Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Lietuvieši Eiropas čempionātā var palikt bez Kleizas

Andrejs Siliņš

Lietuvieši Eiropas čempionātā var palikt bez Kleizas
Lins Kleiza
Foto: AFP/Scanpix

Lietuvas basketbola valstsvienībai septembrī gaidāmajā Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas risināsies Slovēnijā, varētu nākties iztikt bez Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Toronto "Raptors" spēlējošā uzbrucēja Lina Kleizas, kurš, visticamāk, šosezon laukumā vairs nedosies un, iespējams, atkārtoti gulsies zem skalpeļa, lai operētu ceļgalu.

28 gadus vecais Kleiza šajā NBA sezonā nospēlējis vien 20 mačus, vidēji 18,8 minūtēs gūstot 7,4 punktus un izcīnot 2,6 atlēkušās bumbas. Pēdējo gadu laikā 203 centimetrus garajam uzbrucējam nereti bijušas problēmas ar veselību. Tiek pat vēstīts, ka šobrīd ceļgala savainojuma dēļ apdraudēta ne vien atgriešanās laukumā šajā sezonā, bet punktu varētu nākties likt visai karjerai.

Pats Kleiza jau iepriekš atzinis, ka ceļgala sāpes saistītas ar gari vasaru valstsvienības rindās, bet tagad pieejamā informācija liek domāt, ka jau pēc 2011. gadā veiktās operācijas līdz galam nav pareizi iziets rehabilitācijas process.

Lietuvas Basketbola federācijas viceprezidents Antans Gouga, kurš ir arī labs Kleizas draugs, atklājis, ka, iespējams, basketbolistam nāksies atkārtot operāciju. "Nav labi, ka viņam veica operāciju ASV. Laiku atgriezt nav iespējams, bet varbūt būtu ijis labāk, ja operāciju būtu veikuši lietuviešu mediķi," sacīja Gouga.

"Esmu ļoti uztraucies par Linu," satraukumu pauda Lietuvas izlases galvenais treneris Jons Kazlausks. "Viņš ir bijis atslēgas spēlētājs pēdējos gados. Ceru, ka viņš tiks ar visu galā, bet veselība ir ilgtermiņa jautājums, tāpēc neizdarīšu nekādu spiedienu uz viņu."

No aizokeāna pienāk ziņas, ka visupirms tiks mēģināti citas medicīniskās metodes, bet, ja tās rezultātu nedos, Kleizam tiešām nāksies gulties uz operāciju galda.

Linu Kleizu ar 27. numuru 2005. gadā draftēja Portlendas "Trail Blazers" un aizmainīja uz Denveras "Nuggets". Pēc ētrām sezonām aiz okeāna Kleiza nospēlēja sezonu Pireju "Olympiacos", bet 2010. gada starpsezonā basketbolists parakstīja četru gadu līgumu par 20 miljoniem dolāru ar Toronto "Raptors".

2007. gadā Kleiza palīdzēja Lietuvas izlasei izcīnīt bronzas godalgas Eiropas čempionātā Seviļā, Spānijā, bet 2010. gadā Kleiza aizveda Lietuvu līdz bronzai arī pasaulē.

Slēpts komentārs: Hossa43
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2013-02-23 22:13, pirms 11 gadiem
"Sapņu komanda" gāžot Lietuvā kinīšus riņķī

Lai nu kā, atbalstīšu Lietuvu visās spēlēs, izņemot pret LV.

  +2 [+] [-]

, 2013-02-23 23:30, pirms 11 gadiem
Tajā pašā dienā, pāris stundu vēlāk, Kleiza raksta, ka jūtas labi un tūlīt sākšot spēlēt! Čia gyvena krepšinis, čia krepšinio namai -... raksta- Kleiza "Jūtos labāk kā jebkad." Laukumā varētu atgriezties jau nākošajā nedēļā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja