Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2723, Did:0, useCase: 3

Zirnis: "Vismaz aizsardzībā Latvijas izlase izskatās itin solīdi"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Zirnis: "Vismaz aizsardzībā Latvijas izlase izskatās itin solīdi"
Kārlis Zirnis
Foto: Vladislavs Proškins, F64

Latvijas izlases galvenā trenera asistents Kārlis Zirnis (37) sarunā ar žurnālu "Sestdiena" norāda, ka arī iepriekš bija spēlētāji, kuri kādu iemeslu dēļ nespēlēja pasaules čempionātā, un šogad situācija nav daudz sliktāka. Teda Nolana un Aleksandra Beļavska darba stils nav ļoti atšķirīgs, tagad izlasē lielāka nozīme tiek piešķirta spēlētāju meistarībai.

Šogad izlases sastāvs cieš no savainojumiem, sākotnējais optimisms ir noplacis. "Katru gadu ir spēlētāji, kuri gūst traumas vai arī viņiem ir kāds cits iemesls, lai nebrauktu uz čempionātu. Es neteiktu, ka šogad ir labāk, bet nav arī daudz sliktāk. Ir jaunie spēlētāji, kas sevi pieteikuši daudzsološi. Manuprāt, vismaz aizsardzībā mēs izskatāmies itin solīdi," saka latviešu treneris. "No Latvijas izlases treniņnometnes atskaitītajiem spēlētājiem pateicām, kuram jāpieliek ātrumā un kuram jāuzlabo spēka īpašības. Nevar arī uzreiz pateikt spēlētājam, ka viņš neko neprot. Jāmeklē zelta vidusceļš - sabalansējot optimismu ar reālo situāciju."

Patlaban izlasē nav vairāku svarīgu spēlētāju - NHL uzbrucēji Zemgus Girgensons un Ronalds Ķēniņš, KHL uzbrucējs Mārtiņš Karsums, kā arī KHL aizsargi Artūrs Kulda, Oskars Bārtulis un Georgijs Pujacs. Savainojumu dēļ izkrīt arī Rīgas dinamieši Gints Meija un Miks Indrašis, kurš gan vēl nav atmetis cerību uz pasaules čempionātu. Bez minētajiem spēlētājiem mūsu valstsvienības potenciāls krietni vien samazinās.

Zirnis izlasē iepriekš strādāja pie Teda Nolana, bet tagad - pie Aleksandra Beļavska. "Iegūtā pieredze Latvijas izlasē ir neatsverama. Esmu daudz mācījies no Teda Nolana, viņa palīga Toma Kūlena, arī no Arta Ābola, Viktora Ignatjeva un Sergeja Naumova. Noderīga ir visu veidu pieredze. Pēc tam tikai jāatsijā, kas pašam šķiet pieņemams. Nedomāju, ka uz pasaules ir treneris, kurš zina pilnīgi visu. Tas nav iespējams! Ja gribi pilnveidoties, katru dienu atradīsi kaut ko jaunu," atzīst Kārlis Zirnis. "Es neteiktu, ka Nolana un Beļavska darba stils ir ļoti atšķirīgs. Savādāks ir treniņu process, un Tedam bija arī cits skats uz spēlētājiem. Tedam gandrīz vai primārais bija redzēt, ka spēlētājs patiešām grib spēlēt izlasē un sevi pierādīt. Meistarībai nebija tik lielas nozīmes, kad vajadzēja izšķirties starp vienu vai otru kandidātu. Es nekādā ziņā negribu apgalvot, ka Beļavskim, izvērtējot kandidātus, nebūtu būtiskas cīnītāja īpašības. Arī viņš vēlas sastāvā spēlētājus, kuriem mirdz acis, tikai viņa pieeja ir tāda, ka trešās un ceturtās maiņas spēlētājiem nav tikai jāiemet ripa zonā un pēc tam jāsitas. Arī ceturtās maiņas spēlētājam jāprot izveidot vārtu gūšanas momentus."

Pirms pasaules čempionāta pēdējās divas pārbaudes spēles Latvijas izlase aizvadīs "Arēnā Rīga" - 24. un 25. aprīlī mūsējos eksaminēs Slovākijas valstsvienība.

2015. gada pasaules čempionāts risināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā (1.-17.maijs). Prāgas grupā mūsu pretinieces būs Kanāda, Zviedrija, Čehija, Šveice, Francija, Vācija un Austrija. Pasaules čempionātā pirmā spēle Latvijas hokejistiem būs 1. maijā pret Kanādas valstsvienību.

Izmantotie resursi:
Žurnāls "Sestdiena"

 +10 [+] [-]

, 2015-04-24 12:56, pirms 9 gadiem
pec 7goliem!!!....nu nez...redzes,ka tur vakara ies ar slovakiem...

     [+] [-]

, 2015-04-24 13:13, pirms 9 gadiem
Taisnību pateica. Uzbrucēji nulle!

  +1 [+] [-]

, 2015-04-24 13:18, pirms 9 gadiem
Par Latviju!

  +8 [+] [-]

, 2015-04-24 13:19, pirms 9 gadiem
Ja godīgi, es pat neatceros kad izlasei aizsardzība ir bijusi tāda caurstaigājama sēta kā pēdējā spēlē ar Norvēģiju

  +4 [+] [-]

, 2015-04-24 13:36, pirms 9 gadiem
Nu šodien redzēsim kautko vairāk no patiesās ainas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-04-24 14:08, pirms 9 gadiem
LOL Zirni, pirmais aprīlis jau sen garām, bet nu esmu optimistisks uz mūsu izlasi!

  +3 [+] [-]

, 2015-04-24 14:15, pirms 9 gadiem
Caur puķēm pateica, kadaži no atskaitītajiem neko neprot.

  +4 [+] [-]

, 2015-04-24 14:45, pirms 9 gadiem
Aizsardzība laba, bet 7 goli ar Merzļikinu? ...aizsargi nopludināja vārtsargu? ...čaļiem kaut kas nepatika ?

  +1 [+] [-]

, 2015-04-24 15:47, pirms 9 gadiem
Pēc virsraksta izlasīšanas atmiņā uzreiz parādījās trešais gols pret Norvēģiju, kad Andersons uz līdzenas vietas nokļūdījās 2x un praktiski savos vārtos iestūma ripu.

  +1 [+] [-]

, 2015-04-24 16:51, pirms 9 gadiem
dakots rakstīja: Aizsardzība laba, bet 7 goli ar Merzļikinu? ...aizsargi nopludināja vārtsargu? ...čaļiem kaut kas nepatika ?
Večiem zb ka visu laiku tiek aizvemta kopīgā tualete. Tāpēc arī nopludināju Elvisu.

  +2 [+] [-]

, 2015-04-24 18:09, pirms 9 gadiem
Nu te nu gan stipri optimistiski uz aizsardzību skatiens...Veselu virkni vārtus pretinieki iemeta pārbaudes spēlēs tieši pēc rupjām aizsargu kļūdām!

  +2 [+] [-]

, 2015-04-24 18:57, pirms 9 gadiem
MachimoI rakstīja: Pēc virsraksta izlasīšanas atmiņā uzreiz parādījās trešais gols pret Norvēģiju, kad Andersons uz līdzenas vietas nokļūdījās 2x un praktiski savos vārtos iestūma ripu.
Laikam būsi skatījies citu spēli,jeb saklausījies ''gudros'' komentētājus! Visus s.dus sataisīja Jass,neprotot hokeja ābeci.Par tādu kļūdu pat bērnu hokejā sēdina aiz borta un tad vēl te speciālists vaino Andersonu!Andersons ar Lipsbergu no savas puses metās glābt Jasa izlieto ūdeni.Bet laikam jau nav jēgas te strīdēties ar pamuļķiem.Nopietnas bažas māc,ja uz PČ aizbrauks pāris Galviņš/Jass.

  -1 [+] [-]

, 2015-04-24 19:20, pirms 9 gadiem
jā mums aizsardzība ir necaurjšaujama es drizāk teiktu mūsu aizsardzība ir kā Alpu siers