Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Hārtlijs: "Mums visas spēles ir grūtas - katrā punkti ir jāizcīna"

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Hārtlijs: "Mums visas spēles ir grūtas - katrā punkti ir jāizcīna"
Edgars Masaļskis un Bobs Hārtlijs uz izlases soliņa. Foto: Toms Kalniņš/EPA/Scanpix

Latvijas hokeja valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs pēc izcīnītās uzvaras pār Itālijas izlasi (3:0) atzina, ka izšķirošais faktors komandas uzvarā bijusi spēja kontrolēt ripu uzbrukuma zonā. Runājot par čempionātu kopumā, treneris izcēla vārtsargu demonstrēto sniegumu.

Gluži kā vārtsargs Ivars Punnenovs, arī komandas galvenais treneris Bobs Hārtlijs izcēla video treneru Pētera Groma, Alda Āboliņa un Raimonda Vilkoita acīgumu neieskaitītajā Itālijas izlases vārtu guvumā: "Viņi ziņoja uzreiz un teica - esam 100% droši, ka bija aizmugure. Esmu ar šiem vīriem strādājis jau vairākus gadus [Vilkoitam izlasē gan šis ir pirmais gads] un viņiem ļoti uzticos. Šādās situācijās ir jāriskē, jājūt īsto momentu, kaut arī laika ir maz. Viņiem pienākas lielas uzslavas par šodienas uzvaru."

"Parādījām lielu raksturu. Labi kontrolējām ripu," izteicās Hārtlijs, piebilstot - divi neieskaitītie Latvijas izlases vārtu guvumi varēja būt izšķirošs faktors, tomēr šīs epizodes nebija diskutablas un lēmumi tikuši pieņemti pareizi. "Jāturpina spēlēt - šie vārti netika atņemti, tie tika atcelti pēc noteikumiem. Trešajā trešdaļā mums bija jābūt drošiem, ka nepavaram itāļiem durvis uz vārtu gūšanas iespējām. Viņi iemeta četrus vārtus Vācijai un spēj tos gūt. Aizsardzībā bijām spēcīgi, bet, manuprāt, mūsu stiprā puse bija spēja labi kontrolēt ripu pretinieku zonā."

"Tev var būt labs vairākums, mazākums, spēle vienādos sastāvos, bet vārtsargu spēle tik un tā paliek nozīmīgākais faktors, ja gribi būt veiksmīgs. Ja paskatās uz Kivlenieku, Punnenovu - divās no trim spēlēm esam palikuši sausā," teica Hārtlijs. "Punnijs ir liels cīnītājs. Viņš ir bijis kopā ar mums vairākās nometnēs, taču guvis traumas un nav varējis piedalīties pasaules čempionātos. Šī ir viņa pirmā lielā parādīšanās, un, divas spēles nospēlējot Kivi, jutām, ka jādod iespēja Ivaram. Viņš nospēlēja labi, bija stabils. Bija grūta spēle ar maz metieniem. Variet paprasīt jebkuram vārtsargam - nekad nevari būt drošs, kad dabūsi kādu labu metienu, kad būs kāds rikošets. Jutu, ka visas 60 minūtes viss tika kontrolēts."

Šādā spēlē, kad rezultāts nav tik pārliecinošs un pavērsieni var notikt jebkurā brīdī, liela nozīme bijusi arī pieredzei - vārtus guva Mārtiņš Karsums (35) un Lauris Dārziņš (36), kuri šajā izlases modelī ir gados vecāko hokejistu saraksta augšgalā. "Mums bija ļoti daudz iespēju - pat nezinu, cik vārtus mēs būtu varējuši gūt, bet tad viens vai divi tomēr ieiet. Dažreiz tā vienkārši notiek - variet paprasīt Kanādas izlasei par viņu spēli pret mums. Bija daudz metienu, bet stabili spēlēja Kivlenieks, bija laba aizsardzība. Kas attiecas uz Itālijas komandu - viņi katru spēli nāk strādāt. Forčeks, bekčeks, bloķēti metieni. Viņi cīnās un ir pelnījuši labus vārdus. Spēle bija laba, kaut gan būtu gribējies vairāk vārtu. Dažreiz ripa tajos neiet - tāds ir hokejs."

Latvijas izlases nākamais pretinieks ir ASV izlase - pret amerikāņiem jātiekas ceturtdien. Hārtlijs atzina, ka izaicinājums būs tikt līdzi pretinieku ātrumam: "Mums ir pāris dienas, lai sagatavotos. Katru reizi, kad Latvija spēlē pret kādu no lielajām hokeja valstīm, tā ir lieliska mācīšanās pieredze un izaicinājums, bet tajā pašā laikā esam šeit, lai krātu punktus." Atskatoties uz līdzšinējām spēlēm, Hārtlijs izcēla pretinieku komandu vārtsargu sniegumu: "Kazahstānas vārtsargs bija ļoti labs, šodien Facio veica vairākus neticamus atvairījumus un turēja Itāliju spēlē. Mūsu rēķinā ir septiņi no deviņiem punktiem. Gribam būt ceturtdaļfinālā un spēle ir jāuzlabo. Man patīk tas, ko redzu un kā komanda cenšas. Mums visas spēles ir grūtas - katrā punkti ir jāizcīna."

Iepriekš Boba Hārtlija vārds uzpeldējis saistībā ar Ņujorkas "Rangers" kluba galvenā trenera meklējumiem, un ārzemju žurnālists vaicāja, vai Latvijas izlases stūrmaņa plānos ir arī tikties ar kluba ģenerālmenedžeri Krisu Drūriju, kurš šādā pašā statusā ieradies Rīgā kopā ar ASV izlasi. "Šobrīd esam pasaules čempionātā, mans fokuss ir uz Latvijas izlasi," īsu un kodolīgu atbildi sniedza Hārtlijs.

  -1 [+] [-]

, 2021-05-24 20:38, pirms 3 gadiem
Pret Vāciju ar mūsu uzbrukumu nav cerību!
Vācija iemeta 9 Itāļiem!

     [+] [-]

, 2021-05-24 20:55, pirms 3 gadiem
oxa!
Kā procentuāli ir labāk- 9 iemesti pret 4 ielaistiem vai 3 iemesti neielaižot?

  +4 [+] [-]

, 2021-05-24 21:05, pirms 3 gadiem
Gribētos teikt to, ka pret Vāciju arī spēle sāksies ar 0:0.

  +3 [+] [-]

, 2021-05-24 21:15, pirms 3 gadiem
Anders rakstīja: Gribētos teikt to, ka pret Vāciju arī spēle sāksies ar 0:0.
Mums ir jāizdara viss lai pret Vāciju nebūtu izšķirošā spēle turnīrā, vismaz par 4 nieku, ir jādara lielas lietas pret Norvēģiju un (USU vai pret Somiju).

  +2 [+] [-]

, 2021-05-24 21:32, pirms 3 gadiem
vozā rakstīja: Mums ir jāizdara viss lai pret Vāciju nebūtu izšķirošā spēle turnīrā, vismaz par 4 nieku, ir jādara lielas lietas pret Norvēģiju un (USU vai pret Somiju).
Pieļauju, ka pie pašreizējās vietu kārtības ar fričiem var būs spēle par 1-4 vietu grupā(vietu sadalijumu pirms 1/4) nevis par to vai tiks vai netiks 1/4. Protams vēl visādi var būt un var būt arī tā, ka mums šie būs pēdējie punkti.... ceru gan, ka tā nebūs!

  -2 [+] [-]

, 2021-05-25 08:15, pirms 3 gadiem
Čempionāts beidzies, 7 punkti. Maksimālais ko varējām izspiest izspiedām. Vairs neredzu komandas, kuras varētu mūsējie uzvarēt vai aizķerties.

     [+] [-]

, 2021-05-25 09:31, pirms 3 gadiem
MrMaybe rakstīja: Čempionāts beidzies, 7 punkti. Maksimālais ko varējām izspiest izspiedām. Vairs neredzu komandas, kuras varētu mūsējie uzvarēt vai aizķerties.
Tiešām? Ne norvēģi, ne vācieši nav ņemami? Kā ar ASV ar kuriem vienmēr sīvas spēles? Kā ar somiem, kuri nolēja kazahiem? Te var redzēt, ka cilvēks neorientējas ne pasaules hokejā ne šajā čempī. Vienīgais kur cilvēks orientējās ir ģeogrāfijā i to 2 minūtes meklējot Kazahstānu kartē.

     [+] [-]

, 2021-05-25 10:40, pirms 3 gadiem
MrMaybe rakstīja: Čempionāts beidzies, 7 punkti. Maksimālais ko varējām izspiest izspiedām. Vairs neredzu komandas, kuras varētu mūsējie uzvarēt vai aizķerties.
Kaut ko vairāk par komentāru sadaļu redzi ? Somi pierādijuši ka šogad ņemami, Norvēģi ņemami, ASV un Vācija grūtāk, bet joprojām ņemami!
Laikam tipiski Latvietim - būt negatīvam !

     [+] [-]

, 2021-05-25 11:44, pirms 3 gadiem
oxa rakstīja: Pret Vāciju ar mūsu uzbrukumu nav cerību!
Vācija iemeta 9 Itāļiem!
Tā jau nevar rēķināt... Ir arī spēles, kad visi slotaskāti pēc kārtas izšauj. Ir arī tādas, kad pat visi lielmeistari klusē vai met pa stabiem.