Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Karsums: "Laikam komandai ir nedaudz jānomierinās"

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Karsums: "Laikam komandai ir nedaudz jānomierinās"
Mārtiņš Karsums (nr.15) atzīmē vārtu guvumu. Foto: Vasily Fedosenko/REUTERS/Scanpix

Latvijas izlase savā trešajā spēlē pasaules čempionātā izcīnījusi otro uzvaru, grūtā cīņā ar 3:0 pieveicot Itālijas valstsvienību. Pēc spēles divu vārtu autors Mārtiņš Karsums atzina, ka sniegums bijis labs, bet nestabilais rezultāts saglabājis stresu līdz pat mača beigām.

"Spēle bija smaga. Spēlējām labi, bet nevarējām atklāt rezultātu," īsi aizvadīto maču rezumēja Karsums. "Pa vārtiem no ārpuses metām daudz, bet pietrūka kustības uz vārtu priekšu. Tomēr uzvara ir uzvara, vai ne?" Tieši atrodoties šajā laukuma vietā, Mārtiņš guva savus pirmos vārtus, pēcāk ieraidot ripu arī tukšajā Itālijas izlases cietoksnī. Pirmajā Karsuma vārtu guvumā rezultatīvu piespēli nopelnīja čempionāta debitants Renārs Krastenbergs, atņemot ripu pretiniekam, kur to jau savāca pieredzējušākais partneris. "Krastijs uzgāja virsū aizsargam, ripa trāpīja pa viņa nūju un atleca pie manis. Devos uz vārtiem un pēc tam dabūju arī atlēkušo ripu - laikam arī veiksme palīdzēja," epizodi atmiņā rekonstruēja Karsums.

"Nav viegli - kad bija 0:0 un 1:0, stress ir visu laiku, kādreiz uzdzen arī lielāku paniku. Bet labi, ka līdz beigām to izturējām. Laikam ir nedaudz jānomierinās gan komandai, gan uz soliņa," ar smaidu teica 35 gadus vecais uzbrucējs. Pēc abiem Karsuma vārtu guvumiem tradicionālajai kulaciņu rindai gar Latvijas izlases soliņu pievienojās arī viens no mača tiesnešiem. Mārtiņš nosmēja, sakot, ka nekāds paziņa tiesnesis nav bijis: "Vienkārši braucu garām, un viņš bija ārā izlicis roku - laikam tāpēc, lai nebraucu garām. Vienkārši iedevu viņam pieci. Pēc tam, kad iemetu tukšos, arī slidoju garām, bet viņš pasmējās, ka šoreiz neiedos."

Neskaitāmas reizes savu komandu glāba Itālijas izlases vārtsargs Džastins Facio, atvairot 41 latviešu hokejistu metienu. Kolēģim pretējos vārtos atzinīgus vārdus veltīja arī Ivars Punnenovs: "Pēc spēles devos pie viņa un teicu, ka viņš nospēlēja lielisku spēli un ir Itālijas varonis." Arī iepriekšējos pasaules čempionātos stāsts spēlēs ar Itāliju bijis līdzīgs - pretinieki tiek nomētāti, taču vārtos ripa spītīgi neiet un uzvaras nāk ļoti smagi. Punnenovs izteicās, ka, viņaprāt, svarīgs faktors bijis arī itāļu vārtsargu sniegums: "Atceros, ka iepriekš arī vārtsargs nospēlēja nenormāli labi [2019. gada čempionātā Andreass Bernards atvairīja 62 no 64 Latvijas izlases metieniem]. Šoreiz daudzus metienus vārtsargs redzēja - varbūt vajadzēja vairāk cilvēku priekšā vārtiem. Itāļi arī aizsardzībā diezgan labi nospēlēja, neļāva iet iekšā uz petaku."

Latviešu vārtsargs aizvadīja sauso spēli, atvairot 12 pretinieku metienus. Punnenovs atzina, ka viņš labāk iejustos spēlē, ja nāktos atvairīt 40: "Skatījāmies video - viņi meta no visām pusēm, bet šodien nedaudz mazāk, jo ļoti labi nospēlējām aizsardzībā. Bija ļoti grūta spēle, grūti koncentrēties." Ivars arī pateicās izlases video trenerim Pēterim Gromam un trenerim Raimondam Vilkoitam, kas aicināja Bobu Hārtliju apstrīdēt Itālijas gūtos vārtus vairākumā trešās trešdaļas sākumā - šāds solis attaisnojās, jo vārtu guvums netika ieskaitīts aizmugures stāvokļa dēļ. Iepriekšējos divus mačus valstsvienības vārtos aizvadīja Matīss Kivlenieks, bet čempionātā vēl nav spēlējis Jānis Kalniņš, kurš šodien bija uz rezervistu soliņa. Ivars Punnenovs atklāja, ka tālāks plāns vārtsargu izmantošanai sastādīts neesot: "Man dienu iepriekš pateica, ka jāspēlē pret Itāliju. Domāju, ka iesim uz priekšu dienu pa dienai."

Pēc trim spēlēm latviešu rēķinā ir septiņi punkti. "Nospēlējām ļoti labu spēli pret Kanādu, visu 60 minūšu garumā. Pret Kazahstānu, iespējams, beidzās benzīns. Tomēr bija labi iegūt arī vienu punktu. Šodien nospēlējām labi, vienkārši bija grūti gūt vārtus. Ja paskatās uz turnīra tabulu, tad mums sokas diezgan labi," komentēja Mārtiņš Karsums. "Ģērbtuvē aprunāsimies, būs treniņi. Protams, ka mums ir jāpieliek."

Nākamo maču Latvijas izlase aizvadīs ceturtdien, kad tiksies ar ASV valstsvienību. Amerikāņi līdz šim spēlējuši pret Somiju (1:2) un Kanādu, vakar kaimiņzemes pārstāvjus pārliecinoši sakaujot (5:1). Karsums apstiprināja, ka ASV izlases demonstrētais sniegums šobrīd liek runāt par pretiniekiem kā vieniem no turnīra favorītiem. "Mums būs divas dienas, lai atpūstos un paanalizētu video. Jāgatavojas ātrai un grūtai spēlei. Domāju, ka būs daudz grūtāk nekā pret kanādiešiem.''

  +2 [+] [-]

, 2021-05-24 20:01, pirms 3 gadiem
Kalniņa atstāšana ārpus spēlēm paliek ar vien dīvaināka un nesaprotamāka!
Slēpts komentārs: als

  +1 [+] [-]

, 2021-05-24 20:27, pirms 3 gadiem
Autor, palabo! ASV Kanādu uzvarēja ar 5:1, nevis 4:1, ka pašlaik ir rakstā

  +3 [+] [-]

, 2021-05-24 20:30, pirms 3 gadiem
als rakstīja: Kas tur nesaprotams? Vieta vārtos ir tikai vienam. Bobam šogad Nr1 kastē ir Kivi kā bekaps - Ivars. Jautājumi ir? Jautājumu nav...
Nu ne tak, pret Asv Kiwi, Norgi un visām parējām spēlēm Kalniņš. Šī bija Ivara vienīgā spēle šajā PČ

  +3 [+] [-]

, 2021-05-24 20:41, pirms 3 gadiem
Domāju, ka pret ASV Kivi. Pret norgem un somiem gribētos Kalniņu. Pret vāciešiem jāskatās!

  +1 [+] [-]

, 2021-05-24 20:51, pirms 3 gadiem
Sochi rakstīja: Nu ne tak, pret Asv Kiwi, Norgi un visām parējām spēlēm Kalniņš. Šī bija Ivara vienīgā spēle šajā PČ
tiešām domā, ka Bobs savu pirmo vārtsargu marinēs līdz 5 spēlei, lai tik tad izvilktu no azotes savu pirmo numuru visiem par pārsteigumu?
reāli izskatās, ka Jānis ir trešais ar visām no tā izrietošajām sekām.
viņš vārtos tiks, tikai galējas nepieciešamības gadījumā .
pagaidām tāda nav radusies!

  +1 [+] [-]

, 2021-05-24 20:55, pirms 3 gadiem
Mežonis malacis.Ja ne pret itāļiem,tad pret ko citu vēl jāpierāda,ka esi labāks.
gan jau ka labāk pašam bija redzams,bet no malas izskatījās,ka komanda nemaz tik uztraukusies neizskatījās,pat pārāk mierīgas emocijas .
Pret kazahiem pietrūka izturības, bet pret itāļiem laikam meistarības,pret Can viss ok.

  -1 [+] [-]

, 2021-05-24 20:58, pirms 3 gadiem
EUcerin rakstīja: Kalniņa atstāšana ārpus spēlēm paliek ar vien dīvaināka un nesaprotamāka!
info pārdomām agrāk uz čempjiem nerāvās, 1 amerikā negrib dalīt vārtus, otrs grib būt 1. nr, krievu klubā, āksti pateica paldies, Bobs uztver visas nianses

  +2 [+] [-]

, 2021-05-24 21:07, pirms 3 gadiem
EUcerin rakstīja: Kalniņa atstāšana ārpus spēlēm paliek ar vien dīvaināka un nesaprotamāka!
Bet, par vārtsargiem, nav jau nevienam ko pārmest, kurš sargā, vairāk jāsatraucas, par uzbrukuma smaili, precizitāte šobrīd pieviļ.

Domāju, Hārtlijs grib izspēlēt kārti ar Kalniņa spēli pret Somiem un Norvēģiju, jo Kalniņš ir pieradis pie skandināvu hokeja niansēm.

  +2 [+] [-]

, 2021-05-24 21:08, pirms 3 gadiem
Domāju KIVI ir nomierinājies un spēles pret USA komandu, ceru uz vismaz līdzīgi spēli ar līdzīgu iznākumu vismaz OT!

  -1 [+] [-]

, 2021-05-24 22:21, pirms 3 gadiem
vozā rakstīja: ............

Domāju, Hārtlijs grib izspēlēt kārti ar Kalniņa spēli pret Somiem un Norvēģiju, jo Kalniņš ir pieradis pie skandināvu hokeja niansēm.
Kāhāelā spēlē skandināvu hokeju???

     [+] [-]

, 2021-05-24 22:38, pirms 3 gadiem
Varat aiziet ciet vienreiz ar to Kalniņu..

     [+] [-]

, 2021-05-24 22:50, pirms 3 gadiem
Vardc rakstīja: Varat aiziet ciet vienreiz ar to Kalniņu..

     [+] [-]

, 2021-05-25 09:34, pirms 3 gadiem
Nu reāli tā jau ir kivlenieks ir pirmais numurs, punnenovs ir trešais numurs. Domājams, ka šī bija vienīgā Ivara spēlē. Kivlenieks droši vien pret Vāciju un ASV, bet Kalniņš pret skandināviem. Protams var sanāk ka Kalniņš tik pret somiem, iet, bet nu to vēl redzēs.