Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Zināmi uzvarētāji visās Latvijas Jaunatnes futbola čempionāta vecuma grupās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Zināmi uzvarētāji visās Latvijas Jaunatnes futbola čempionāta vecuma grupās
Foto: Latvijas Futbola federācija.

Novembrī finišēja Latvijas Jaunatnes futbola čempionāts (LJFČ). Jau iepriekš U-15 un U-18 vecuma grupās sev titulus priekšlaikus bija nodrošinājuši attiecīgi FS "Metta" un Liepājas FS audzēkņi, bet tagad zināmi uzvarētāji vēl trīs vecuma grupās.

U-13 Elites grupa

Jaunākajā vecuma grupā U-13 LJFČ čempionu titulu izcīnīja Rīgas Futbola skolas jaunā maiņa, par diviem punktiem apsteidzot tuvāko sekotāju FS "Metta". U-13 Elites grupas turnīrs sākumā tika izspēlēts četros reģionos: Centra, Ziemeļu, Austrumu un Rietumu. Katra reģiona trīs labākās komandas cīņu turpināja starpreģionu stadijā. Tas ir, Austrumu un Ziemeļu grupu labākie komandu trijnieki sacentās savā starpā, bet Rietumu un Ziemeļu spēcīgākās komandas samēroja spēkus savstarpēji. Tad šo starpreģionu turnīru pirmo trīs vietu ieguvēji iekļuva nacionālajā finālturnīrā jeb "Top-6".

Interesanti, ka čempionāta divas labākās komandas Rīgas FS un FS "Metta" spēlēja vienā grupā visās turnīra stadijās, bet savā starpā aizvadīja tikai divas spēles. Pirmajā tikšanās reizē Rīgas FS ņēma virsroku ar 3:2, bet otrajā spēlē fiksēts neizšķirts 2:2. Vienīgo zaudējumu visa turnīra gaitā Rīgas FS piedzīvoja pret trešās vietas ieguvēju FA "Ventspils", 13. augustā viesos piekāpjoties ar 2:4. Arī atbildes mačā kurzemnieki atņēma punktus galvaspilsētas komandai (2:2).

Par rezultatīvāko spēlētāju čempionātā kļuva Georgijs Bombāns no SK "Super Nova". Viņš pretinieku komandas sarūgtināja 23 reizes un snaiperu sarakstā apsteidza Aleku Ščerbinski (FS "Metta", 20) un Robertu Andreļevski (Rīgas FS, 18).

U-14 Elites grupa

Arī gadu vecāku puišu konkurencē dominēja šīs pašas divas futbola skolas, tikai šeit FS "Metta" par diviem punktiem apsteidza Rīgas FS. Te gan abas vadošās komandas biežāk paklupa pret citiem pretiniekiem. Gan "Metta", gan Rīgas FS finālturnīra stadijā piedzīvoja pa četriem zaudējumiem. "Mettieši" titulu ieguva, pateicoties lieliskam čempionāta sākumam, kad piedzīvota tikai viena neveiksme 14 mačos. Zīmīgi, ka savstarpējās spēlēs Rīgas Futbola skola pārspēja "Metta" komandu trīs no četrām reizēm, bet dueļos ar citiem pretiniekiem labāk klājās "zaļibaltajiem".

Ļoti spraiga cīņa izvērtās par 3. vietu. Trīs komandas tabulā izretojās viena punkta intervālā. Liepājas FS un SK "Super Nova" bija pa 33 punktiem, bet "Riga FC Academy" par vienu punktu mazāk. Galu galā bronzas medaļu gods pienācās liepājniekiem, kuru rindās čempionātu sevišķi rezultatīvi aizvadīja Marks Dambis, kurš 24 spēlēs izcēlās ar 28 vārtu guvumiem.

U-16 Elites grupa

Arī šajā vecuma grupā titulcīņā bija iesaistīta FS "Metta" jaunā maiņa, kas palika otrajā vietā. Čempionu tituls aizceļoja pie BFC "Daugavpils" komandas. Pamatturnīra stadijā Latgales komanda iekrāja par vienu punktu vairāk nekā "Metta", bet finālturnīra stadijā pārsvaru pār tuvāko sekotāju dubultoja. Savstarpējos mačos katra komanda pa reizei svinēja uzvaru ar 2:0, vienreiz fiksēts neizšķirts un vēl vienu reizi daugavpilieši bija pārāki ar 1:0.

Cīņā par godalgoto trešo vietu JDFS "Alberts" apsteidza FS "Jelgava" komandu. Pēc turnīra pirmā posma Zemgales klubs atpalika par vienu punktu, bet finālposmā šis deficīts pieauga līdz 10 punktiem.

Šajā vecuma grupā rezultatīvākā spēlētāja gods Danielam Radzeniekam no "Academ FC". Viņa pārstāvētā komanda ieguva 6. vietu čempionātā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Futbola federācija