Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Pujacs: "Latvijas izlasē spēlēju prestiža dēļ"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Pujacs: "Latvijas izlasē spēlēju prestiža dēļ"
Georgijs Pujacs
Foto: hawk.ru

Pavisam nesen Latvijas hokeja izlases aizsargs Georgijs Pujacs no Novosibirskas "Sibir" pārgāja uz citu Kontinentālās hokeja līgas klubu Omskas "Avangard". Intervijā kluba mājas lapai hawk.ru Pujacs stāsta par savu pāreju, motivāciju spēlēt Latvijas izlases sastāvā, karjeras līkločiem un citām interesantām lietām.

Georgij, kā risinājās tava pāreja uz "Avangard"?
Pirms Jaunā gada "Sibir" bija neveiksmīga spēļu sērija, un mūsu izredzes iekļūt "play-off" strauji tuvojās nullei. Es sazvanījos ar aģentu, un viņš painteresējās, vai es vēlētos pāriet uz citu komandu. Man piedāvājumus izteica vairākas komandas, taču izvēlējos "Avangard".

Krievijā allaž esat spēlējuši tādās komandās, kas nepretendē uz augstākajām vietām...
Visām manām līdzšinējām komandām mērķis ir bijis vismaz tikt "play-off". Savukārt "Avangard" ir laba komanda ar lielām ambīcijām. Tāpēc rēķinos ar labu iznākumu.

Pirmajā mačā pret Maskavas "Dynamo" treneris Raimo Sumanens tevi laida laukumā pašos atbildīgākajos brīžos.
Godīgi sakot, biju pārsteigts, ka jau pirmajā spēlē treneris man deva tik lielu spēles laiku un ka laida vairākumā. Kopumā nospēlēju neslikti.

Taču jau 1. minūtē komanda ielaida vārtus, kad biji laukumā.
Izgāju laukumā kā pa miglu. Pirmajā periodā nevarēju pārorientēties uz jauno spēles stilu. Pie tam aizsardzības kreisajā malā sen nebiju spēlējis. Taču esmu jau pieradis - jaunajās komandās vienmēr slīcinu pirmos kucēnus.

Bet dzirdēji, ko treneris Raimo teica par tevi pēc pirmās spēles?
Ko tad viņš teica?

Viņš teica, ka nav ar tevi tā īsti aprunājies, taču jau sapratis, ka Pujacs ir īsts vīrs [мужик - krievu val.].
Interesanti. Pa šo laiku pavisam maz esmu kontaktējies ar Raimo. Par ko runājām? Pirmām kārtām viņš vēlas, lai "Avangard" gūtu vairāk vārtu, tāpēc liek biežāk mest pa vārtiem. Arī treniņos liek lādēt pa vārtiem.

"Sibir" tu biji komandas kapteinis. Interneta komentāros "Sibir" līdzjutēji nožēlo, ka Žora, kā viņi tevi sauc, pametis komandu.
Patīkami, ka līdzjutēji mani atceras. Un nostaļģija gan pret pilsētu, gan komandu kādu laiku, protams, paliks. Bet vispār šādu faktu nezināju, jo nelasu interneta forumus. Kaut kur lasīju, ka internets ir sportista ienaidnieks, tāpēc cenšos izvairīties no tādas informācijas. Mazāk zini, labāk guli.

Pēdējos sešos gados esi spēlējis sešās dažādās komandās, kā arī divreiz Latvijas izlases sastāvā Olimpiskajās spēlēs. Kas tev liek doties uz pasaules čempionātu pēc nogurdinošās sezonas?
Man tas ir prestiža jautājums. Latvijā ir īsts hokeja kults. Kaut arī pēc līdzjutēju aptaujām hokejs mūsu valstī nav pirmajā vietā, taču domāju, jūs esat redzējuši, kas notiek to hokeja spēļu laikā, kas notiek Rīgā. Tāpēc vienmēr braucu spēlēt par savu valsti. Starp citu, arī krievu čempionātā tiku caur izlasi. Izlasi toreiz trenēja Pjotrs Vorobjovs, kurš mani pēc tam uzaicināja uz "Khimki".

Latvija ne tuvu nav pasaules hokeja līdere. Uz ko ceri, kad spēlē izlases sastāvā?
Uz katru pasaules čempionātu braucam ar mērķi iekļūt "play-off". Man ir interesanti spēlēt pret pasaules grandiem. Pēdējo gadu laikā esam apspēlējuši visas planētas spēcīgākās izlases.

Grūti noticēt, ka bērnībā nodarbojies ar daiļslidošanu.
Maniem vecākiem paziņu lokā bija daiļslidošanas treneris. Un četru gadu vecumā nonācu daiļslidošanas grupiņā. Man tas ātri apnika, jo šķita, ka tā nav zēnu nodarbe. Un tad sāku uz nodarbībām ņemt līdzi nūju. Treneri to pamanīja un visai ātri lika nomainīt grupu. Tā es no piecu gadu vecuma sāku trenēties hokejā. Mans tētis kādreiz sapņoja kļūt par hokejistu, taču pēc kara bija grūti laiki - nebija laika domāt par hokeju. Taču var teikt, ka viņš realizēja savu sapni caur mani. Tagad tētis skatās manas spēles un pat dod padomus.

Vai tu sapņo par to, lai arī tavs dēls spēlētu hokeju?
Šorīt no rīta pie manis atbrauca mana ģimene no Novosibirskas. Sagaidīju sievu un sešgadīgo dēlēnu peronā. Makars jau pusgadu trenējas hokeja grupā. Noteikti noskaidrošu, kur var aizvest dēlu trenēties arī Omskā. Taču mēs viņu nepiespiežam. Kad viņš sāk slinkot, saku viņam: "Makar, ja nepatīk, neej." Taču pagaidām viņš turpina.

Kā atpūties no hokeja?
Kad man nākamajā dienā ir spēle vai treniņš, pilnībā atslēgties neizdodas. Citādi ir vasarā - mums ar ģimeni patīk braukt uz jūru.

Vai bērnībā tev bija elks?
Tas bija ziemeļamerikāņu aizsargs Rejs Burks. 1999. gadā mani draftēja Bostonas "Bruins", un es devos pāri okeānam uz treniņnometni. Tad arī ieraudzīju šo vareno aizsargu, kuram tobrīd bija jau gandrīz 40 gadu. Taču viņš bija fantastiskā formā. Uzreiz pievērsu uzmanību viņa trakajam plaukstas metienam. Bija patīkami atrasties uz ledus kopā ar hokeja leģendu.

Kā izskatās pirmssezonas treniņnometne viņpus okeānam?
Nokļuvu tur 18 gadu vecumā. Tagad saprotu, ka pārāk agri turp devos - nebiju gatavs ne fiziski, ne psiholoģiski. Tur bija īsta gaļasmašīna. Visi jauniņie gribēja sevi apliecināt. Atceros, ka pirmajā treniņspēlē bija deviņi kautiņi, otrajā - vienpadsmit. Gāju uz ledus un domāju: "Tūlīt arī man tiks" Tikai vēlāk sapratu, ka savā starpā attiecības skaidro kaušļi, un ka ar mani viņiem darīšanu nebūs.

Daudziem aizsargiem ir briesmu stāsti par to, kā trāpījusi ripa. Kā ir tavā gadījumā?
Kad spēlēju junioros, ripa trāpīja sejā. Man sašuva abas lūpas. Kas interesanti, zobi palika neskarti, lai gan allaž spēlēju bez zobu kapām (aizsargiem). Trīs nedēļas nevarēju normāli paēst - nācās zupu caur salmiņu sūkt. Šajā laikā notievēju par astoņiem kilogramiem. Toreiz viņpus okeānam man iedeva iesauku Bubble jeb Burbulis, jo mana lūpa bija milzīga izmēra.

Pēc tam nebija bail kāpt uz ledus?
Sākumā bija nedaudz bail - sāc raustīties un griezties prom no ripas. Taču pēc tam, kad pāris reizes bloķē ripu, viss atgriežas vecajās sliedēs.

Izmantotie resursi:
иПЛЛЕКОЩК ЛМХВ бчбозбтд - пНУЛБС ПВМБУФШ

 +35 [+] [-]

, 2012-01-24 01:18, pirms 12 gadiem
visu to labāko!!!

 +38 [+] [-]

, 2012-01-24 01:37, pirms 12 gadiem
Pujacs mužiks...
Veiksmi

 +20 [+] [-]

, 2012-01-24 01:39, pirms 12 gadiem
Pujacs tiešām malacis, visu to labāko un lai turpmāk veicās!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +19 [+] [-]

, 2012-01-24 01:43, pirms 12 gadiem
lai veicas vismaz līdz konferences finālam jātiek!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-01-24 02:16, pirms 12 gadiem
zheel ka nhl vinjam nesanaaca. bet varbuut tomeer pameeginaat ielegt peedeejaa vagonaa!!!

 +13 [+] [-]

, 2012-01-24 03:06, pirms 12 gadiem
ElektriskaisZutis rakstīja: Žoriks ir īsts savas valsts patriots! Lepojos, ka Latvijas izlasē spēlē tik izcils aizsargs. Dievs dod viņam nekad vairs nespēlēt Dinamo, jo viņš ir pelnijis ko vairāk. Ar Avangardu viņam būs iespēja iegriezties AAE, kas ar Dinamo nekad nebūtu iespējams. Spēlējot Omskas klubā viņam ir iespēja tikt pie Gagarina, kas Dinamo sastāvā būtu neiespējami.
Dinamo nespēlēt, jo netiks pie arābiem? Vismaz savu antipātiju pret vienīgo klubu, kas ļauj mums gandrīz visu gadu priecāties par latviešu hokejistiem, varēji neizrādīt.
Nemaz nebrīnos, ka Pujacs spēlē Avangard, viens no meistarīgākajiem aizsargiem izlasē un ir sevi pierādījis KHL!

  -1 [+] [-]

, 2012-01-24 08:12, pirms 12 gadiem
"Atceros, ka pirmajā treniņspēlē bija deviņi kautiņi, otrajā - vienpadsmit."

Kaut kādi d0lbajobi!

     [+] [-]

, 2012-01-24 08:52, pirms 12 gadiem
archy0 rakstīja: "Atceros, ka pirmajā treniņspēlē bija deviņi kautiņi, otrajā - vienpadsmit."
Kaut kādi d0lbajobi!
tough guy arī kaut kā ir jāizceļas

     [+] [-]

, 2012-01-24 09:37, pirms 12 gadiem
Omskā ir izredzes pārspēt tos 11 kautiņus spēlē

  -4 [+] [-]

, 2012-01-24 10:00, pirms 12 gadiem
zurnalists vareja paprasit cik ilgi Zora grasas vel spelet izlase, jo pec pedeja PC paradijas runas no zurnalistu puses, ka Pujacs varetu atteikties no Latvijas pases un pariet uz RUS pilsonibu lai KHL neskaititos legionars.

  +8 [+] [-]

, 2012-01-24 10:31, pirms 12 gadiem
Pēdējo gadu laikā esam apspēlējuši visas planētas spēcīgākās izlases.
Slēpts komentārs: Domu_Lasītājs

  +6 [+] [-]

, 2012-01-24 13:10, pirms 12 gadiem
viss? tik īsa intervija...
bet paldies arī par to

  -4 [+] [-]

, 2012-01-24 14:33, pirms 12 gadiem
Nezinu. Es kautkā neatzīstu šitādas straujas pārejas no kluba uz klubu. Saprotu protams , ka omskas avangards ir tiešām labs klubs kuram play-off ies diezgan labi (Fanoju par Avangardu) , bet neatzīstu straujas pārejas neilgi pirms play-off .. Tā pat neatzinu saimona pāriešanu pagaišajā sezonā uz UHC. ja Pujacs gribēja uzspēlēt play-off , tad nebija jāmūk no sibir novosibirska , bet gan jācenšas pēc iespējas labāk nostabilizēt savu komandu play-off zonā jau septembrī. Tas nav Pujaca nopelns , ka Avangards sevi ir kapitāli nodrošinājis play-off zonā. Vajadzēja cīnīties un mēģināt sibiru ievest PLEJOFOS.
Protams novēlu veiksmi , pacietību un nostabilizēšanos Omskas avangarda sastāvā , bet nu tā kā nogrēkoji tu - Aizmuki un atstāji komandu novārtā ... Tā nevar. Cieņa un gods zaudēts sibira sastāvā.

Par omskas avangardu!

  +2 [+] [-]

, 2012-01-24 15:00, pirms 12 gadiem
davaj mužik, lai veicās

     [+] [-]

, 2012-01-24 15:33, pirms 12 gadiem
Dzert ir prestiži!
:priekā:

  +3 [+] [-]

, 2012-01-24 15:38, pirms 12 gadiem
lai izdodas ciņā par Gagarinu!

ja jau sākās runas par izlasi - gan attieksmes, gan spēles kvalitātes ziņā Pujacs vairākus pēdējos gadus ir pārsteidzis tikai pozitīvā ziņā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-01-24 17:23, pirms 12 gadiem
Žora tikko tika pie pirmā punkta Avangard sastāvā, asistēdams uzvaras vārtu guvumā pret Barys.

     [+] [-]

, 2012-01-24 17:46, pirms 12 gadiem
simex rakstīja: Parasts krievu vārds [Makars]...nekas vairāk..
taads pats parasts krievu vaards kaa Sergejs un Nikolajs.

     [+] [-]

, 2012-01-24 19:35, pirms 12 gadiem
RAGNARS rakstīja: Nezinu. Es kautkā neatzīstu šitādas straujas pārejas no kluba uz klubu. Saprotu protams , ka omskas avangards ir tiešām labs klubs kuram play-off ies diezgan labi (Fanoju par Avangardu) , bet neatzīstu straujas pārejas neilgi pirms play-off .. Tā pat neatzinu saimona pāriešanu pagaišajā sezonā uz UHC. ja Pujacs gribēja uzspēlēt play-off , tad nebija jāmūk no sibir novosibirska , bet gan jācenšas pēc iespējas labāk nostabilizēt savu komandu play-off zonā jau septembrī. Tas nav Pujaca nopelns , ka Avangards sevi ir kapitāli nodrošinājis play-off zonā. Vajadzēja cīnīties un mēģināt sibiru ievest PLEJOFOS.
Protams novēlu veiksmi , pacietību un nostabilizēšanos Omskas avangarda sastāvā , bet nu tā kā nogrēkoji tu - Aizmuki un atstāji komandu novārtā ... Tā nevar. Cieņa un gods zaudēts sibira sastāvā.

Par omskas avangardu!
nu, nez, man gan liekās, ka sibir nav jēgas izmest naudu vēl mēnesi par ne ko, tā katru sezonu ir bijis, ka daudzi spēlētāji aiziet no komandām, kas necīnās par tikšanu PO, izdevīgi visām pusēm

     [+] [-]

, 2012-02-03 18:31, pirms 12 gadiem
uz kādiem "HIMKIEM" tad Vorobjovs viņu uzaicināja, autor !?!
Basīti spēlēt ?!?

     [+] [-]

, 2012-02-08 11:25, pirms 12 gadiem
Tumanovs rakstīja: uz kādiem "HIMKIEM" tad Vorobjovs viņu uzaicināja, autor !?!
Basīti spēlēt ?!?
Ja es tik ļoti nezinoš tad nebļauj tā ka tevi kāds ar kakainu mietu sistu!

Voskrosenskas Himik- pirmja KHL sezona ari spelēja ja nemaldos! Varbūt mazliet kļūdos ar pilsētu kur tā komanda bija, b et es vismaz truli nebļauju par lietām ko nezinu! Tad jau moš tu pat būs pārsteigts ka Mūsejais ir spēlējis ari Toljoti LADA sastāvā?

     [+] [-]

, 2012-02-08 21:02, pirms 12 gadiem
daugavinsh rakstīja: Ja es tik ļoti nezinoš tad nebļauj tā ka tevi kāds ar kakainu mietu sistu!

Voskrosenskas Himik- pirmja KHL sezona ari spelēja ja nemaldos! Varbūt mazliet kļūdos ar pilsētu kur tā komanda bija, b et es vismaz truli nebļauju par lietām ko nezinu! Tad jau moš tu pat būs pārsteigts ka Mūsejais ir spēlējis ari Toljoti LADA sastāvā?
Redz, ir atšķirība starp ''Himik'' un ''Himki''.

     [+] [-]

, 2012-02-09 09:35, pirms 12 gadiem
Avangard & Dinamo R ... G cup final