Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Valmiera revanšējas LU studentiem un iekļūst LBL pusfinālā

Valmiera revanšējas LU studentiem un iekļūst LBL pusfinālā
Pāvels Veselovs (ar bumbu) šovakar darbojās pārliecinoši abos laukuma galos
Foto: Jānis Priedītis

Šovakar "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pēdējā ceturtdaļfināla spēlē Vidzemes Olimpiskajā centrā BK "Valmiera" ar 71:61 pārspēja Latvijas Universitātes komandu, tādējādi izcīnot ceļazīmi uz pusfinālu, kur jau gaida regulārā čempionāta otrās vietas ieguvēji un BBL čempioni BK "Ventspils". Pirmā pusfināla spēle sērijā līdz divām uzvarām notiks piektdien, 26.aprīlī Ventspilī.

Komandu sākumsastāvi

BK "Valmiera": Gabrāns, Kaufmanis, Bērziņš, Ziediņš, Veselovs.

Latvijas Universitāte: Vītols, Zēbergs, Peiners, Dārgais, Rubenis.

Pirmais puslaiks

Lai gan valmierieši pirmie izvirzījās vadībā, tomēr mača sākums nedaudz sekmīgāks padevās tieši viesiem. Mājiniekiem regulāri radās problēmas ar uzbrukuma noslēgumu, tikmēr viesi, pateicoties veiksmīgām epizodiskām darbībām, provocēja valmieriešus uz noteikumu pārkāpumiem un bija precīzi no soda metienu līnijas. Valmiera tomēr atrada savu spēli uzbrukumā, koncentrējoties uz iespēlēm Pāvelam Veselovam, kurš pārsvarā bija nekļūdīgs. Tomēr aizsardzībā mājinieki tā arī neatrada zāles pret LU sekmīgo darbību – Dārgais, Rubenis un Ošiņš spēja sarūgtināt valmieriešu aizsardzību un panākt +4 (16:12). Pēdējās trīs ceturtdaļas minūtēs viesu uzbrukums gan ierūsēja, tikmēr valmierieši ar pūlēm prata samazināt rezultāta starpību, bet Kaufmaņa tālmetiens pēdējās sekundēs izvirzīja vadībā mājiniekus (18:16).

Otro ceturtdaļu ar precīzu tālmetienu ievadīja Mārcis Vītols, atgūstot vadību LU basketbolistiem, tomēr valmierieši, pateicoties Kaufmaņa, Veselova un Ziediņa punktiem, spēja ne tikai sadeldēt pārsvaru, bet pat izvirzīties vadībā ar +6 (27:21). Kopējām pūlēm mājinieki turpināja dominēt uzbrukumā, spējot veiksmīgi pārvarēt ciešo, bet ne pārāk saliedēto LU aizsardzību. Sava groza tuvumā valmierieši spēlēja pietiekami pārliecinoši, lai spētu veiksmīgi palielināt rezultāta starpību, puslaika pārtraukumā dodoties pie +11 (37:26). Mājiniekiem abos laukuma galos lieliski darbojās Pāvels Veselovs, uzbrukumā izceļoties ar 12 punktiem, bet aizsardzībā pievienojot sešas atlēkušās bumbas. Tikmēr LU rindās ar 10 punktiem izcēlās Vītols, savukārt Kristaps Dārgais pievienoja astoņus punktus un piecas atlēkušās bumbas. Žanis Peiners tikmēr 13 ar pusi minūtēs aizmeta garām visus trīs metienus no spēles.

Otrais puslaiks

Otro puslaiku, līdzīgi kā otro ceturtdaļu, ar precīzu tālmetienu atklāja Vītols, bet pēc nesekmīga Valmieras uzbrukuma Rubenis noslēdza ātro prettriecienu ar vēl diviem punktiem, un pirmo minūtes pārtraukumu spiests ņemt bija Varis Krūmiņš. Acīmredzot īstie vārdi atrasti netika – mājinieku uzbrukuma veiksme bija kaut kur pazudusi, tikmēr viesiem punktu ražu papildināja Kristaps Dārgais, pēc iespaidīgas "alley-oop" sadarbības ar Peineru panākot -2 (35:37) un vēl vienu minūtes pārtraukumu. Spēle izlīdzinājās, tomēr Valmieras pārsvars balansēja uz naža asmens un krita ceturtdaļas vidū, kad pirmo metienu no spēles realizēja Peiners (45:43 LU labā). Iniciatīvu savās rokās ņēma valmieriešu kapteinis Amoliņš un Jānis Bērziņš, pakāpeniski palielinot mājinieku pārsvaru, ceturtdaļu noslēdzot ar +6 (56:50).

Lai gan studenti ceturto ceturksni iesāka diezgan nevarīgi, tomēr viņi spēja samazināt rezultāta starpību, pateicoties pieciem Dārgā punktiem pēc kārtas (55:58). Viesu individuālie pūliņi bija pārāk necili, lai spētu izlīdzināt rezultātu, tomēr arī valmierieši necik tālu nespēja atrauties – mājas grozi nelabprāt ņēma pretī viņu metienus. Šādā ritmā mačs ritēja līdz pat ceturtdaļas pēdējai minūtei, kuru ievadīja precīzs Gabrāna pustālais metiens, panākot +5 (66:61). Vītola tālmetiens lidoja secen, bet Gabrāns no soda līnijas meta nekļūdīgi, un Valmiera beigās izcīnīja uzvaru ar 71:61. Valmierieši tādējādi revanšējās par pagājušajā gadā piedzīvoto sakāvi ceturtdaļfināla posmā, bet pusfinālā vidzemniekus jau gaida BK "Ventspils".

Uzvarētājiem lielisku spēli aizvadīja Pāvels Veselovs, kura kontā 16 punkti un deviņas atlēkušās bumbas, bet Raimonds Gabrāns pievienoja 14 punktus, sešus no tiem gūstot mača pēdējā minūtē. Viesu rindās neapturami bija Kristaps Dārgais, kuram 24 punkti un deviņas atlēkušās bumbas, un Mārcis Vītols, kurš izcēlās ar 18 punktiem. Komandas līderim Žanim Peineram šodien ļoti neveiksmīga spēle – iemests tikai viens metiens no spēles, kopā gūstot piecus punktus 32 minūtēs.

"Aldaris" LBL, 23.aprīlis

BK "Valmiera" – Latvijas Universitāte 71:61 (18:16, 19:10, 19:24, 15:11)

BK "Valmiera": Veselovs 16 (9ab), Gabrāns 14, Bērziņš 11, Kaufmanis 10 (9ab), Amoliņš 8, Ziediņš 4, Krūmiņš 4, Čavars 4, Elksnis.

Latvijas Universitāte: Dārgais 24 (9ab), Vītols 18, Rubenis 8 (9ab), Peiners 6, Ošiņš 3, Zēbergs 2, Bikše, Aizpurs, Darģis, Strazdiņš, Saknītis.

1 2 55 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +17 [+] [-]

, 2013-04-23 20:23, pirms 11 gadiem
Loti interesanta serija! Prieks par Valmieru, abas komandas bija pelnijusas tikt talak, bet soreiz Valmiera uzvareja speli tapec, ka izskirosajos brizos lideriem nenodrebeja roka.

Cepuri nost LU un itseviski vinu trenerim, vins no caliem izspiez maksimumu. Ka jau teicu, zel, ka talak nevar tikt divas komandas, jo abas bija pelnijusas!

Prieks par pilnajam tribinem! Latvija basketbols sak atkarot savas pozicijas uz sporta veidu #1!

BK Valmiera cels pec bronzas turpinas!
';

  +6 [+] [-]

, 2013-04-23 20:23, pirms 11 gadiem
Malači Valmiera! Tie kam bija jāiekļust 1/2 finālā arī iekļuva. Tagad jāgaida aizraujošas 1/2 spēles.

     [+] [-]

, 2013-04-23 20:24, pirms 11 gadiem
Visu cieņu studentiem, cīnījās līdz galam, bet Valmiera tomēr ir stiprāka.
Tagad Valmierai ir laika nedaudz padomāt, jo pret BKV vajadzēs spēlēt vēl labāk, lai uzvarētu. 1. sērijas spēle būs ļoti svarīga.

Par Valmieru Finālā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Domu_Lasītājs

  +2 [+] [-]

, 2013-04-23 20:25, pirms 11 gadiem
Malači Valmiera! Rēzeknes cibiņš sezonas izšķirošajā spēlē pielika pilnas bikses. Brīnums kā neplātījās ar rokām pēc katra kontakta ar pretspēlētāju un neapelēja pie tiesnešiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-04-23 20:27, pirms 11 gadiem
Domu_Lasītājs rakstīja: Vispār jau uzvarēt BKV būtu teorētiski vieglāk nekā Balonu
Olu kasiitaaj tavs viedoklis nevienu neinteresee!

  +3 [+] [-]

, 2013-04-23 20:29, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: Žanis ar Dārgo vinekārši varoja valmierēnus 3/4
žēl, ka vēl 1 sakarīgs špīlers trūkst
tiešām tiktu līdz finālim
Zanis jau nu tiesam sodien neko nevaroja, bija galigi nemanams. Es pat teiktu, ka vinam nebija argumenti sodien pret Valmieras aizsardzibu + jaatdzist, ka nekrita vinam ari. Jasaka paldies vinam, ka LU vispar sodien bija iespeja spelet treso speli.

Dargais gan labi nospeleja, bet Kruminam vajadzeja jau atrak likt saviem speletajiem nemt kreiso pusi, jo epizodi, kad Dargais aizgaja garam pa labo pusi redzeju tikai vienu reizi.

  -1 [+] [-]

, 2013-04-23 20:30, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: Žanis ar Dārgo vinekārši varoja valmierēnus 3/4
žēl, ka vēl 1 sakarīgs špīlers trūkst
tiešām tiktu līdz finālim
Kādu tu gribētu? Es gribētu 4 vai 5 numuru kā leģionāru. Atceros labos laikus, kad Valmierā bija Bankevics ar Klārku un ar Bagatski priekšgalā paņēma Žalgiri uz desas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-04-23 20:33, pirms 11 gadiem
prieks par uzvaru, bet kopumā švaks sniegums. bet ņemot vērā, ka pret spēcīgiem pretiniekiem rāda labāku sniegumu, visas cerības uz labu spēli pret ventspili. aiziet!

  -4 [+] [-]

, 2013-04-23 20:42, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: es par LU runāju
viņiem vajag vēl vienu reālu 3 kā Dārgais ar Peineru
arī tak abi 3ie
LBLam pietiktu ar 3 izciliem 3ajiem
Nu Lu tad uz āfriku kāds students jābrauc sameklēt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-04-23 20:47, pirms 11 gadiem
Vispār par kādu samaksu Dārgais spēlē LU? Studiju maksa tā it kā nevarētu būt, jo viņš tak studē RTU.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-04-23 21:16, pirms 11 gadiem
nu nevar bez Peinera LU vinnēt... (6 PTS tas ir tas pats,kas bez Peinera)

     [+] [-]

, 2013-04-23 21:17, pirms 11 gadiem
LU lāsts noņemts! Bet nu knapi, knapi..
Ir divējādas sajūtas - liels prieks, ka Valmiera šosezon atkal cīnīsies kā minimums par bronzu, taču no otras puses pārdomas - profesionāls klubs, ar krietni garāku soliņu, kur spēlētāji saņem daudzreiz lielākas algas, šādi mocīties.. pēdējā spēlē tur beigās varēja būt visādi. Bet uzvara ir uzvara, kā teica Krauliņš, labāk lai tā ir nesmuka, nekā smuks zāģis!

Tagad uz karstām pēdām jāņem Ventspils pie dziesmas, kas būs nosēdējušies bez spēļu prakses pāris nedēļas, gaidot pusfinālu, savukārt Valmiera jau ir play-off režīmā, un var spēlēt tikai labāk!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-04-23 21:25, pirms 11 gadiem
Valmiera simply the best!!
2003 un 2005.gadā bronza.
Tagad laiks labot rekordu un tikt finālā.
BKV ir ņemami,to sezona pierādīja.
Go Valmiera,mēs savējie nepametam un ejam uz spēlēm.

  -2 [+] [-]

, 2013-04-23 21:26, pirms 11 gadiem
Tie LU fani totāli dauņi..
Brauc pa Valmieru pēc spēles atvēruši logus vaļā, vicina rokas un bļaustās kko..
Vnk tik debīli cilvēki.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2013-04-23 21:29, pirms 11 gadiem
Valmierai galigi ne ta labaka spele, tacu uzvara izcinita, un tas ir galvenais. Pielauju, ka pret ventiniem bus krietni vieglak spelet, jo nespiedis favoritu slogs. Ja to var izdarit, tad jaizdara divas speles, ja ne, tad bus preti Barons pec 0:2.
Sodienas maca butisks bija maza Krumina iznaciens, loti labs bija Amols, centigs Veselovs un ar kartigu Gulbenes krampi Gabrans. Bet paldies visiem!

  +6 [+] [-]

, 2013-04-23 21:33, pirms 11 gadiem
Peiners sodien bija nekads, tas liela mera izskira, jo Dargais gandriz vai lidoja, bet saspricetais Vitols, riskejot ar veselibu, sameta laikam tik daudz zilo, cik visa pareja sezona... Bet patiesiba jau prieks, varbut kadreiz Marcis ari par Valmieru uzspeles!

  +2 [+] [-]

, 2013-04-23 21:35, pirms 11 gadiem
Paldies par uzvaru!
Smagi, bet ir!
Pret Ventspili nebūs tāda atbildības sloga, un ja spēle aiziet.. protams, protams, pēc sastāva Ventspils stiprāki... Bet tad jau spēlēt nemaz nevajadzētu, bet spēlē var viss kas notikt..
Tā kā uzvara- tad malači!

Peineram sodien nebija viņa diena, bet tāpat viņam viss priekšā.....starp citu, pamanīju, ka viņš ir deputāta kandidāts Rēzeknes domei.. Bet tas jau ar sportistiem zināmiem mēdz tā gadīties Man nav nekas pretī, lai tik ievēl
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-04-23 21:42, pirms 11 gadiem
Ļoti patika, ka bija pilnas tribīnes, īstas pleijofu atmosfēra..
Protokolā ierakstīts 940, man gan šķiet, ka šoreiz bija vairāk ļaužu..

  +2 [+] [-]

, 2013-04-23 21:44, pirms 11 gadiem
Berzinveidigais, tev, maigi sakot, ir loti nepareizs viedoklis par Valmieras faniem. Iespejams, tavas problemas var kads psihiatrs atrisinat? Velu veiksmi!
1 2 55 komentāri