dynamo Kyiv3:2 (2:1)Varela 15' Martiness 36'78' – Husevs 21' Ideje 72'
Dinamo Zagreb – PSG0:2 (0:2)Ibrahimovičs 33' Menezs 43'
VKomandaSUNZVārtiP
1.Porto33006:29
2.PSG32016:26
3.Dynamo Kyiv31025:73
4.Dinamo Zagreb30030:60

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...