Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Par Gaurača dusmām tiesneša virzienā brīdināta tiek "Liepāja"

Rolands Eliņš

Par Gaurača dusmām tiesneša virzienā brīdināta tiek "Liepāja"
Edgars Gauračs. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komitejas (DK) šodien publicētie lēmumi liecina, ka Jūrmalas „Spartaka” ģenerāldirektors Edgars Gauračs par savu emociju izvirdumu un izskriešanu laukumā spēlē pret „Liepāju” sodu nav saņēmis, taču par šo epizodi toties kā vainīgā izcelta „Liepājas” puse – šī komanda tikusi brīdināta par paviršu apsardzes darbību.

16. septembrī norisinājās pārceltais „Liepājas” un „Spartaka” mačs, kurā ar 3:2 uzvarēja Liepājas komanda, uzvaru izraujot 81. minūtē, kad pendeli realizēja Artūrs Karašausks. „Spartaka” spēlētāji bija ļoti neapmierināti par pendeles piespriešanu un lielas emocijas bija arī Jūrmalas kluba ģenerāldirektoram, kurš pēc tam dusmīgi izskrēja laukumā un izgāza emocijas pār spēles tiesnešiem.

Gaurača sašutums gan bija labi saprotams, turklāt vēlāk LFF Tiesnešu nodaļas vadītājs Vadims Direktorenko publiski atzina, ka šajā situācijā tikusi pieļauta kļūda un pārkāpumu, spēlējot ar roku, patiesībā veicis Liepājas futbolists. LFF reglamentā nav nekas minēts par to, vai apvainojumi tiesnešiem ir pieļaujami tad, ja tie ir pamatoti.

Šovakar publicētajā DK sēdes protokolā ir pieminēta attiecīgā spēle, bet Gauračs nē, attiecīgi pieņemams, ka viņš par šo epizodi sodu nesaņems. Pavisam pretēji – DK lēmusi izteikt brīdinājumu „Liepājas” komandai. Brīdinājums izteikts, to pamatojot šādi: „Par paviršu apsardzes darbību, ļaujot spēlei nepieteiktai personai (FK "Spartaks" ģenerāldirektoram Edgaram Gauračam) pēc spēles uznākt laukumā un izteikt neapmierinātību ar spēles tiesnešu darbību.”

DK lēmumos arī minēta divu spēļu diskvalifikācija bijušajam Latvijas izlases vārtsargam Aleksandram Koliņko, kurš ir RFS dublieru komandas treneris. Viņš vienu spēli jau izlaidis, tādēļ viņam no diskvalifikācijas jāizcieš vairs tikai viena spēle.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/12862/lff-dk-2...

  -1 [+] [-]

, 2020-09-24 22:55, pirms 4 gadiem
Kā var nebūt dusmīgs par tādu epizodi ? Tiesnesim būs diskābele ?

     [+] [-]

, 2020-09-24 23:21, pirms 4 gadiem
Acīmredzot Gaurača stāvoklis bija saprotams un tika ņemta vērā arī situācija (kļūda), kas viņu izprovocēja uz šo dusmu izvirdumu. Galu galā tiesnesim jau pa purnu viņš nesadeva, lai kā noteikti gribējās. 😂 Bet tiesnesim pašam derētu sarkanā un attiecīgi pāris maču diskābelis kā atvaļinājums uz paša rēķina.

  +1 [+] [-]

, 2020-09-25 10:06, pirms 4 gadiem
Kapēc ir sacelts tāds liels troksnis par tiesnesa kļūdu sakara ar piešķirto pendeli,bet neviens un nekur neraksta par nepiešķirto pendeli uz Spartaka vartiem,kad soda laukumā no muguras ar rokam spartakietis nogrūda liepajnieku spēlētaju Fraideju?