Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Dāvis Bertāns: "Dairis apmeklē katru mājas spēli Eirolīgā"

Dāvis Bertāns: "Dairis apmeklē katru mājas spēli Eirolīgā"
Dāvis Bertāns
Foto: euroleague.net

"Baskonia" uzbrucējs Dāvis Bertāns ir vienīgais basketbolists, kurš, būdams jaunāks par 25 gadiem, spējis iekļūt Eirolīgas 15 labāko trīspunktu metēju sarakstā. Pirms piektdienas, 23. janvāra, spēlēs pret "Olympiacos" jaunākais no brāļiem Bertāniem veica pirmo ierakstu Eirolīgas blogā.

"Sezona izvērtusies interesanta. Komandā notika daudzas izmaiņas, mums bija daudzi kāpumi un kritumi. Līdz pēdējai spēlei saglabājām iespēju izcīnīt otro vietu grupā. Beigās izcīnījām trešo vietu un iekļuvām “Top 16” turnīrā. Uzskatu, ka grupas turnīrā nospēlējām labi. Lieliski nē, labi.

“Top 16” turnīru sākās ar diviem zaudējumiem pēc kārtas. Manuprāt, mēs labi spēlējām pret ļoti labām komandām, turklāt mums joprojām pastāv izredzes progresēt. Pieskaitot visus jaunpienācējus, kopā esam bijuši mazāk par mēnesi. Tikai tagad sākam saprasties tā, kā citas komandas spējušas divu vai trīs mēnešu garumā. Mēs spēlējam labāk katrā spēlē.

Visiem spēlētājiem, kuri Vitorijā atradās kopš sezonas sākuma, Ivona Navarro kļūšana par galveno treneri bija laba ziņa. Viņš veica galvenā trenera palīga pienākumus, nāk no Vitorijas un teicami pārzina klubu. Viņš nav jaunpienācējs, kurš visu maina. Ivons jau pazina visus spēlētājus. Domāju, viņš palīdz katram parādīt labāko sniegumu.

Pagājušajā nedēļā pret Ņižņijnovgorodu mājās izcīnījām pirmo uzvaru “Top 16” turnīrā. Galotni uzvarējām, pateicoties aizsardzībai. Beigās veicām izrāvienu 16:1 un tas bija aizsardzības nopelns. Pat brīžos, kad uzbrukumā nespēlējām labi, mūsu aizsardzība bija samērā laba. Īpaši, ņemot vērā, ka ir tiešām grūti labi nospēlēt aizsardzībā pret komandām ar izciliem metējiem. Teilors Ročestijs iemeta 6 no 7 tālmetieniem. Dažreiz tu parādi labāko sniegumu aizsardzībā, taču viņš tāpat iemet. Turpinājām aizsardzībā spēlēt līdz galam un trāpījām dažus metienus uzbrukumā.

Pret “Olympiacos” šosezon spēlēsim trešo reizi. Mūsu problēma ir, ka slikti spēlējam izbraukumā. Mums jātiek tam pāri, īpaši pēc Spānijas čempionāta spēles pret “Real Madrid”, kurā vajadzēja uzvarēt, taču pēdējās sekundēs zaudējām. Viesos jāiegūst pārliecība, apzinoties, ka varam labi nospēlēt visas 40 minūtes. Ja spēlēsim kā pret “Real”, manuprāt, varam izbraukumā pārspēt “Olympiacos”. Viņiem ir labs sastāvs ar labiem spēlētājiem visās pozīcijās, atlētiski garie un, protams, Spanulis, šobrīd labākais spēlētājs Eiropā. Jābremzē viņa spēle, cik iespējams, neļaujot pārējiem spēlētājiem samest vairāk kā pārasti.

Viena no labajām lietām, dzīvojot Vitorijā, ir tā, ka mans brālis Dairis pārstāv “Bilbao Basket”. Redzam viens otru ļoti bieži. Piemēram, satiku viņu šodien! Viņš atgriezās no spēles Malagā. Aizbraucu uz Bilbao viņu apraudzīt. Tiekamies vismaz reizi nedēļā, citreiz divreiz. Lieliski, ka esam tuvu pēc trīs vai četru gadu prombūtnes un kopā varam labi pavadīt laiku. Vitorija ir mierīga pilsēta, ielās nav daudz cilvēku. Man tas gluži labi patīk, jo brīvajā laikā vēlos atpūsties un izvairīties no lieliem pūļiem.

Pēc nedaudz haotiskās Belgradas šeit ir savādāk. Pastāv dažas līdzības. Ēdiens ir lielisks, cilvēki mīl basketbolu un kaislīgi jūt līdzi spēlei. Fani neatbalsta komandu tāpat kā Belgradā. Nekur pasaulē nevar redzēt to, kas redzams Belgradā.

Iekļūšana Eirolīgas izslēgšanas spēlēs komandai būtu liels sasniegums. Kad esi tur, var notikt jebkas! Tas ir mūsu mērķis, taču tajā pašā laikā mums jāspēlē vēl vienā grūtā turnīrā, ACB līgā. Netikām Karaļa kausa izcīņā, tāpēc mūsu fani novērtēs, ja spēsim sasniegt Eirolīgas izslēgšanas spēles. Treneris vēlas, lai mēs uzlabojam sniegumu aizsardzībā, jo sezonas garumā uzbrukums nav sagādājis problēmas. Dažreiz esam guvuši 90 punktus – un zaudējuši. Treneris piespiež uzlabot mūsu spēli aizsardzībā.

Visas Eirolīgas spēles šobrīd ir svarīgas – kā nekā, “Top 16” turnīrs! Ceru, ka katrā mājas spēlē mūs atbalstīs 10 000 fanu, neatkarīgi no iznākuma. Mums nepieciešams viss iespējamais atbalsts. Atvedīšu brāli Dairi, ja tas spēs līdzt. Viņš apmeklējis katru Eirolīgas mājas spēli!"

Izmantotie resursi:
Trying to get to the next level - David...


, 2015-01-23 22:36, pirms 9 gadiem
Piektdien, 23. janvārī, jaunākais no brāļiem Bertāniem veica pirmo ierakstu Eirolīgas blogā.
Nu nezinu gan, jau kādu laiku atpakaļ šito lasīju.
, 2015-01-23 23:25, pirms 9 gadiem
No malas skatoties, tie triinji biezi izskatas sasteigti, varbut tapec pret Olympiacos tik labi nekrita Davim? Atdeve ir, viss ir, vajag procentu labaku!
Mario Hezonja cīņā par bumbu. Foto: AP/Scanpix
1

"Real" aizvada izcilu pirmo puslaiku un cīnīsies par Eirolīgas titula nosargāšanu

ULEB Eirolīgas otrajā pusfināla spēlē Madrides "Real" jau no paša spēles sākuma aizmuka prom no "Olympiacos" basketbolistiem, droši noturot uzvaru ar 87:76, kas svētdien Berlīnē par Vecā kontinenta prestižāko trofeju karaliskajam klubam ļaus cīnīties pret citu grieķu komandu Atēnu "Panathinaikos".
Matiass Lesors, triecot bumbu Stambulas "Fenerbahçe" grozā. Foto: Fabrizio Bensch/Reuters/Scanpix

"Panathinaikos" noslāpē "Fenerbahçe" uzbrukumu un astoto reizi tiek finālā

Pirmoreiz kopš 2011. gada un astoto reizi kopumā Eirolīgas finālā spēlēs Atēnu "Panathinaikos" vienība, kura Berlīnē notiekošo finālčetrinieka sacensību pusfinālā ar 73:57 pārspēja Stambulas "Fenerbahçe".
Adrians Andževs ar bumbu. Foto: FIBA

Andževs nekļūdīgs metienos ''Real'' pirmajā uzvarā jauniešu Eirolīgas finālposmā

Šodien Vācijas pilsētā Berlīnē jauniešu Eirolīgas finālposmu ar pārliecinošu uzvaru sākusi Adriana Andževa pārstāvētā Madrides ''Real'' U18 komanda, kas ar 92:67 apspēlēja Milānas ''Olimpia'' U18. Andževs 11:28 minūtēs guva piecus punktus, izcīnīja divas bumbas zem groziem un atdeva divas piespēles.