Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Tomass par aprunāšanos ar līdzjutēju saņem bezalgas diskvalifikāciju uz divām spēlēm

Emils Ozerinskis

Tomass par aprunāšanos ar līdzjutēju saņem bezalgas diskvalifikāciju uz divām spēlēm
Nepieklājīgais Filadelfijas līdzjutējs un Aizeja Tomass. Foto: AP/Scanpix

Latviešu basketbolistu Dāvja Bertāna un Anžeja Pasečņika pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" jau tā spēlē ar lieliem robiem komandas sastāvā, bet nākamās divas spēles nāksies izlaist arī Aizejam Tomasam, kurš saņēmis divu maču diskvalifikāciju par konfrontāciju ar līdzjutēju.

Vašingtonas "Wizards" savā iepriekšējā spēlē ar rezultātu 108:125 piekāpās Filadelfijas "76ers". Ceturtās ceturtdaļas izskaņā kāds no Filadelfijas komandas līdzjutējiem veltīja rupjus izteicienus un žestus Vašingtonas komandas saspēles vadītājam Aizejam Tomasam. Kā redzams video materiālos, Tomass visai mierīgi devās pie līdzjutēja, lai aicinātu iekarsušo fanu pārtraukt šāda veida darbības. Taču līgas noteikumi paredz nekavējošos diskvalifikāciju par spēlētāju ieiešanu tribīņu sektorā. Līdz ar to Tomass tika diskvalificēts no atlikušās spēles un saņēma vēl papildus divu spēļu diskvalifikāciju, par ko basketbolists nesaņems atalgojumu.

Vašingtonas "Wizards" sastāva situācija jau tā ir ļoti sarežģīta. Visu sezonu ierindā nebūs komandas dārgākais spēlētājs Džons Vols, kurš pagājušajā sezonā traumēja ahileja cīpslu. Plaukstas locītava savainojumā iedzīvojies Sīdžejs Mailzs. Ārpus sastāva šobrīd ir arī šovasar draftētais japāņu basketbolists Rui Hačimura, kā arī izkrituši garā gala spēlētāji Morics Vāgners un Tomass Braients, kā arī pirkstu savainojis Džordans Makrī. Savukārt par jaunāko "Wizards" lazaretes papildinājumu kļuvis Dāvis Bertāns, kuram nākamo spēli neļaus aizvadīt augšstilba muskuļa savainojums.

Latvijas basketbola līdzjutējiem gan interesi par "Wizards" var saglabāt Anžejs Pasečņiks, kurš lielās komandas lazaretes dēļ ticis pie iespējas sevi parādīt uz NBA laukuma dēļiem. Nākamās spēles "Wizards" aizvadīs izbraukumā pret Ņujorkas "Knicks" un Detroitas "Pistons".

Tomasa komentārs par situāciju:

     [+] [-]

, 2019-12-23 22:29, pirms 4 gadiem
NBA vajag ieviest noteikumus - ka par skatītāju rupjībām, rasu vai seksualiem apvainojumiem komanda drīkst pamest speli - kā Eiropas futbola daži draudēja.