Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Ulbroka/FS Masters" savā laukumā revanšējas "Kuršiem"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Ulbroka/FS Masters" savā laukumā revanšējas "Kuršiem"
Edžus Ceriņš nopelnīja četrus (1+3) rezultativitātes punktus
Foto: floorball.lv

Šodien aizvadīta viena spēle Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā, kurā "Ulbroka/FS Masters" savā laukumā uzņēma Liepājas komandu "Kurši". Rīdziniekiem rezultatīvā mačā izdevās revanšēties par zaudējumu izbraukumā ar rezultātu 10:6.

Par šī mača favorītiem varēja uzskatīt Liepājas komandas florbolistus, kuri ar šo spēli izbeidza piecu mājas spēļu sēriju, kuras ietvaros pārspēja šīs dienas pretiniekus ar rezultātu 5:3. "Ulbroka/FS Masters" vienībai pēdējā laikā nav veicies, florbolistiem tiekot tikai pie vienas uzvaras pēdējās deviņās spēlēs.

Spēles rezultāts tika atklāts pirmā perioda vidū, kad viesus vadībā izvirzīja Miķelis Krūms. "Kuršu" prieki bija īsi, jo 45 sekundes vēlāk līdzsvaru uz tablo atjaunoja Ričards Gruziņš. Nepilnas sešas minūtes līdz pirmā perioda beigām mājiniekiem bija iespēja spēlēt vairākumā, bet ar to arī iegūtā iniciatīva neļāva gūt vēl kādus vārtus.

Otro periodu ar panākumu sāka "Kurši", vārtus gūstot Ričardam Dēvitim. Nedaudz vairāk kā divas minūtes vēlāk Edgars Freimanis dubultoja viesu pārsvaru, bet mājinieki atkal spēja dot pienācīgu atbildi. Vispirms "Ulbroka/FS Masters" labā vārtus guva Pēteris Freimanis, bet pēc tam precīzs bija Kaspars Matuzonis, panākot neizšķirtu - 3:3. Pēc trešajiem zaudētajiem vārtiem "Kuršu" vārtos Edgara Rimarenko vietā stājās Mārtiņš Saulītis. Otro periodu vadībā tomēr prata noslēgt viesi. Pēc viena no uzbrukumiem bumbiņa bija atradusi ceļu savos vārtos no mājinieku spēlētāja - 4:3.

Trešā perioda pirmā puse ļoti veiksmīgi izvērtās mājiniekiem, kuri piektajā minūtē guva divus vārtus, bet devītajā guva vēl divus, izvirzoties vadībā ar 7:4 un liekot "Kuršu" vārtos atpakaļ stāties Rimarenko. Viesiem izdevās tikt pie lielā skaitliskā vairākuma, kas ļāva vārtus gūt Kasparam Klameram. Neilgi pēc tam viesi samazināja rezultāta starpību līdz minimumam. Mača liktenis izšķīrās perioda 16. minūtē, kad ar precīziem metieniem izcēlās Ričards Gruziņš un Edžus Ceriņš. Spēle kopumā noslēdzās ar rezultātu 10:6, "Ulbrokai" revanšējoties pretiniekam par zaudējumu izbraukumā.

"Ulbroka/FS Masters" rindās rezultatīvākais ar četriem punktiem (3+1) bija Edžus Ceriņš, bet "Kuršu" rindās ar trīs rezultatīvām piespēlēm izcēlās Gints Siliņš. Tikmēr par spēles labākajiem spēlētājiem tika atzīti Kaspars Matuzonis, kurš mājinieku labā guva divus vārtus, un Edgars Freimanis, kurš guva Liepājas komandas trešos vārtus šajā mačā.

Liepājas "Kuršu" līderis Gints Siliņš apstiprināja, ka labi pārzina savas komandas situāciju turnīra tabulā – viņš zināja gan to, ka uzvara šīsdienas spēlē liepājniekiem būtu garantējusi vietu labāko astotniekā, gan to, ka tagad vēl trīs komandas saglabājušās teorētiskas cerības liepājniekus apsteigt. Protams, ja atlikušajos četros mačos ar punktu gūšanu veiksies "Kuršiem", arī viņi var pakāpties turnīra tabulā. Runājot par maču pret ulbrokiešiem, Siliņš uzsvēra, ka liepājnieki spēlējuši labi, tikai viņus iegāzuši pāris nelaikā zaudēti vārti pēdējas trešdaļas vidū. Pēc tam atspēlēties vairs neizdevās, nelīdzēja arī vārtsarga maiņa pret sesto laukuma spēlētāju.

Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēle, 23.janvāris

"Ulbroka/FS Masters" – "Kurši" 10:6 (1:1, 2:3, 7:2)

Metienu attiecība:
34:26 (12:6, 12:11, 10:9)
Rezultatīvākie:
"Ulbroka/FS Masters" – Edžus Ceriņš 4 (1+3), Niks Ķuzulis 3 (0+3), Kaspars Matuzonis 2 (2+0), Ričards Gruziņš 2 (2+0), Pēteris Freimanis 2 (1+1), Kaspars Šķēls 2 (1+1), Rolands Peļņa 2 (1+1), Krišjānis Zeps 1 (1+0), Krists Štelmahers 1 (1+0), Jānis Justaments 1 (0+1).
"Kurši" – Gints Siliņš 3 (0+3), Kaspars Klamers 2 (1+1), Ingars Jansons 1 (1+0), Edgars Freimanis 1 (1+0), Ričards Dēvits 1 (1+0), Miķelis Krūms 1 (1+0), Oskars Bergmanis 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...