Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

“Oilers” jau pusfinālā, “Classic” tam tuvojas

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Oilers” jau pusfinālā, “Classic” tam tuvojas
"Oilers" kā pirmie sasnieguši pusfinālu, foto: Oilers

Somijas F-liiga florbola čempionātā regulārās sezonas uzvarētāji Espo “Oilers” kā pirmie iekļuvuši pusfinālā, kamēr valsts titulētākā komanda nonākusi viena panākuma attālumā no šī mērķa.

Regulārās sezonas uzvarētāji “Oilers” sērijā kopumā nesastapās ar nopietnu pretestību no kādreizējā Jāņa Ragovska pārstāvētā kluba, kurš vien sērijas otrajā mačā parūpējās par intrigu, maču novedot līdz papildlaikam. Ceturtā spēle tika aizvadīta Lahti, kur pēc pirmā perioda mājinieki zaudēja vien ar minimālu 1:2, taču otrajā periodā “naftinieki” pēc diviem Tomasa Iskolas un vieniem Markusa Markola vārtiem intrigu par uzvarētāju šajā mačā dzēsa. Pēdējā trešdaļā komandas apmainījās precīziem metieniem, taču “Oilers” tika pie 7:2 uzvaras un jau var sākt gatavoties pusfināla spēlēm.

Jivaskilas komanda “Happee” parūpējās par nelielu pārsteigumu sērijas trešajā spēlē, kad viesos ar 6:5 apspēlēja “Classic” un tādējādi savās mājās varēja censties līdzsvarot rezultātu sērijā. Šoreiz mājinieki ar diviem ātri zaudētiem vārtiem nonāca sarežģītā situācijā, turklāt pēc tam nācās teju divas minūtes spēlēt lielajā mazākumā trijatā pret pieciem. Izturējuši sarežģīto posmu, “Happee” spēja atspēlēties, bet mača vidū pēc Joela Lahti tāla metiena Jivaskilas komanda jau atradās 3:2 vadībā. Līdz pārtraukumam gan Emeli Salins panāca 3:3 izlīdzinājumu, bet trešā perioda otrajā pusē piecu minūšu laikā “Classic” guva četrus vārtus, tādējādi izšķirot spēles likteni un panākot 7:3. Pēdējās minūtēs Ville Heiska veica kosmētiskus labojumus uz tablo, raidot bumbiņu tuvajā vārtu stūrī un panākot 4:7 no “Happee” pozīcijām raugoties. Tādējādi “Classic” sērijā nostiprinājuši pārsvaru un panākuši 3:1 un jau nākamajā mačā savās mājās varēs censties likt punktu sērijai.

Somijas F-liiga izslēgšanas turnīra spēles turpināsies piektdien, kad savas ceturtās spēles aizvadīs “Nokian KrP” un SPV, kā arī latviešiem saistošākais duelis starp TPS un “Indians”.

Somijas F-liiga, ¼ fināli

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēle6.spēle7.spēle
Oilers – LaSB13:25:4 (OT)15:47:2XXX4:0
Classic – Happee4:38:45:6 (OT)7:43:1
Nokian KrP – SPV6:25:66:12:1
Indians –TPS3:22:3 (OT)5:32:1