Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Šajā sezonā piecas spēles NHL aizvadījušais Vesalainens pievienojas "Jokerit"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Šajā sezonā piecas spēles NHL aizvadījušais Vesalainens pievienojas "Jokerit"
Kristians Vesalainens. Foto: Jets

Nacionālās hokeja līgas klubā Vinipegas "Jets" sezonu sākušais uzbrucējs Kristians Vesalainens nolēmis atgriezties dzimtenē, lai pievienotos Kontinentālās hokeja līgas klubam Helsinku "Jokerit".

19 gadus vecajam Vesalainenam šajā sezonā gūtā pieredze bija pirmā otrpus okeānam. Viņš sāka "Jets" rindās, aizvadot piecus mačus un izceļoties ar vienu rezultatīvu piespēli, bet pēcāk tika nosūtīts uz fārmklubu Amerikas Hokeja līgā. Manitobas "Moose" sastāvā Vesalainenam astoņas spēles, trīs vārti un astoņi punkti.

Tieši pirms nedēļas "Jets" uzbrucēju izsauca atpakaļ, taču šāds manevrs netika veikts labā snieguma dēļ – Vesalainena līgumā ir iekļauts punkts, ka gadījumā, ja viņš 17. novembrī neatrodas NHL, viņš drīkst doties uz Eiropu un sezonu turpināt tur jeb tikt izīrēts kādai no vienībām vecajā kontinentā.

Ņemot vērā, ka šāda scenārija piepildīšanās sāka šķist arvien reālāka, Helsinku "Jokerit" pirms neilga laika tiesības uz Vesalainenu iegādājās no Sanktpēterburgas SKA, un sagaidāms, ka uzbrucējs jau tuvākajā laikā dosies laukumā kā Jāņa Kalniņa komandas biedrs.

Pagājušajā sezonā Vesalainens pārstāvēja HPK, 44 spēlēs gūstot 19 vārtus un sakrājot 39 punktus. Februāra beigās viņš tika izīrēts "Karpat" komandai, lai palīdzētu izslēgšanas spēlēs, kurās Vesalainens 18 mačos savāca astoņus punktus un kļuva par Somijas čempionu.

2017. gadā Vesalainens Somijas U18 izlases sastāvā kļuva par pasaules vicečempionu, turklāt viņš tika atzīts par turnīra MVP un labāko uzbrucēju. Septiņos mačos viņa kontā 13 punkti.

Punkts par atgriešanos Eiropā ir iekļauts arī 19 gadus vecā Ēli Tolvanena līgumā. Viņš "Jokerit" sastāvā spēlēja pagājušajā sezonā, 49 spēlēs savācot 36 punktus. Šajā sezonā viņš spēlē AHL, Milvoki "Admirals" rindās, pagaidām neatgriežoties Helsinkos.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/jets-reassign-f-...