Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Ventspilij" cīņā pret "Ogri" iespēja nodrošināt otro vietu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Ventspilij" cīņā pret "Ogri" iespēja nodrošināt otro vietu
Kristaps Mediss. Foto: Juris Presņikovs, BK Ventspils

"Pafbet" Latvijas un Igaunijas basketbola līgā šovakar paredzētas divas spēles. Nozīmīgākā risināsies Ogrē, kur vietējā komanda uzņems "Ventspili", kas ar uzvaru varēs nodrošināt otro vietu regulārajā sezonā, atstājot ogrēniešus aiz sevis. Tikmēr Tallinā Roberta Štelmahera trenētā un Jāņa Kaufmaņa pārstāvētā "Kalev/Cramo" uzņems Robertu Freimani un "Raplu".

Šovakar "Ventspils" un "Ogres" duelī var izšķirties, kura no komandām finišēs otrajā vietā regulārajā sezonā. "Ogre" pēdējās trīs spēlēs piedzīvojusi trīs zaudējumus, kamēr ventspilnieki spējuši tikt pie divām uzvarām trīs spēlēs. Tādējādi tieši Kurzemes komanda ir labākās pozīcijās pirms šīs spēles, jo tai ir par uzvaru vairāk nekā "Ogrei" un arī viena aizvadīta spēle mazāk. Ja "Ventspils" šo spēli uzvarēs, tad otrā vieta tai būs kabatā, jo "Ogrei" būs atlikušas vien divas spēles, divu uzvaru deficīts un negatīva savstarpējo spēļu bilance pret "Ventspili". "Ogres" uzvaras gadījumā savstarpējo spēļu bilance saglabāsies negatīva, bet vismaz saglabāsies iespējas atlikušajās spēlēs pašiem un pie pretinieku neveiksmes pakāpties uz augšu.

Abu komandu pirmie trīs savstarpējie dueļi nelika vilties, ventspilniekiem izcīnot uzvaras sīvā cīņā (83:76, 82:81, 88:82), bet pēdējā abu komandu tikšanās reizē janvārī "Ogre" izbraukumā izmantoja pretinieku vājuma brīdi - 93:65. Tajā spēlē attiecīgi 23 un 21 punktu guva ierastie "Ogres" līderi, Andre Vokers un Kristaps Dārgais, bet "Ventspils" rindā negaidīti labāko sniegumu parādīja Kristaps Ķilps ar 20 punktiem. Dārgais regulāri rezultatīvi spēlējis pret "Ventspili", bet ventspilnieku izcilnieki biežāk bijuši Kamerons Randls, Kristaps Mediss un Māris Gulbis, uz kura pleciem nereti tiek iznests gana liels smagums, lai "Ventspils" tiktu pie panākuma. "Ogres" stiprā puse ir metieni no distances, kas noteikti būs viens no galvenajiem faktoriem spēlē. "Ogre" kopš 6. marta spiesta iztikt bez Riharda Zēberga palīdzības. Zēbergs tupina atkopties pēc potītes savainojuma. Savukārt Uģis Pinete komandai nevar palīdzēt no 10. marta, kad pēc neveiksmīgas epizodes, spēles laukumu atstāja ar lauztu degunu. Šo spēlētāju trūkums krietni iespaidojis komandas sniegumu gan uzbrukumā gan aizsardzībā. Konkrēts datums, kad spēlētāji varētu atgriezties ierindā pašlaik nav zināms. Kura no komandām izcīnīs uzvaru piektajā savstarpējā duelī, varēs vērot plkst. 19:00 Best4Sport TV kanālā.

Latviešu duelis Latvijas un Igaunijas līgas ietvaros būs vērojams Tallinā, kur tiksies Roberta Štelmahera trenētā un Jāņa Kaufmaņa pārstāvētā "Kalev/Cramo" un Roberta Freimaņa pārstāvētā "Rapla". Tallinas komanda pēdējos mēnešos rādījusi ļoti labu sniegumu, piedzīvojot vien divus zaudējumus VTB līgā pret Kazaņas "Unics" un Maskavas CSKA. Tikmēr "Rapla" pēdējās spēlēs uzvaras mijušās ar zaudējumiem. Tiesa tieši "Rapla" sezonas sākumā sagādāja pārsteigumu un pieveica "Kalev/Cramo" ar 82:80, bet nākamajā spēlē zaudēja vien ar 74:76. Otrajā spēlē lielisku sniegumu rādīja Roberts Freimanis, gūstot 28 punktus un izcīnot 10 atlēkušās bumbas, bet pēdējā abu komandu tikšanās reizē, kurā Tallinas komanda uzvarēja ar 94:78, rezultatīvāk nospēlēja Jānis Kaufmanis, kurš atzīmējās ar 14 punktiem, kamēr Freimanis - deviņiem.

Abas komandas droši ieņem attiecīgi pirmo un trešo pozīciju turnīra tabulā regulārās sezonas izskaņā, kas lielāko intrigu atstāj uz to, vai "Rapla" spēs izlīdzināt rezultātu savstarpējā duelī. Arī šīs spēles sākums plkst. 19:00 un to būs iespēja vērot Delfi.ee video platformā.

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas līga

VLatvijaU-Z%IgaunijaU-Z%
1.VEF Rīga20-290.9Kalev/Cramo16-288.9
2.Ventspils14-766.7Pärnu Sadam17-673.9
3.Ogre13-959.1Avis Rapla12-1054.5
4.Liepāja10-1245.5Rakvere Tarvas10-1245.5
5.Valmiera Glass/ViA7-1630.4TalTech9-1145.0
6.Latvijas Universitāte3-2112.5Tartu Ülikool8-1534.8
7.---Kalev/TLÜ3-1913.6