Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

M. Dukurs: "Korejietis līdz olimpiādei kļūs arvien labāks"

M. Dukurs: "Korejietis līdz olimpiādei kļūs arvien labāks"
Martins Dukurs atzinīgi izsakās par desmit gadus jaunāko korejieti Sunbinu Junu.
Foto: AP/Scanpix

Latviešu skeletonists Martins Dukurs pēc triumfa Pasaules kausa izcīņas posmā Sanktmoricā (Šveice) atskatījās uz līdz šim aizvadīto sezonas daļu un izteica domas par 20 gadus veco Dienvidkorejas talantu Sunbinu Junu, kurš pirmoreiz karjerā Pasaules kausa posmā izcīnīja otro vietu.

Pēc uzvaras Martins Dukurs televīzijas kameru priekšā neslēpa emocijas un iesaucās: "Saņem!" Kam tas bija veltīts? "Vairāk jau konkurentiem, bet arī piedzīvotais visas nedēļas garumā radīja baigo motivāciju. Treniņos daudz testēju slidas, taču maz kas sanāca. Citreiz esmu mierīgs un pārliecināts par savu izvēli, bet šoreiz šaubas bija diezgan lielas. Vēl pēdējā vakarā pētīju laikus un spriedu, kuras slidas pareizāk izvēlēties. Arī mačos otrais brauciens tomēr nebija ideāls. Televīzijas kamerās to varbūt nevarēja manīt, bet vienu problēmu trases augšdaļā tā arī neatrisināju, tādēļ ātrums pēc "zirga pakava" nebija tik liels, kā gribētos."

"Jā, no vienas puses Sanktmorica ir viena no objektīvākajām trasēm, jo šeit nav daudz iespēju trenēties ārpus sacensībām, taču no otras puses - ja ir sniegs vai saule, tad var iegūt lielas priekšrocības. Šodien paveicās, ka pēc mums neuzspīdēja saule, jo dažreiz tādēļ var vinnēt pat pussekundi," skaidro Martins.

Šajā sezonā katrā Pasaules kausa posmā vairums vadošo sportistu ieņem ļoti atšķirīgas vietas. "Viena lieta ir tā, ka ir parādījušies jauni sportisti, kuri līdzīgi kā es savulaik cenšas "iekost" favorītiem. Otra lieta, ka sporta veids kļūst ļoti niansēts. Liela nozīme ir tam, cik ļoti trāpi ar tehnikas izvēli konkrētajā trasē. Joprojām pastāv cilvēciskais faktors, tomēr tehnikas loma arvien pieaug."

Martins min arī konkrētu piemēru - Dienvidkorejas skeletonists Sunbins Juns iepriekšējā posmā Kēnigzē ieņēma tikai 13. pozīciju, bet Sanktmoricā izcīnīja otro vietu, kas ir augstākais sasniegums viņa karjerā. "Korejietis šeit jau no pirmā brauciena zināja, kādu tehniku izvēlēties, jo viņam palīdz Kristiāns Bromlijs, kurš pats Sanktmoricā allaž startēja ļoti labi."

Neskatoties uz to, Dukurs nenoniecina Sunbina Juna izcīnīto otro vietu. "Tas jau ir nopietni," secina latvietis. "Un viņš kļūs arvien labāks. Viņš vēl var uzlabot startu, kas jau tā nav slikts. Viņam ir ķēriens uz braukšanu, turklāt viņš nebaidās - ja pieļauj kļūdu, tad māk to izlabot. Augumā neliels, kompakts."

Pēc Soču olimpiādes Martinam jokodamies vaicāju, vai viņš startētu vēl četrus gadus, ja nākamās olimpiskās spēles notiktu, piemēram, Vācijā. Jautājums tādēļ, ka Vankūverā un Sočos zaudēts tika tieši mājiniekam. Taču tagad šķiet, ka arī Dienvidkorejai pēc trim gadiem būs ļoti spēcīgs konkurents. "Daudz kas atkarīgs no tā, kāda būs trase, taču korejietis līdz olimpiādei kļūs arvien labāks."

Martins uzsver, ka Sunbins Juns nav parādījies no nekurienes, jo jau pirms pieciem gadiem viņš ieradies Ziemeļamerikā kopā ar vēl divdesmit tautiešiem un sācis piebraukt Vistleras, Leikplesidas un Kalgari trases. "Arī šajā sezonā bija paredzēts, ka viņš brauks tikai Ziemeļamerikas posmos, taču veiksmīgais sniegums pirmajā posmā Kalgari lika mainīt plānus. Vai šāda slēpšanās liecina par kādām spēlītēm? Nezinu. Bet cik sapratu, tad viņiem šobrīd ir naudas problēmas, jo lielā nauda būšot tikai nākamgad."

Runājot par 2018. gada Phjončhanas olimpisko spēļu trasi, Dukurs atklāj, ka tās vizualizācijas jau esot prezentētas un ceturtdaļa trases jau ir tapusi, taču viņš to vēl nav redzējis. "Pieņemu, ka tā būs sarežģīta, jo maksimālais ātrums nebūs liels."

Nākamās nedēļas nogalē Laplaņas trasē Francijā risināsies Pasaules kausa 6. posms, kas vienlaikus būs Eiropas čempionāts. Martins saka, ka saglabās maksimālo koncentrēšanos arī šīm sacensībām, lai gan lielāks uzsvars būs uz pasaules čempionātu un Pasaules kausu.

Pasaules kauss skeletonā, kopvērtējums

VSportistsValstsPunkti
1.Martins DukursLatvija1110
2.Tomass DukursLatvija974
3.Aksels JungsVācija912
4.Metjū EntuānsASV816
5.Dominiks PārsonsLielbritānija800
6.Kristofers GrothersVācija712
7.Hiroatsu TakahašiJapāna696
8.Matiass GugenbergersAustrija686
9.Sunbins JunsDienvidkoreja674
10.Kiliāns fon ŠlainicsVācija672

     [+] [-]

, 2015-01-23 16:30, pirms 9 gadiem
pāragri gan spriest , bet nu potenciāls ir! Gaidīsim redzēsim.

  +5 [+] [-]

, 2015-01-23 17:50, pirms 9 gadiem
domaju tas bija veltits Tretjakovam,tas..SAŅEM..

  +2 [+] [-]

, 2015-01-23 17:59, pirms 9 gadiem
Mjā, korejietis šķiet nākamais Martins. Man šķiet, ka Martinam nav nekādu iebildumu, tikai lielāka vēlme rodas noturēt sarkanbaltsarkano joprojām visaugstāk katrā posmā.

     [+] [-]

, 2015-01-23 18:06, pirms 9 gadiem
Atrums un progress tam korejaškam jau no monstrāls. Nakamajaa sezonā jau var konkureet ar martinu

  -3 [+] [-]

, 2015-01-23 19:05, pirms 9 gadiem
martins muuzhiigi otrais OS

  -2 [+] [-]

, 2015-01-23 19:08, pirms 9 gadiem
Un kur tad krievu ūbertalanti, nav pat desmitniekā

  +4 [+] [-]

, 2015-01-23 19:21, pirms 9 gadiem
Un nākošās OS notiek Korejā... Bet cerēsim, ka Martinam beidzot būs zelts, un es tam ticu!
Slēpts komentārs: dakots

     [+] [-]

, 2015-01-23 20:49, pirms 9 gadiem
Mjā, un progresē, protams, tas kekss, kam nākamā Olimpiādē notiek mājās

  -3 [+] [-]

, 2015-01-23 20:51, pirms 9 gadiem
Skumīgi,bet lielvalstis ir spējīgas sagatavot konkurētspējīgus sportistus tieši olimpiādēs.Un visas šīs uzvaras pasaules posmos protams ir patīkami,bet nekad neaizstās olimpiskā čempiona nosaukumu.Tretjakovs tagad var atļauties vizināties,jo tituls kabatā.

     [+] [-]

, 2015-01-24 00:36, pirms 9 gadiem
Mans komentārs par korejieša gatavošanās veidu 2018.g. OS:
Labāk zīle (uzvaras PK posmos, EČ, PČ) rokā, nekā mednis (gatavoties tikai OS un nepiedalīties PK posmos) kokā. Ja šāds risks attaisnojas (kā piem. Tretjakovam), tad viņš var priecāties par savu OS zeltu, bet ja Sočos visiem skeletonistiem būtu bijuši vienādi apstākļi, tad Tretjakovs paliktu bez zelta un krievu rūgtums par zaudēto laiku būtu milzīgs.

     [+] [-]

, 2015-01-24 07:58, pirms 9 gadiem
Martins ir skeletona karalis ! (King)
Korejietis - skeletona princis (Prince)

     [+] [-]

, 2015-01-25 05:02, pirms 9 gadiem
mareks2 rakstīja: Mans komentārs par korejieša gatavošanās veidu 2018.g. OS:
Labāk zīle (uzvaras PK posmos, EČ, PČ) rokā, nekā mednis (gatavoties tikai OS un nepiedalīties PK posmos) kokā. Ja šāds risks attaisnojas (kā piem. Tretjakovam), tad viņš var priecāties par savu OS zeltu, bet ja Sočos visiem skeletonistiem būtu bijuši vienādi apstākļi, tad Tretjakovs paliktu bez zelta un krievu rūgtums par zaudēto laiku būtu milzīgs.
Bet krievelis dabūja zeltu, tā kā nav ko spriedelēt kā būtu ja būtu. Pašlaik Martins ir tikai 2.vietas ieguvējs...