Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Itālijas izlases treneris: ''Vēlējāmies noturēties spēlē pēc iespējas ilgāk''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Itālijas izlases treneris: ''Vēlējāmies noturēties spēlē pēc iespējas ilgāk''
Džordžo de Betins (vidū). Foto: EPA/Scanpix

Itālijas hokeja izlases galvenais treneris Džordžo de Betins pēc zaudējuma Latvijai ar 0:3 2021. gada pasaules čempionātā hokejā apgalvoja, ka mērķis bijis uzlabot sniegumu otrajā periodā, kā arī noturēties spēlē pēc iespējas ilgāk.

Šodien Latvijas hokeja izlase trešajā 2021. gada pasaules čempionāta spēlē B grupas ietvaros ar ar 3:0 apspēlēja Itāliju un uz brīdi nonāca grupas vadībā. Divus vārtus izlases labā guva Mārtiņš Karsums.

Itālijas izlases galvenais treneris Džordžo de Betins pēcspēles preses konferencē pauda, ka mērķis spēlē bijis noturēties pēc iespējas ilgāk, kas arī izdevies: ''Godīgi sakot, galvenais fokuss bija uz pašu sniegumu. Gaidījām, ka Latvija izdarīs lielu spiedienu un ka tā ir meistarīga komanda. Vēlējamies labāk spēlēt savā aizsardzības zonā un izveidot pretuzbrukumus. Pirmajās divās spēlēs nenospēlējām labi otrajā periodā, un bija mērķis šodien to labot. Domāju, ka tas izdevās. Spēles beigās, ja ir viena vārtu starpība, tad ir iespēja atspēlēties. Diemžēl tika fiksēta aizmugure vārtu momentā.''

Latvijai neieskaitīja divus vārtus dažādu iemeslu dēļ. Izlases treneris uzskatīja, ka lēmumi bijuši pareizi: ''Domāju, ka tie bija taisnīgi lēmumi.'' Treneris pateicās saviem padotajiem par parādīto sniegumu šīs dienas mačā, sakot, ka koncentrējas uz tiem, kas ar izlasi atbraukuši uz turnīru, nevis tiem, kuri saslimšanas dēļ ar Covid-19 palikuši Itālijā.

''Mums ir daudz spēlētāji, kuriem šis ir pirmais čempionāts. Jaunajiem spēlētājiem tā ir liela iespēja. Domāju, ka visi darām labu darbu un esam progresējuši turnīra gaitā atsevišķos elementos,'' pēc mača pauda Itālijas kapteinis Alekss Petans.

Nākamo maču Itālija aizvadīs 27. maijā pret Somiju.

     [+] [-]

, 2021-05-25 07:57, pirms 3 gadiem
Malači ka izturēja!!! Spēlēt PČ ar jauniešiem nav joku lieta.