Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Ranjēri pie Premjerlīgas kluba "Watford" stūres noturas tikai 14 spēles

Agris Suveizda

Ranjēri pie Premjerlīgas kluba "Watford" stūres noturas tikai 14 spēles
Klaudio Ranjēri. Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas futbola klubs "Watford" pavēstījis par šķiršanos no itāliešu galvenā trenera Klaudio Ranjēri, šosezon no amata atbrīvojot jau otro treneri.

"Kluba valde Klaudio uzskata par goda vīru, kurš pie mums allaž tiks cienīts, tomēr uzskatām, ka, līdz Premjerlīgas sezonas beigām paliekot vēl gandrīz pusei sezonas, jaunam trenerim būs pietiekami daudz laika, lai strādātu ar talantīgu komandu un izpildītu īstermiņa mērķi par palikšanu Premjerlīgā," teikts "Watford" paziņojumā.

Ranjēri par "Watford" galveno treneri kļuva 4. oktobrī, nomainot spāni Sisko Munjosu, kurš ieveda komandu atpakaļ Premjerlīgā, tomēr tika atlaists jau pēc septītās kārtas un zaudējuma Līdsā (0:1). Tobrīd "Watford" ar septiņiem punktiem septiņās spēlēs bija 15. vietā, bet Ranjēri komandu atstāj ar 14 punktiem 20 spēlēs un četras pozīcijas zemāk.

Piektdien "Watford" mājās ar 0:3 kapitulēja tiešajai konkurentei "Norwich", bet nākamo spēli aizvadīs 5. februārī pret citu tiešo konkurenti "Burnley". 70 gadus vecā Ranjēri vadībā "Watford" Premjerlīgā 13 spēlēs piedzīvoja 10 zaudējumus un izcīnīja tikai septiņus punktus – tikpat, cik Munjosa vadībā pirmajos septiņos mačos. Ranjēri vadībā pret tabulas labāko piecpadsmitnieku "Watford" zaudēja deviņās no desmit spēlēm (bet ar 4:1 sasita Mančestras "United"), savukārt pret apakšējo piecinieku trijos mačos sakrāja četrus punktus (5:2 pār "Everton", 1:1 pret Ņūkāslas "United"). Ranjēri komanda arī ar pirmo piegājienu izkrita no FA kausa, ar 1:4 kapitulējot "Leicester".

2012. gadā "Watford", kas tolaik vēl spēlēja Čempionātā jeb otrajā spēcīgākajā līgā, iegādājās Itālijas uzņēmēja Džīno Poco ģimene, un Ranjēri šajā periodā ir kļuvis par 15. nomainīto treneri – ieskaitot Šonu Daiču, kurš darbu zaudēja uzreiz pēc īpašnieku maiņas. Šajā laika posmā pie "Watford" stūres bijuši četri itālieši (Džanfranko Dzola, Džuzepe Sannīno, Valters Macarri, Klaudio Ranjēri), četri spāņi (Kike Sančess-Floress divreiz, Oskars Garsija, Havi Grasija, Sisko Munjoss), divi serbi (Slaviša Jokanovičs, Vladimirs Ivičs), skots Billijs Makinlejs, portugālis Marku Silva un anglis Naidžels Pīrsons.

Ranjēri lielākais sasniegums trenera karjerā ir sensacionālais triumfs Premjerlīgā ar "Leicester" 2016. gadā. Ar Florences "Fiorentina" viņš ieguvis Itālijas kausu un Itālijas Superkausu, bet ar Spānijas "Valencia" ticis pie Karaļa kausa un UEFA Superkausa.

Izmantotie resursi:
https://www.watfordfc.com/news/club...

     [+] [-]

, 2022-01-24 22:29, pirms 2 gadiem
..būtu gājis pensijā un miers. nav ko ņemties ar tādiem klubiem, kas neko nedara. visus līdz titulam nevar aizvest

     [+] [-]

, 2022-01-25 09:39, pirms 2 gadiem
Gribas jau strādāt kādā no Top5 līgām... pacelt uz tām kādu no otrajām divīzijām varētu mierīgi, savukārt lielajās līgās pie Top klubiem Klaudio diez vai vairs aicinās... bet var jau būt, ka kaut kur vēl kādreiz zvaigznes saliksies un viss "noklikšķēs" kā ar Lesteru.