Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bertāns: "Kad metīšu ar 100% precizitāti, tad arī teikšu, ka esmu apmierināts"

Rolands Eliņš

Bertāns: "Kad metīšu ar 100% precizitāti, tad arī teikšu, ka esmu apmierināts"
Dāvis Bertāns un Džordans Makrejs. Foto: EPA/Scanpix

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns ar 20 gūtiem punktiem palīdzēja "Wizards" šonakt Nacionālajā basketbola asociācijā pārspēt "Hornets" vienību. Bertāns pēcspēles intervijā atzīmēja komandas paveikto aizsardzībā mača izskaņā, taču reizē arī labā noskaņojumā pasmaidīja par "Wizards" aizsardzību pirmajās trīs ceturtdaļās, kā arī savu vēlmi arvien uzlabot metienu precizitāti.

„Pretinieku spēlētāji iemeta dažus tālmetienus, kurus mēs nemaz nesedzām,” pēc mača sacīja Dāvis Bertāns. „Sanācām kopā minūtes pārtraukumā un pateicām cits citam, ka mums vienkārši jāspēlē agresīvāk. Ja mēs vēlamies uzvarēt, tad aizsardzībā jāspēlē agresīvāk un komandas biedram jānāk palīgā, ja kāds tiek apspēlēts. Pēc tam, man liekas, mēs paveicām labu darbu šajā ziņā, uzreiz tikām pie pāris pārtvertām bumbām, tikām pie labām iespējām uzbrukumā, un tad viss vienkārši sāka iet no rokas.”

Bertāns arī paskaidroja, ka īpaši nesatraucas par saviem tālmetieniem un brīžos, kad metieni nekrīt, ir gatavs darīt visas pārējās lietas, kas laukumā palīdz komandai. Bertāns arī norādīja, ka viņam ir vieglāk uzbrukumā, jo sedzēji parasti satraucas tieši par viņa metienu no distances: „Tāpēc ir visai viegli tikt garām ar driblu, un, ja pieslēdzas otrs sedzējs, es laukumu pārredzu visai labi un ar prieku atdodu piespēli.”

Latviešu uzbrucējs atzīmēja, ka „Wizards” saspēlē liels nopelns ir Bredlijam Bīlam, komandas rezultatīvākajam spēlētājam, proti, ja reiz Bīls rāda priekšzīmi un spēlē uz partneriem, citi viņa piemēram seko. Bertāns arī pastāstīja, ka komandā nav problēmu ar rotāciju un spēles laiku, jo visi spēlētāji saprot, ka konkrētajā jāspēlē tam, kura spēle iet no rokas, un visi šo principu atbalsta.

Bertāns pēc tam pasmaidīja, atbildot uz jautājumu par „Wizards” aizsardzību, kas pēc ielaisto punktu rādītāja ir sliktākā līgā: „Šoreiz mēs spēlējām drausmīgu aizsardzību trīs ar pusi ceturtdaļas. Taču pēdējās sešās minūtes... es vēlētos teikt, ka mūsu aizsardzība bija labāka nekā vidējā. Tieši spēle aizsardzībā mača izskaņā arī atnesa mums uzvaru.”

Bertāns šosezon 13 spēlēs paspējis iemest 43 tālmetienus, un, turpinot šo tendenci, viņš savu iepriekšējās sezonas rekordu (145 tālmetieni) pārspēs jau pāris spēles pēc sezonas vidus. Bertāns ir vienīgais rezervists NBA, kurš šosezon vismaz četrās spēlēs iemetis piecus tālmetienus. Ar vidēji mačā trāpītiem 3.3 tālmetieniem Bertāns ir septītais labākais visā līgā, turklāt izcēlies arī ar ļoti pieklājīgu precizitāti (44.3%). Vienā no iepriekšējām intervijām Bertāns gan izteicās, ka īsti apmierināts ar savu tālmetienu nav, un saņēma par to atgādinājumu arī šodienas intervijā.

„Ziniet, es joprojām neesmu apmierināts,” ar smaidu teica Bertāns. „Ja es dažus metienus netrāpu, es tāpat neesmu apmierināts. Ja es sākšu mest ar 100% precizitāti katrā mačā, tad arī es teikšu, ka esmu apmierināts ar saviem metieniem.”

Pēc uzvaras pār „Hornets” par Bertānu tika vaicāts arī „Wizards” uzbrucējam Tomasam Braintam, kurš izcēla latviešu spēlētāja universālo spēli: „Viņš laukumā ienes daudz enerģijas. Es nemaz nezināju, ka Bertāns var tā spēlēt. Viņš iet caurgājienos, skrējienā trāpa metienus ar vienu roku. Protams, viņš var trāpīt tālmetienu, taču reizē arī sniedz ļoti lielu pienesumu citās lietās, arī aizsardzībā, bloķētajos metienos un cīņā par atlēkušajām bumbām.”

„Wizards” nākamā spēle paredzēta pēc divām dienām pret „Kings”, kad Vašingtonas komanda centīsies uzvarēt trešajā spēlē pēc kārtas.

NBA labākie tālmetienu izpildītāji

V.SpēlētājsKomandaTrāpītie tālm.Tālm.%
1.Dž. HārdensRockets4.835.2%
2.K. TaunssTimberwolves3.944.3%
3.B. HīldsKings3.537.4%
4.D. GreiemsHornets3.540.9%
5.Dž. RediksPelicans3.447.5%
6.K. VokersCeltics3.438.9%
7.D. BertānsWizards3.344.3%
8.D. LilardsTrail Blazers3.335.7%
9.L. DončičsMavericks3.134.6%
10.B. BogdanovičsJazz3.144.8%
33.K. PorziņģisMavericks2.336.8%

Izmantotie resursi:
https://www.nba.com/wizards/wizards...
https://secure.nba.com/wizards/wiza...

  -1 [+] [-]

, 2019-11-23 12:21, pirms 4 gadiem
Hārdens pirmajā vietā ar savu katastrofālo procentu.

  +1 [+] [-]

, 2019-11-23 12:41, pirms 4 gadiem
zaxx rakstīja: Hārdens pirmajā vietā ar savu katastrofālo procentu.
Līdz katastrofālam procentam tālu.

  +2 [+] [-]

, 2019-11-23 13:09, pirms 4 gadiem
VapeNation rakstīja: Līdz katastrofālam procentam tālu.
Tajā top 10 sūdīgāks procents ir tikai... Dončičam.

  +4 [+] [-]

, 2019-11-23 13:13, pirms 4 gadiem
Īsts darba rūķis. Bez pafosa, bez zīmēšanās. Visu cieņu Dāvim. Viennozīmīgi gudrākais latviešu basketbolists šobrīd.

  +1 [+] [-]

, 2019-11-23 16:03, pirms 4 gadiem
gircc rakstīja: Īsts darba rūķis. Bez pafosa, bez zīmēšanās. Visu cieņu Dāvim. Viennozīmīgi gudrākais latviešu basketbolists šobrīd.
NBA - jā. Bet kopumā laikam gudrākais būs Strēlnieks, kā jau PG pieklājas.

  -1 [+] [-]

, 2019-11-23 16:58, pirms 4 gadiem
Kad KP met trīspunktiekus, vienmēr ir tā baismīgā sajūta, ka būs īpaši neglīts ķieģelis vai airball. Ņemot vērā to, viņa faktiskais trāpījumu procents ir pavisam cienījams.

     [+] [-]

, 2019-11-23 19:20, pirms 4 gadiem
baigais malacis čalis,... pat virs Dončiča

  +2 [+] [-]

, 2019-11-23 19:21, pirms 4 gadiem
7 vieta visā NBA, grūti pat aptvert

     [+] [-]

, 2019-11-23 19:22, pirms 4 gadiem
KP tomer daudz māzē garām...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-11-24 09:34, pirms 4 gadiem
lacis67 rakstīja: KP tomer daudz māzē garām...
Daudz mazāk par Hardenu, kurš izmet 2x vairāk metienu 13.6 pret KP 6.25. LD ir 3.3 no 9. Attiecīgi, Hardens spēlē neiemet ~9, LD ~6, bet KP - 4 trīspunktu metienus.

  +1 [+] [-]

, 2019-11-24 09:52, pirms 4 gadiem
Visu cieņu Davim,pie kam,manuprāt viņš ir ,vēlais,kas savu potenciālu tikai sāk attīstīt !
p.s Manuprat sc komentāros sāk nolikt Dončiču tikai dēļ tā ,ka šobrīd viņš ir labāks par KP un ieņem bezierunu līdera vietu komandā, kas bija domāta KP.

  +2 [+] [-]

, 2019-11-24 10:55, pirms 4 gadiem
Atceros, kad Bertāns spēlēja Partizan sastāvā, sportacentra "eksperti" teica, ka Dāvis pārāk daudz 3niekus met, spēlē ārpus savas pozīcijas, nba tādām nav ko darīt utt. Beigās izrādās, ka NBA tieši tādus vajag un Dāvis savā elementā ir viens no labākajiem visā līgā. Visu cieņu!

     [+] [-]

, 2019-11-24 11:08, pirms 4 gadiem
Jawa rakstīja: Visu cieņu Davim,pie kam,manuprāt viņš ir ,vēlais,kas savu potenciālu tikai sāk attīstīt !
p.s Manuprat sc komentāros sāk nolikt Dončiču tikai dēļ tā ,ka šobrīd viņš ir labāks par KP un ieņem bezierunu līdera vietu komandā, kas bija domāta KP.
Hārdens-Vestbruks- Lebrons (nosacīti), tālāk Dončičs. Ir daudzi, kuriem ļoti patīk šāda veida spēlētāji. Ir daudzi, kam nepatīk, neatkarīgi no tā - spēlē tur KP vai ne, un dod priekšroku komandas spēlei, nevis solistiem

     [+] [-]

, 2019-11-24 22:58, pirms 4 gadiem
Problem? rakstīja: Atceros, kad Bertāns spēlēja Partizan sastāvā, sportacentra "eksperti" teica, ka Dāvis pārāk daudz 3niekus met, spēlē ārpus savas pozīcijas, nba tādām nav ko darīt utt. Beigās izrādās, ka NBA tieši tādus vajag un Dāvis savā elementā ir viens no labākajiem visā līgā. Visu cieņu!
tobrīd vēl nebija sākusies goldensteitas/hjūstonas trīņu puļīšanas ēra, kurā pat tādi frukti kā brūks lopess un džaveils makgī ir sākuši mest tālos metienus

bet nu, tā jau ir. regulāri te kāds atgādina VV kaut kad senos laikos teikto, ka brāļi bertāni ir pilnīgas nulles, un tādas arī būs. vai arī tieši pirms gada cilvēki uzskatīja, ka šīgada rodiona sniegums ir tāds, kādu visi gaidīja/paredzēja viņa pirmajā gadā