Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbim jāizmanto iespēja pret Verdasko

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Gulbim jāizmanto iespēja pret Verdasko
Ernests Gulbis un Fernando Verdasko
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis šopēcpusdien plkst. 14:30 Barselonā aizvadīs "ATP World Tour 500" turnīra 2. kārtas spēli, sacenšoties ar Spānijas tenisistu Fernando Verdasko (ATP 35.), kurš uzvarējis abās līdzšinējās savstarpējās spēlēs.

Vēl viens pretinieks ar kakla savainojumu

Gulbim piektā Barselonas pamatturnīra sākums sanāca smagnējs. Spēlē pret Radeku Štepāneku pirmajā setā divreiz izdevās pretiniekam nepieļaut izservēt setu. Čehijas tenisists pie savas serves neizmantoja divas setbumbas, bet trešo reizi pārsvaru no rokām izlaida taibreikā, kurā no 4:2 zaudēja piecas izspēles pēc kārtas. Gulbis uzvarēja ar 7:6(4), 6:2.

Interesanti, ka arī 2. kārtā Latvijas pirmajam numuram (ATP 53.) pretī stāsies tenisists, kura sezonas pirmo pusi par izdevušos nevar nosaukt. Tāpat kā Štepaneku, arī Fernando Verdasko piemeklējis kakla savainojums, kura rezultātā ir daudz zaudējumu. Šogad Verdasko mocījies ne tikai ar savainojumiem, bet arī ar pārliecības trūkumu. Sezonas ievadā gūtā kakla savainojuma sekas vēl nav pārgājušas, bet uzvaras nekrājas. Verdasko izteicies, ka traumu guva, nepareizi guļot. Proti, vienu dienu pamodies un jutis lielas sāpes. Pateicoties rangam, Verdasko Barselonā no 1. kārtas bija brīvs.

Verdasko tieši Barselonā izcīnījis karjeras nozīmīgāko titulu, šeit triumfējot pirms trim gadiem. Spānijas tenisista kontā ir vēl četri vienspēļu tituli: 2004. gadā Valensijā un 2008. gadā Umagā uzvarēts uz māla, bet 2009. gadā Ņūheivenā un 2010. gadā Sanhosē (telpās) uz "hard". Kopš trīs gadus vecās uzvaras Barselonā Verdasko titulus vairs nav ieguvis, toties piecas reizes zaudējis finālā. Pēdējo reizi tas notika 2012. gadā Akapulko. Verdasko bilance finālos: 5-12.

Pirms trim gadiem ap šo laiku Verdasko sasniedza karjeras labāko formu māla seguma turnīros. Montekarlo citu starpā tika uzveikti Tomāšs Berdihs un Novaks Džokovičs (6:2, 6:2), bet finālā gan bezspēcība pret Rafalu Nadalu – 0:6, 1:6. Nedēļu vēlāk Verdasko triumfēja Barselonā, kur apspēlēja Rišāru Gaskē, Jirgenu Melceru, ceturtdaļfinālā mūsu Gulbi, pusfinālā Davidu Fereru un finālā Robinu Sēderlingu. Nākamajā turnīrā Romā Verdasko otro reizi trīs nedēļu laikā bija pa spēkam uzveikt Džokoviču, šoreiz trīs setos – 7:6(4), 3:6, 6:4.

Viena uzvara septiņās spēlēs

29 gadus vecais Verdasko janvārī "Australian Open" uzveica Davidu Gofānu un Ksavjēru Malisu, bet pēc tam piecos setos zaudēja Kevinam Andersonam. Kopš tā laika Verdasko uzvarējis tikai vienu no septiņiem mačiem (sezonas bilance: 3-7), kas bija Hjūstonā uz māla pret Stīvu Džonsonu. Tātad nekas pārdabisks.

Verdasko februārī vispār nopietni netrenējās, bet atgriešanās mēģinājums nav izdevies veiksmīgs. Pagājušajā nedēļā spānis mēģināja atgriezties uz pareizā ceļa, taču Montekarlo piedzīvoja kārtējo izgāšanos – 5:7, 3:6 pret Marinko Matoševiču, kurš "Masters 1000" turnīros uz māla līdz tam brīdim vispār nebija spēlējis. Verdasko spēli sāka teicami, kontrolēja notikumus kortā un ar kvalitatīvu tenisu izvirzījās vadībā ar 5:2. Pēc tam Verdasko zaudēja 10 geimus pēc kārtas.

Tajā spēlē Verdasko talantu varēja redzēt visā tā krāšņumā – gan pozitīvā, gan negatīvā nozīmē. Kreilis Verdasko ir agresīvas spēles piekritējs, cenšoties dominēt no gala līnijas. Verdasko ir ļoti iespaidīgs "forehand" sitiens, ko bez šaubām var uzskatīt par viņa lielāko ieroci. Verdasko bieži savā spēlē izmantot "slaisus" un "topspinus", kas uz māla viņam palīdz it īpaši.

Verdasko ir visi nepieciešamie sitieni arsenālā, lai sasniegtu vēl labākus rezultātus nekā viņam izdevies. Tas nav noticis mentālu problēmu dēļ. Verdasko nereti ir grūti tikt galā ne vien ar ranga līderiem, bet arī viduvējiem tenisistiem. Fernando ir ļoti nestabils tenisists, kura agresīvā spēle bieži noved pie liela daudzuma nepiespiesto kļūdu. Ja Verdasko pēkšņi sāk zaudēt geimu pēc geima, tad mierīgi var palaist prom gan setu, gan maču. Šogad Maiami Verdasko no 5:0 pārsvara nemācēja uzvarēt taibreiku pret Alehandro Falju.

Šobrīd ir pēdējais laiks, kad sākt domāt par uzvaru gūšanu. Iespējams, īpašā Barselona būs vieta, kur Verdasko spēs aizvērt sezonas negatīvās lappuses un beidzot nostāties uz pareizā ceļa. Šonedēļ Verdasko jāaizstāv pusfināla punkti (180), divas nedēļas vēlāk Madrides "māstera" ceturtdaļfināla punkti (180). Starp citu, pērn Verdasko savā dzimtajā pilsētā Madridē uz zilā māla guva sensacionālu uzvaru pret Nadalu.

Verdasko pašreiz rangā vēl atrodas 35. vietā, taču viņam draud kritiens. Verdasko rekords ir 7. vieta, kas sasniegta 2009. gada jūlijā. Togad Verdasko spēlēja "Australian Open" pusfinālā, kam sekoja seši ceturtdaļfināli pēc kārtas. "French Open" un Vimbldonā viņš tika līdz 4. kārtai, bet "US Open" līdz ceturtdaļfinālam, apliecinot, ka vienlīdz konkurētspējīgs ir uz visiem segumiem.

Verdasko līdz šim nav uzvarēts

Gulbis Verdasko līdz šim vēl nav spējis uzvarēt, oficiālos mačos zaudējot abas reizes. Jau pieminētajā 2010. gada tikšanās reizē Barselonas ceturtdaļfinālā neveiksme ar rezultātu 2:6, 6:7(4). Arī otrais zaudējums tika piedzīvots uz māla, pagājušajā gada jūlija Umagas (Horvātija) 2. kārtā zaudējot ar 2:6, 6:3, 1:6.

Gulbim abos mačos bija daudz nepiespiesto kļūdu, to pašu gan var teikt arī par Verdasko. Tiesa, uzvarēja tas, kurš kļūdījās mazliet mazāk. Arī šodienas mačā, domājams, notiks tas pats. Gulbim par labu šoreiz runā krietni sakarīgā forma un stabila veselība. Tikmēr Verdasko vēl nav pilnībā atguvies no kakla savainojuma. Visvairāk minētā trauma ietekmē Verdasko servēšanu. Pirmās serves procents viņam pēdējos divos mēnešos nav bijis pietiekami augsts, lai justos komfortabli, tāpat regulāri ir dubultkļūdas.

Ja pirmajos divos savstarpējos mačos favorīts bija Verdasko, tad šoreiz bukmeikeru skatījumā krietni lielākas izredzes uz uzvaru ir Ernestam. Šoreiz Gulbja sniegumam varēs sekot līdzi arī video tiešraidē. Piemēram, šeit. Mača sākums plkst. 14:30.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 314 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-04-23 08:55, pirms 11 gadiem
Traumatisks gan tas Verdasko, ja guļot gūst traumu :-D

     [+] [-]

, 2013-04-23 08:56, pirms 11 gadiem
Go Ernij. Sadod un kārtīgi.

  +3 [+] [-]

, 2013-04-23 08:59, pirms 11 gadiem
Ranga punktu ziņā Verdasko ir iedzīts stūrī + māls kā iecienīts segums.
Verdasko var izšaut, bet tikpat labi var nošļukt, ja šāviens uzreiz nesanāk ...

EG lēna ieiešana spēlē var izrādīties kritiska. Ja Verdasko sajutīs "asiņu garšu" - var būt sūdi. Ja Vedasko varēšana tiks ierobežota - problēmām nevajadzētu rasties, jo čalis patiešām ir neformā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-04-23 09:19, pirms 11 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Ranga punktu ziņā Verdasko ir iedzīts stūrī + māls kā iecienīts segums.
Verdasko var izšaut, bet tikpat labi var nošļukt, ja šāviens uzreiz nesanāk ...

EG lēna ieiešana spēlē var izrādīties kritiska. Ja Verdasko sajutīs "asiņu garšu" - var būt sūdi. Ja Vedasko varēšana tiks ierobežota - problēmām nevajadzētu rasties, jo čalis patiešām ir neformā.
Ernesta firmaszīme pēdējā laikā ir izgāsts pirmais sets, bet lai veicas šodien.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-04-23 09:30, pirms 11 gadiem
6:4 7:5 Gulbis paņems! Labs raksts! nebūs atkal bulijons cilvēkiem jājautā, kur var skatīties

     [+] [-]

, 2013-04-23 09:31, pirms 11 gadiem
diezgan augsts koif., bet zinot, ka Gulbis sāk pašvaki tad pirmo setu var pakāst pēc kura koif. būs pāri pa divi.

     [+] [-]

, 2013-04-23 09:32, pirms 11 gadiem
Veiksmi Ernestam! Un beidzot varēs arī redzēt,ne tikai lasīt teksta versiju!

     [+] [-]

, 2013-04-23 09:34, pirms 11 gadiem
es figeju....pret Verdu arī kā favorīts ?

Tas tak ir tāds pat specs kā Monako.... un Gulbim šitas būs 4tais mahačs 4ās dienās....kamēr Verda pirmo špiļku aizvadīs.... no kurienes šitādi oddi?

  -1 [+] [-]

, 2013-04-23 09:41, pirms 11 gadiem
Pirmo servi vismaz uz 75% + 6 eisi + 80% uzvaras pēc pirmās servess un "viss būs labi"

     [+] [-]

, 2013-04-23 09:45, pirms 11 gadiem
Nekas nebūtu pret, ja Gulbis uzrīkotu tādu pašu jandāliņu kā spēlē pret Tipsareviču. Veiksmi un izturību!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2013-04-23 09:54, pirms 11 gadiem
Dark_Side rakstīja: Es uzkrāmēju uz Gulbja zaudējumu 0:2, un drošībai parastu zāģi... Es neticu, ka pēc tik drausmīgas vakardiena spēles Gulbis jebko spēs jamam padarīt... Sorry!
Malacis! Apsveicu tevi, vēlams spēles laikā nelien komentāros, protams, novēl tev zaudējumu.

  -1 [+] [-]

, 2013-04-23 09:56, pirms 11 gadiem
vairāk ticības veči vairāk ticības!

     [+] [-]

, 2013-04-23 10:44, pirms 11 gadiem
Forši, ka ņem vērā komentārus un pat links ielikts uz lapu, kur paskatīt spēli.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-23 11:15, pirms 11 gadiem
Šodien Gulbis uzvarēs, ka es jums saku!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-04-23 12:14, pirms 11 gadiem
tomssk8 rakstīja: Re, dolbajobs, kur lai citur spēlē, ja nekas labāks par šo "sētas" piecsimtnieku nav.
Kapēc tu vispār pūlies atbildēt un likt viņam to -?
viņš jau tikai mēģina sajusties kruts, un darīt to, kas šķietami bija modē pirms pāris gadiem - troļļot!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-04-23 12:21, pirms 11 gadiem
Barbosa 333 rakstīja: ko lamājies? savādāk savu "viedokli" izteikt nespēj? nožēlojami
Aizvainotā dvēselīte.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-04-23 12:26, pirms 11 gadiem
Es skatījos pēdējo spēli ar Matoseviču. Bekhends krustām Fernando bij liela galvassāpe. Arī garās izspēles austrālietis vinnēja. Ernestam jānotur vakardienas kvalitātē 2. serve un balle beigta spaniardam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-04-23 12:42, pirms 11 gadiem
Tie pretinieki- kas nav vinneti, tagad dabus pamatigi trukties.
Nedomaaju, ka Gulbim ir papildus motivacija jameklee+ garas izspeles vinsh ir krietni labaaks kaa 2010, 2011.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-04-23 12:54, pirms 11 gadiem
Verdasko- iespējams vislabāk uz māla spēlējošais gejs pasaulē!

  -2 [+] [-]

, 2013-04-23 13:04, pirms 11 gadiem
Barbosa 333 rakstīja: ko lamājies? savādāk savu "viedokli" izteikt nespēj? nožēlojami
Klau,Tu ir gejs? Novēlu Tev laimīgu vīriešu mīlestību!

     [+] [-]

, 2013-04-23 13:12, pirms 11 gadiem
J.L. rakstīja: Verdasko- iespējams vislabāk uz māla spēlējošais gejs pasaulē!
Ei, ei!
Viņam bija romāns ar Anu Ivanoviču.
Šamējai pēc tā izjukšanas sākās lomkas, kas ļoti ietekmēja tenisa karjeru. Ta arī joprojām nav atguvusies.

     [+] [-]

, 2013-04-23 13:19, pirms 11 gadiem
Izskatās, ka tam Berlokam brelokam ar breika noturēšanu ir trakāk kā Gulbim. Otrais sets iesācies tāpat kā pirmais.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-23 13:25, pirms 11 gadiem
Paldies autoram par super rakstu. Ļoti gaidu spēli, cerams būs arī bilde.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 314 komentāri