Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Kazahstānas preses reakcija: "Puiši paveica lietas, kuras nespēja izdarīt KHL play-off"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kazahstānas preses reakcija: "Puiši paveica lietas, kuras nespēja izdarīt KHL play-off"
Kazahstānas uzbrucējs Kērtiss Volks aiz Matīsa Kivlenieka sargātajiem vārtiem. Foto: Zuma press/Scanpix

Kazahstānā plaši atspoguļo cīņu sporta veidus un – kā Centrālāzijā pieņemts – katru prezidenta Nursultana Nazarbajeva iznācienu. Arī svētdienas, 23. maija, rītā kazahu hokejisti dalīja slejas kopā ar UFC cīkstoni Damiru Ismagulovu. Valstī, kurā reģistrēti 6500 hokejistu, lielākā interese par nūjas un ripas meistariem ir ziemeļu apgabalos pie Krievijas robežas.

Prosports.kz – Eksperts izceļ Kazahstānas uzvaras nozīmi pār Latviju

https://prosports.kz/news/500421-re...

“Latvieši sacēla troksni pasaules čempionāta startā un daži līdzjutēji prognozēja, ka mājinieki pēc panākuma kļūs par Kazahstānai parocīgiem pretiniekiem,” komentārā teica bijušais treneris Sergejs Šaverņovs. "Tā nenotika, taču vienmēr esmu teicis, ka Latvija ir ļoti kaujinieciska un ambicioza komanda, kura neatkarības laikā nekad nav izkritusi no elites, lai gan vienmēr bijušas problēmas ar sastāva veidošanu."

Kazahstāna pirmo reizi pieveica Latviju pasaules čempionāta spēlē. “Ļoti labi, ka statistikā ierakstījām uzvaru pār šo izlasi, jo līdz šim neatkarības gados izdevās pārspēt Latviju tikai uz vienas rokas pirkstiem skaitāmās reizēs. Tas ir panākums un ļoti svarīgi divi punkti.”

“Sitās visa komanda, taču lieliski, ka izcēlās spēlētājs no vietējā čempionāta – Aleksandrs Šins. Izcelšu arī Jevgeņiju Rimarevu no VHL un Džesiju Blekeru. Pēdējais pauda pateicību Kazahstānas hokejam, neskatoties uz faktu, ka nākamajā sezonā noslēdzis labu līgumu ar Jekaterinburgas “Avtomobiļist”.”

Visi gaidīja šo turnīru. Sanāk, ka puiši paveica lietas, kuras nespēja izdarīt Kontinentālās hokeja līgas izslēgšanas spēlēs. Viss liecina, ka izveidojies saliedēts kolektīvs ar labu atmosfēru. Nav sajūtas, ka šajā spēlē pazaudējām vienu punktu. Visu laiku bijām iedzinēju lomā, tātad toni uzdeva pretinieks. Visa spēle aizritēja cīņā un visi vārti tika nopelnīti ar darbu.”

Pirms turnīra pastāvējušas bažas par Kazahstānas vārtsargu sniegumu. “Bažas bija, taču rezultāts ir normāls. Pēcspēles metienu sērija kļuva par vārtsarga veikuma galveno rādītā'ju. Panākums, neapšaubāmi, vairos (Ņikitas) Bojarkina un visas komandas pārliecību.”

Šaverņovs norāda, ka pasaules čempionāta pirmajās divās dienas notikuši vairāki pārsteigumi un domā, ka Kazahstāna var labi pacīnīties pret nākamo pretinieci Somiju. “Zinām, ka somu kodolā ir daudz spēlētāju no KHL, īpaši, Helsinku “Jokerit”. KHL regulārajā sezonā viņus apspēlējām ne reizi vien. Skaidrs, ka Somija ir favorīte, taču mums tas dod papildu motivāciju – kad, ja ne tagad?

Vesti.kz – Jaunais kapteinis: Uzvara pār Latviju tika izcīnīta ar gribas spēku

https://vesti.kz/hockeynational/nov...

Romāns Starčenko tikai dažas stundas pirms spēles pret Latviju kļuva par Kazahstānas valstsvienības kapteini. Pretinieki divas reizes izvirzījās vadībā, taču kazahu hokejisti abas reizes atspēlējās un pēcspēles metienu sērijā izcīnīja rakstura uzvaru.

“Smaga spēle,” pastāstīja Starčenko. “Divus mēnešus nespēlējām hokeju. Sagatavošanās...tikai viena spēle pret Baltkrieviju. Pagāja daudz laika, kamēr iegājām spēlē. Zinājām, ka pretinieks piektdien aizvadīja smagu cīņu. Viņi atdeva daudz spēku, daudz enerģijas. Centāmies viņus apturēt, labi nospēlējām aizsardzībā. Vārtsargs palīdzēja.”

Sports.kz – Mūsu spēlētāji ir īsti vīrieši, kuri cīnījās par dzimteni

https://www.sports.kz/news/nashi-ig...

Pirms pasaules čempionāta tika veikti 2750 PCR testi. Pozitīvs bija tikai viens – Kazahstānas hokejists Kirils Polohovs devās pašizolācijā. Galvenais treneris Jurijs Mihaiļiss pastāstīja par spēlētāja situāciju.

“Viņš jūtas normāli, uzturas viesnīcas numurā. Pārdzīvo par komandu – tas ir smagāk par jebkuru slimību. Iespējams, viņš uzskata, ka pievīlis komandu, taču tā nav. Komanda jūt līdzi viņam, sazinās un vēl ātru izveseļošanos.”

Kazahstānas 37 gadus vecais naturalizētais vārtsargs Henriks Karlsons (un uzbrucējs Naidžels Douss) pirms pasaules čempionāta atstāja valstsvienības nometni, jo nevienojās ar Astanas "Barys" par jaunu līgumu. Mihaiļiss nevēlējās sīkāk pastāstīt par notikušo.

“Intervijā jau teicu, ka viss, kas notiek, notiek uz labu. Nevēlos komentēt notikušo. Mums ir vārtsargi, kuri klauvē pie valstsvienības un “Barys” durvīm. Ņikita Bojarkins, Šutovs, Jeremejevs – visi gatavi doties laukumā jebkurā brīdī. Spēlēt par valsti, par klubu.”

“Mūsu spēlētāji ir īsti vīrieši, kuri cīnījās par dzimteni, par Kazahstānu. Varbūt pietrūka spēļu prakses, (Mārupē) nenotika viena no divām pārbaudes spēlēm pret Baltkrieviju. Kopumā spēlētāji ir pieredzējuši, zina, ko darīt, zina sadarbības.”

  +1 [+] [-]

, 2021-05-23 13:09, pirms 3 gadiem
Gribi teikt izlase ierija no viduvēja KHL kluba?

  +1 [+] [-]

, 2021-05-23 13:39, pirms 3 gadiem
KANDESA rakstīja: Gribi teikt izlase ierija no viduvēja KHL kluba?
Nu paskaties viņu sastāvu 99% barys

  +3 [+] [-]

, 2021-05-23 13:49, pirms 3 gadiem
Palukosim, ko mega Canadastana teiks pēc šis dienas pārbaudījuma pret Somuneniem, vai dziedās to pašu dziesmu , vai bus atmaskas, tip bijām noguruši pēc sensacionālās uzvaras pār LV superzvaigžņoto izlasi.

  +3 [+] [-]

, 2021-05-23 14:53, pirms 3 gadiem
Paskatīsimies kā kazahi izskatīsues paši otro dienu pēc kārtas uz ledus, somi viņus noslānīs kā puikas

  -3 [+] [-]

, 2021-05-23 16:10, pirms 3 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Paskatīsimies kā kazahi izskatīsues paši otro dienu pēc kārtas uz ledus, somi viņus noslānīs kā puikas
Somi arî Latviju noslãnîs.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-23 16:34, pirms 3 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Somi arî Latviju noslãnîs.
Iespējams. Taču Kazahiem vēl Kanādā jāapspēlē.

     [+] [-]

, 2021-05-23 18:17, pirms 3 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Paskatīsimies kā kazahi izskatīsues paši otro dienu pēc kārtas uz ledus, somi viņus noslānīs kā puikas
Kazahi labi izskatās! Somi tur pēc lieliem slānītājiem neizskatās.

     [+] [-]

, 2021-05-23 19:32, pirms 3 gadiem
Nu tā noslānīja!😂