Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Cipruss: "Jāizcīna vismaz bronza, bet sakritības gadījumā varam tikt arī finālā"

Agris Suveizda

Cipruss: "Jāizcīna vismaz bronza, bet sakritības gadījumā varam tikt arī finālā"
Kaspars Cipruss vēl "Valmieras" kreklā
Foto: BK Valmiera

Jūnija beigās BK “Jēkabpils” parakstīja līgumu ar pieredzējušo basketbolistu Kasparu Ciprusu. Viņš pagājušo sezonu aizvadījis Ukrainā, "Odessa" klubā, kur vidēji tika gūti 6,6 punkti un izcīnītas 4,2 atlēkušas bumbas. Cipruss intervijā kluba mājaslapā atklāj, kādēļ šo sezonu izvēlējās aizvadīt BK “Jēkabpils” sastāvā un kā vērtē kluba mērķus

- Kāpēc nolēmi par labu Jēkabpilij un kas ir galvenie faktori, kas palīdzēja izlemt par labu šim klubam?
- Jau pagājušā gadā, kad BK “Jēkabpils” aizvadīja savu debijas sezonu, biju dzirdējis daudz pozitīvu lietu par šo organizāciju, tās ambīcijām un darbības veidu. Mani draugi, kas aizvadīja sezonu Jēkabpilī, bija sajūsmā par komandas vadību, treneru kolektīvu un saistību pildīšanas laicīgumu.

Kad mani pirmo reizi uzrunāja BK “Jēkabpils” menedžments un pastāstīja par saviem plāniem šai sezonai, sapratu, ka vēlos būt daļa no šī ambicioza projekta pilnveidošanās. Tāpat man likās interesanti atgriezties spēlēt Latvijā, būt tuvāk savai ģimenei un Rēzeknei – pilsētai, no kuras esmu nācis. Jau no pirmās sarunas ar komandas vadību izjutu augstu profesionālismu un mīlestību pret pilsētu un tās komandu. Ņemot vērā, ka jau sen pazīstu treneri Teteri un uzskatu viņu par vienu no perspektīvākajiem Latvijas jaunajiem treneriem, situācija lēmuma pieņemšanai bija viegla. Jēkabpils pašvaldības plāni par jaunatnes akadēmijas izveidi, kurā es varētu dalīties ar savām zināšanām un pieredzi ar jaunajiem basketbolistiem, bija vēl viens bonuss, kas lika man justies ļoti labi par pieņemto lēmumu.

- Ir zināms, ka Tevi ļoti aktīvi lenca un piedāvāja līgumu Tavs pagājušā gada klubs “Odessa” no Ukrainas Superlīgas. Vai tiešām nevēlējies atgriezties?
- Jā, “Odessa” bija ļoti uzstājīga, un jāatzīst, ka vismaz pagaidām, Ukrainas Superlīgas līmenis ir augstāks nekā LBL, taču man bija savi apsvērumi. Esmu ļoti apmierināts ar pagājušās sezonas daļu, ko pavadīju Ukrainā. Manas klātbūtnes laikā “Odessa” izcīnīja vairākas uzvaras pār stipriem pretiniekiem, kā piemēram, Ainara Bagatska “Budivelnik” (divas reizes), Kārļa Muižnieka jauno klubu “Khimik” un "playoff" pusfinālistus no Ļvovas. Līdz pat Jēkabpils piedāvājumam nebiju iedomājies, ka varētu neatgriezties Odesā, taču visi iepriekšējā atbildē minētie apsvērumi un iespēja ieguldīt savu laiku un prasmes Latvijas basketbola tālākā attīstībā palīdzēja man kļūt par Jēkabpils lūsi.

- Kā vērtē BK “Jēkabpils” pagājušās sezonas spēli un rezultātus?
- Jāņem vērā, ka pagājusī bija debijas sezona, tādēļ nestabilitāte komandas sniegumā bija pilnīgi saprotama. Taču pat ar šo nestabilitāti, manuprāt, tika aizvadīta laba sezona. Pārliecinošā iekļūšana "playoff", gadā, kad pieredzējušās LBL komandas (Liepāja un Jelgava) to nespēja izdarīt, interesantais un atraktīvais spēles stils, veiksmīga leģionāru un Latvijas spēlētāju izvēle, kā arī aizraujošā 1/4 fināla sērija pret Baronu – domāju, ka tas viss liecina par labu sezonu. Protams, ka komanda vēlējās spēlēt pusfinālā, un mēģināt iekost VEFam, taču domāju zaudējums Baronam bija arī viens no iemesliem kāpēc šogad komanda tiek veidota ar vēl lielāku azartu un aizraušanos.

- Kādas izredzes Tavuprāt ir Jēkabpilij LBL un BBL sacensībās? Kas ir minimālie uzdevumi?
- Ir grūti komentēt par mūsu salīdzinošo spēku ar citām komandām Baltijā, jo lielākā daļa no tām vēl tikai ir sākušas komplektēties. Latvijā mums noteikti būtu jāizcīna bronzas medaļas un veiksmīgas sakritības gadījumā, varam mēģināt tikt finālā. Pats galvenais uzdevums, kas ir uzstādīts komandas iekšienē, ir cīnīšanās līdz pēdējai sekundei un līdz galīgam spēku izsīkumam. Esmu iepazinis lieliskos Jēkabpils fanus no Sportacentrs.com translācijām un savu draugu nostāstiem, bet tagad esmu priecīgs, ka varēšu iepazīties arī personīgi, un vēlos, lai šīs sezonas laikā, gan visa komanda, gan es individuāli varētu uzrādīt rezultātus, kas būtu mūsu fanu cienīgi!

- J. Ko tev nozīmē fakts, ka BK “Jēkabpils” arī attīsta jaunatnes basketbolu un pilnveido sistēmu, lai perspektīvā izveidotu stabilu piramīdu?
- Kā jau minēju, tas bija viens no iemesliem, kāpēc es pievienojos BK "Jēkabpils" sistēmai, un ceru, ka, izmantojot manas zināšanas un pieredzi, mēs visi kopīgi varēsim pilnveidoties. Jebkura veiksmīga kluba pamatnē ir jābūt attīstītai jaunatnes sistēmai, un man ir patiess prieks par to, ka klubs un Jēkabpils pašvaldība ar Leonīdu Salcēviču priekšgalā ir gatavi sniegt tai atbalstu.

- Ar ko BK “Jēkabpils” ir pievilcīga spēlētajiem?
- Esmu jau garākā formā atbildējis, tāpēc pateikšu īsi un kodolīgi – ar treneru kolektīvu, ar lielisko komandas menedžmentu, ar lielām, bet reālistiskām ambīcijām un skaisto un mierīgo pilsētu Daugavas krastā, ko es jau esmu sācis iemīlēt.

- Kā vērtē to komandas sastāvu, kas līdz šim jau ir izveidots?
- Man, kā centra spēlētājam, ir ļoti svarīga saspēlēs vadītāja izvēle, un ar Rinalda Sirsniņa atgriešanu uzskatu, ka komanda ir izvilkusi pilno lozi. Ar Rinaldu kopā spēlējām Igaunijā, sezonā, kad es izcīnīju līgas regulārās sezonas un BBL "Challenge Cup" MVP balvas, tāpēc esmu priecīgs par šo izvēli. Diemžēl nav sanācis spēlēt agrāk ar Mārtiņu Kravčenko, taču zinu, ka abi ar Oskaru Virsi ir lieli “kapātāji” un spēj pastiprināt jebkuras komandas aizmugurējo līniju. Ar nepacietību gaidu arī to brīdi, kad kāds no vietējiem spēlētājiem spēs ielauzties lielās komandas pastāvigajā rotācijā un palīdzēt mums mērķu sasniegšanā.

- Vai ir kaut kas vēl, ko vēlie pateikt saviem komandas biedriem, vadībai vai atbalstītājiem?
- Vispirms gribu izteikt milzīgu pateicību visai komandas vadībai par veidu un degsmi ar kādu tika aizvadītas mūsu pārrunas. Sākot no komandas darbiniekiem un beidzot ar pilsētas mēru, man tika izrādīta milzīga cieņa un gods, ko es ar nepacietību vēlos atlīdzināt laukumā. Mani komandas biedri dzirdēs visu no manis ģērbtuvē, bet atbalstītājiem gribu novēlēt veikmīgu otro vasaras pusi un aizraujošu basketbolu sezonu, kurā jūs atbalstīsiet gan komandas spēlētājus, gan komandas karsējmeitenes, gan komandas personālu, bet mēs nesīsim jums uzvaras un lepnumu par Jēkabpils lūšiem!

Izmantotie resursi:
BKJekabpils.lv

  -1 [+] [-]

, 2013-07-16 17:51, pirms 11 gadiem
var jau būt, bet es lieku uz Liepāju ja izdosies noturēt Ingusu+ Blaus, kadi 2 leģionāri un Uvis ka treneris!!

  +1 [+] [-]

, 2013-07-16 19:38, pirms 11 gadiem
lai ari skan drusku samaksloti bet man kaa Jekapilietim tas ir patiikami. ceresim ka vardi neatsjkirsies no vardiem.Lai izdodas gan vinjam gaj jekabpils komandai.

  +2 [+] [-]

, 2013-07-16 19:54, pirms 11 gadiem
Lai izdodas gan Kasparam , gan Jēkabpils komandai. Kaspar, varbūt varēsi kaut ko darīt lai basketbols uzplauktu arī Rēzeknē.

  +3 [+] [-]

, 2013-07-16 19:55, pirms 11 gadiem
Ļoti jau gribētos LBL komandu Rēzeknē, kaut gan vismaz dažreiz varēs aizskriet uz Jēkabpili šosezon.

  -3 [+] [-]

, 2013-07-16 19:55, pirms 11 gadiem
Ha Ha..
Uz bronzu sacerējies
Labi ja tiks playoffos.

  +2 [+] [-]

, 2013-07-16 20:17, pirms 11 gadiem
Vēl vajadzēja dabūt jēkabpiliešiem Māri Ļaksu būtu labs 3/4 nr.

  +1 [+] [-]

, 2013-07-16 23:34, pirms 11 gadiem
Laba intervija, lai veicas jaunaja sezona!

     [+] [-]

, 2013-07-17 16:52, pirms 11 gadiem
nu nu ciprusinj lbl finals

paskatisimies kadi bus sosezon sastavi tad ari vares kaut ko runat.
nedomaju ka barons un valmiera un ari liepaja doma ka jekabpils bus vismaz trijnieka. runajot par finalu nu gan bkv un ari vefam gan jau bus pretenzijas uz to.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja