Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

ASK/LSPA lūkos pagarināt sēriju, "Ogre/Miandum" - iekļūt pusfinālā

Jānis Pārums

ASK/LSPA lūkos pagarināt sēriju, "Ogre/Miandum" - iekļūt pusfinālā
Foto: Ritvars Raits

Šovakar plkst. 20:30 ASK zālē (Krustabaznīcas ielā 9, Rīgā) SynotTip Virslīgas izslēgšanas turnīra ceturtdaļfināla spēli aizvadīs ASK/LSPA un "Ogre/Miandum" handbolisti.

Sērijas pirmajā spēlē, kas norisinājās Ogrē pie panākuma ar 32:26 tika mājinieki, kas vadībā bija praktiski visas spēles garumā, tā arī ne reizi neļaujot armijniekiem kaut uz brīdi pārņemt vadību. Tomēr ASK/LSPA handbolisti nodemonstrēja cienīgu konkurenci un savā laukumā varētu censties pagarināt sēriju. Jāatgādina, ka regulārajā čempionātā divos no trim mačiem uzvarēja ogrēnieši.

Kas attiecas uz šo ceturtdaļfināla sēriju, tad būtiski, ka pēc mēneša pauzes ierindā atgriezies viens no ASK/LSPA nozīmīgākajiem spēlētājiem Ēriks Drobots. Sērijas pirmajā mačā viņš atzīmējās ar sešiem gūtajiem vārtiem, kļūstot par otro rezultatīvāko spēlētāju savā komandā aiz Emīla Reniņa (7).

Tiesa, armijniekiem, ja viņi vēlas pagarināt sēriju, nāksies ierobežot arī ogrēniešu līderi Arti Kurmēnu, kas iepriekšējā spēlē guva 11 vārtus, bet pēdējos divos savstarpējos mačos atzīmējies ar 21. Nedrīkst aizmirst arī par brāļiem Laganovskiem, Dzintaru Dravnieku un citiem, kas nepieciešamības gadījumā var uzņemties līdera lomu.

Tas pats gan attiecas uz ASK/LSPA sastāvu, kur ir vēl vairāki spēlētāji bez Drobota un Reniņa, kam ir līdera dotības. Piemēram, Māris Grēberis vai Ingus Kivlenieks. Zīmīgi, ka savu rezultatīvāko spēli šajā sezonā Kivlenieks aizvadīja uzreiz pēc atgriešanās no militārā dienesta, izceļoties ar 13 vārtu guvumiem mačā pret Vaiņodi februāra beigās, bet spēle pret Ogri (četri vārti) bijusi līdz šim mazrezultatīvākā kopš atgriešanās. Lai pagarinātu sēriju, labs sniegums būs jādemonstrē visiem nosauktajiem, kā arī vārtsargam Kasparam Piševam, kas ir vēl viens no nozīmīgākajiem ASK/LSPA spēlētājiem.

Tikmēr "Ogre/Miandum" vārtsargu līnijā pirms izšķirošajām spēlēm atgriezies komandas treneris Andris Molotanovs, kurš regulārajā čempionātā diriģēja komandas sniegumu laukuma malā un vārtos ne reizi nestājās. Lielākoties par ogrēniešu vārtu drošību rūpējies Lauris Ozoliņš, kurš iepriekš paguvis uzspēlēt arī izlases rindās un nesen tika atzīts par janvāra/februāra labāko spēlētāju Virslīgā.

Šī pāra uzvarētājs pusfinālā tiksies ar Latvijas čempioniem Dobeles "Tenax", kas kā regulārā čempionāta uzvarētāji automātiski kvalificējās pusfinālam. Šeit jāpiebilst, ka tieši ogrēnieši salīdzinoši nesen pārtrauca "Tenax" 68 (!) nezaudēto spēļu sēriju Latvijas čempionātā. Skaidrs, ka Ogre jau šovakar tīkos kļūt par otro pusfinālisti, taču vai ASK/LSPA to tik viegli ļaus?!

Izslēgšanas spēles
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv