Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Lietuvas Basketbola federācija noliedz izlases spēlētāju patvaļīgu uzvedību OS kvalifikācijas laikā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Lietuvas Basketbola federācija noliedz izlases spēlētāju patvaļīgu uzvedību OS kvalifikācijas laikā
Lietuvas izlases basketbolisti Mindaugs Kuzminsks un Roks Jokubaitis. Foto: FIBA

LETA. Lietuvas Basketbola federācija (LKF) noliedz Lietuvas vīriešu basketbola izlases režīma pārkāpumus Parīzes olimpisko spēļu (OS) kvalifikācijas laikā, otrdien pavēstīja LKF.

Lietuvas basketbolisti pirms divām nedēļām Puertoriko olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra finālā piekāpās mājiniekiem, neizcīnot ceļazīmi uz Olimpiādi.

Pirmdien savā "Facebook" profilā Lietuvas televīzijas kanāla "Laisves TV" žurnālists Andrjus Tapins atklāja, ka pēc viņa rīcībā esošās informācijas atsevišķi Lietuvas basketbolisti pēc spēles ar Kotdivuāru jeb uzvaras otrajā apakšgrupas spēlē vienā no viesnīcas numuriņiem sākuši ballīti, vienā no epizodēm salaužot televizoru.

LKF paziņojumā skaidrots, ka Lietuvas izlases sniegumu Puertoriko ietekmējuši vairāki faktori, tostarp īsais aklimatizācijas laika periods un nepietiekami laba fiziskā forma nozīmīgākajos mačos, noliedzot, ka tika pārkāpti sportistu režīma noteikumi.

"Atturēsimies no jebkādiem subjektīviem un nepamatotiem minējumiem par iespējamo blakus faktoru ietekmi uz Lietuvas izlases sniegumu kvalifikācijas turnīrā. Visi izlases dalībnieki ievēroja sportisko režīmu un pielika maksimālas pūles, lai sasniegtu rezultātu," teikts paziņojumā.

Arī Lietuvas izlases kapteinis Mindaugs Kuzminsks sociālajos tīklos norādīja, ka neviens no Lietuvas valstsvienības spēlētājiem turnīra laikā režīmu nav pārkāpis.

Pagājušajā nedēļā no Lietuvas galvenā trenera amata atkāpās Kazis Maksvītis.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2024-07-24 01:53, pirms 2 mēnešiem
Jā, un televizors pats saplīsa...