Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Toronto uzklausa piedāvājumus par Lauriju un Povelu, Gordons vēlas tikt aizmainīts no "Magic"

Toms Jēkabs Bērziņš
Toms Jēkabs Bērziņš

Toronto uzklausa piedāvājumus par Lauriju un Povelu, Gordons vēlas tikt aizmainīts no "Magic"
Freds Vanvlīts un Kails Laurijs. Foto: EPA/Scanpix

Straujiem soļiem tuvojas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) maiņu darījumu loga beigu datums, kas paredzēts jau ceturtdien. Toronto "Raptors" aizvada neveiksmīgu sezonu un ir piedzīvojusi jau deviņus zaudējumus pēc kārtas. Arvien lielāka kļūst varbūtība, ka "Raptors" izvēlēsies veikt komandas pārbūvi un aizmainīs Kailu Lauriju un Normanu Pauelu, par kuriem tā sākusi aktīvi uzklausīt piedāvājumus.

Toronto "Raptors" šosezon aizvada neveiksmīgāko sezonu kopš 2013. gada, šobrīd ar bilanci 17-26 atrodoties vien 11. vietā. Tiesa, līdz desmitajai vietai jeb pēdējai komandai, kas iekļūst "Play-in", ir vien divu uzvaru atpalicība, tomēr "Raptors" tāpat apsver iespēju pamatīgi izmainīt savu sastāvu. Kailam Laurijam līgums beidzas pēc šīs sezonas, un, par spīti tam, ka iepriekš 34 gadus vecais saspēles vadītājs izteicās, ka vēlas pabeigt karjeru Toronto, pēdējā laikā runas par Laurija došanos uz citu komandu kļuvušas arvien nopietnākas.

Laurijam nav iespējas ietekmēt komandu, uz kuru viņš tiktu aizmainīts, tomēr Toronto vadība ir gatava ņemt vērā Laurija vēlmes, ņemot vērā saspēles vadītāja ietekmi komandas iepriekšējos panākumos. Par galveno pretendenti, lai iegūtu Lauriju, izvirzījusies Filadelfijas "76ers". Laurijs uzauga Filadelfijā, līdz ar to tā būtu kā atgriešanās mājās. 2019. gada NBA Čempions šosezon saņem 30 ar pusi miljonus ASV dolāru. Tāpat "Raptors", visticamāk, aizmainīs šosezon lielisku individuālo sezonu aizvadošo Normanu Pauelu, par kuru interesi izrādījušas vairāk kā desmit komandas. Pauels šosezon vidēji spēlē guvis 19.7 punktus un trāpījis 43% tālmetienu. Arī Pauelam līgums beidzas pēc šīs sezonas, un, aizmainot šos spēlētājus, "Raptors" veiktu pārbūvi, turpmāk komandu balstot uz Fredu Van Vlītu, Paskālu Siakamu un Oudžeju Anunobī.

Jāatgādina, ka "Raptors" šosezon spēles aizvada Tampā, bet arī citā Floridas komandā, visticamāk, gaidāmas pārmaiņas. Par vēlēšanos no Orlando "Magic" tikt aizmainītam paziņojis viens no labākajiem līgas dankeriem Ārons Gordons. Gordons savu vēlmi pamatojis ar neapmierinātību par komandas menedžmentu un sniegumu pēdējo sezonu laikā. Pagājušajās divās sezonās "Magic" iekļuva izslēgšanas spēlēs (abās reizēs bez lieliem variantiem izkrītot pirmajā kārtā), bet šogad Orlando 43 spēlēs izcīnījusi vien 14 uzvaras, atrodoties priekšpēdējā vietā konferencē. Pats Gordons šosezon traumu dēļ aizvadījis vien 24 spēles, vidēji gūstot 14.6 punktus, tiesa, trīspunktu metienus Gordons izpildījis ar labāko procentu karjerā - 39%.

NBA maiņu darījumu logs beidzas ceturtdien, desmitos vakarā pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

     [+] [-]

, 2021-03-24 23:26, pirms 3 gadiem
labi papildinaajumi!