Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2951, Did:0, useCase: 3

Daugaviņam piespēle, "Spartak" iegūst pēdējo ceļazīmi uz KHL "play-off"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Daugaviņam piespēle, "Spartak" iegūst pēdējo ceļazīmi uz KHL "play-off"
Kaspars Daugaviņš un Džastins Denforts. Foto: Deniss Dudujevs, HC Vityaz

Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) tuvojas noslēgumam regulārā sezona, kur šodien notika desmit cīņas. Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētais Maskavas "Spartak" šovakar savā laukumā satrieca Soču vienību (6:1). Cīņā par pēdējo pieejamo ceļazīmi uz izslēgšanas spēlēm maskaviešu konkurents bija latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa un galvenā trenera asistenta Viktora Ignatjeva pārstāvētais Podoļskas "Vityaz", kas nupat izbraukumā piekāpās latviešu vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvētajam Helsinku "Jokerit" (2:3) un zaudēja cerību tikt "play-off".

Cīnoties pret Rietumu konferences otro vājāko vienību, Maskavas "Spartak" šovakar savā laukumā darbojās ļoti pārliecinoši. 34. minūtē rezultāts kļuva 3:0, bet trešajā trešdaļā Znaroka un Vītoliņa audzēkņi iemeta vēl trīs ripas un uzvarēja ar 6:1. Uzvarētāju rindās krievs Sergejs Širokovs sakrāja 2+2, bet soms Jori Lehtere pievienoja 2+1.

Helsinku mača starta perioda otrajā pusē Džastins Denforts savā aizsardzības zonā nokrita pie laukuma apmales, turpat atradās vēl divi piemaskavieši, kuri noskatījās, kā notikumi pārcēlās jau pie "Vityaz" vārtiem - viens aizsargs mēģināja traucēt piespēlēt no aizvārtes kādam no diviem diviem brīvajiem "Jokerit" hokejistiem vārtu priekšā, piektais piemaskavietis jau krietni par vēlu ieslidoja savā zonā, un 16. minūtē amerikānis Džordans Šrēders netraucēti pārspēja ciemiņu vārtsargu - 1:0.

26. minūtē skaitliskajā vairākumā Daņila Moisejevs, neskatoties uz vārtiem, meta spēlētāju burzmā, ripa kādam trāpīja pa slidu un iespurdza Kalniņa vārtos - 1:1. Somi ne tikai ielaida vārtus, bet komanda arī tika sodīta ar divu minūšu noraidījumu par nesportisku uzvedību. "Jokerit" treneri bija neizpratnē par tādu pavērsienu. "Neviens, izņemot tiesnesi, nesaprata komandas soda iemeslu," tika vēstīts KHL teksta tiešraidē. Tādējādi viesiem tika piešķirts uzreiz vēl viens skaitliskais vairākums, un "Vityaz" to izmantoja - pēc Daugaviņa piespēles izcēlās zviedrs Matiass Tedenbijs - 1:2.

Astoņas sekundes pirms otrā nogriežņa beigām skaitliskajā vairākumā Denforts pretinieku zonā izpildīja neprecīzu piespēli, laukuma saimnieki traucās prettriecienā un vērpa uzbrukumu "Vityaz" cietoksnim, Daugaviņš beidzot ieslidoja aizsardzības zonā, bet Jūliuss Juntila tikmēr guva vārtus - 2:2. Trešā perioda vidū "Jokerit" dānis Niklass Jensens realizēja skaitlisko vairākumu, panākot 3:2. Atlikušajā laikā "Vityaz" centās radīt spiedienu uz pretinieku vārtiem, taču galu galā Somijas klubs nosargāja minimālo pārsvaru.

Helsinku "Jokerit" latviešu vārtsargs Jānis Kalniņš šoreiz atvairīja 33 no 35 metieniem. Kaspars Daugaviņš šovakar laukumā pavadīja 18:05 minūtes, divas reizes meta pa vārtiem, izpildīja rezultatīvu piespēli, uzvarēja četros no sešiem iemetieniem, bloķēja pretinieku metienu un tika noraidīts uz divām minūtēm.

Iepriekšējās trijās spēlēs "Vityaz" abi uzbrukuma līderi Denforts un Daugaviņš palika "sausā", un "Vityaz" izcīnīja tikai vienu punktu. Denforts tagad palicis tukšā jau četras spēles pēc kārtas, pirms tam viņam nebija vairāk par diviem tādiem mačiem pēc kārtas. Lai saglabātu cerību uz izslēgšanas spēlēm "Vityaz" šovakar vajadzēja izcīnīt vismaz punktu - tas neizdevās, līdz ar to pēdējo ceļazīmi ieguva Maskavas "Spartak".

KHL tabulā pirmo vietu ieņem Kazaņas "Ak Bars" (89 punkti), seko Maskavas CSKA (87), Maskavas "Dynamo" (82), Omskas "Avangard" (82) un pārējās komandas, bet Rīgas "Dinamo" (27) atrodas pēdējā pozīcijā. Cīņā par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs Austrumu konferences astoņnieks jau sen bija skaidrs, savukārt rietumos divas komandas vēl šodien pretendēja uz pēdējo pieejamo ceļazīmi.

Cīņas noslēgums par Rietumu konferences "play-off"

#KlubsSpēlesPunkti
8.Spartak5862
9.Vityaz5857

Atlikušajās spēlēs Kaspara Daugaviņa un galvenā trenera asistenta Viktora Ignatjeva pārstāvētā vienība 25. februārī Sanktpēterburgā spēkosies ar SKA, bet Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā komanda 25. datumā mājās uzņems "Sibir". Šovakar noskaidrojās, ka 27. februārī "Spartak" un "Vityaz" regulārās sezonas noslēguma savstarpējai cīņai nebūs izšķirošas nozīmes. "Spartak" klubs jau ir izcīnījis vietu izslēgšanas spēlēs.

KHL spēles 23. februārī

Traktor - Sibir2:4
Ak Bars -Barys4:3 P
Lokomotiv - Torpedo4:1
Severstal - CSKA0:3
Dynamo M - Avtomobilist6:0
Neftekhimik - Metallurg1:0
Spartak - Sochi6:1
Jokerit - Vityaz3:2
Dinamo Mn - Amur5:6
Dinamo R - Salavat Yulaev1:3

KHL sezonas rezultatīvākie spēlētāji

1.Vadims Šipačovs ("Dynamo" M)66 (20+46)
2.Tēmu Hartikainens ("Salavat Yulaev")62 (26+36)
3.Damirs Žafjarovs ("Torpedo")60 (21+39)
4.Dmitrijs Jaškins ("Dynamo" M)59 (37+22)
5.Stefans Da Kosta ("Ak Bars")57 (27+30)
6.Džastins Denforts ("Vityaz")54 (22+32)
7.Braiens O`Nīls ("Jokerit")53 (12+41)
8.Sakari Manninens ("Salavat Yulaev")52 (19+33)
9.Markuss Granlunds ("Salavat Yulaev")51 (23+28)
10.Šeins Prinss (Dinamo Mn)49 (25+24)
11.Rīds Bušē ("Avangard")48 (24+24)
12.Konstantīns Okulovs (CSKA)48 (18+30)
13.Kaspars Daugaviņš ("Vityaz")48 (16+32)

Izmantotie resursi:
khl.ru

  +2 [+] [-]

, 2021-02-23 18:31, pirms 3 gadiem
Daugaviņam šovakar jātaisa hat-trick!

     [+] [-]

, 2021-02-23 21:54, pirms 3 gadiem
KHL sezona ar to arī beigusies. Kaspars bija vienīgais latvietis, ja neskaita Kalniņu.