Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Vīriešu Virslīgas regulārā turnīra galvenā intriga – 1.vieta

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Vīriešu Virslīgas regulārā turnīra galvenā intriga – 1.vieta
"Ķekava" pret "Rubeni" - jau šovakar
Foto: floorball.lv

Šovakar Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā notiks viena spēle – pie "Ķekavas" viesosies Kocēnu "Rubene". Tieši kocēnieši ir vieni no galvenajiem pretendentiem cīņā par uzvaru čempionāta regulārajā turnīrā.

Lai arī Virslīgas klubiem līdz regulārā turnīra beigām atlicis aizvadīt vēl pa 4 – 7 spēlēm, jau šobrīd komandas turnīra tabulā izteikti sagrupējušās. Praktiski zināmas gan tās astoņas vienības, kuras nopelnījušas tiesības turpināt čempionātu izslēgšanas spēļu turnīrā, gan arī tās divas, kuras nākamajā sezonā visdrīzāk neredzēsim Virslīgā.

Novēlot "Talsi/Triobet" un "Ķekavas Bulldogs" florbolistiem uzvarēt piecās atlikušajās spēlēs, nevar neredzēt, ka šīs divas komandas nedaudz par daudz atpalikušas no kārotās 12.vietas jeb "Ulbroka/FS Masters", kurai vēl jāaizvada septiņas spēles. Interesanti, ka gan ulbrokiešiem, gan ķekaviešiem pretī nāks vienas un tās pašas pretinieces – FK "Rīga", FK "Madona" un "Ķekava". Vēl "Talsi/Triobet" tiksies ar "Lielvārdi", bet "Ķekavas Bulldogs" spēkosies ar "Ulbroka/FS Masters", kā arī abām komandām būs savstarpējs mačs.

FBK "Valmiera/ViA", Stalbes SK "Pārgauja", FK "Madona" un "Ulbroka/FS Masters" ieņem 9. – 12.vietu. No labāko astotnieka šo grupu šķir astoņi punkti, bet no abām pastarītēm – pieci punkti. Teorētiski jebkura no šīm četrām komandām vēl var izkrist no Virslīgas, bet FBK "Valmiera/ViA", SK "Pārgauja", un "Ulbroka/FS Masters" tieši tāpat (teorētiski) vēl var cerēt uz iekļūšanu izslēgšanas spēļu grupā. Brīnumi notiek, sevišķi sportā, bet nez vai šis būs tas gadījums.

"Ķekava", "Bauska", FK "Rīga" un Liepājas "Kurši" iekārtojušās 5. – 8.vietā. No labāko kvarteta šīs komandas šķir 12 punkti, no 9.vietas – astoņi punkti. Neviena no šīm komandām pat teorētiski vairs nevar uzvarēt regulārajā turnīrā. "Rīga" un "Kurši" vēl nevar būt simtprocentīgi drošas par kvalificēšanos izslēgšanas spēlēs – tam nepieciešami vēl pāris punktiņi. Šīs četras komandas varētu labi pacīnīties par labāku pozīciju un parocīgākiem pretiniekiem ceturtdaļfinālā. Labākā situācijā šobrīd ir "Ķekava", kurai 39 punkti, 5.vieta un vēl sešas spēles.

Pēc tam, kad pagājušās nedēļas nogalē "Ķekavas Bulldogs" sensacionāli ar 9:8 pārspēja turnīra līderi "RTU/Inspecta", ārkārtīgi saasinājās konkurence uz 1.vietu turnīra tabulā, kas garantē ne vien sava laukuma priekšrocību un vājākus pretiniekus izslēgšanas spēlēs, bet arī atbrīvojumu no dalības maksas nākamajā sezonā. Šobrīd 1.vietā ar 52 punktiem atrodas "RTU/Inspecta", bet pa 51 punktam ir Cēsu "Lekringam" (2.v.), "Lielvārdei" (3.v.) un Kocēnu "Rubenei" (4.). Cēsniekiem regulārajā turnīrā vēl jāaizvada četras spēles, studentiem un lielvārdiešiem – pa piecām, bet kocēniešiem pat sešas.

Lai arī Kocēnu "Rubene" šobrīd ir tikai 4.vietā, tieši tai ir vislabākās izredzes uz 1.vietu, tiesa, ja izdosies uzvarēt visos mačos. Bet to izdarīt būs visai grūti, jo jāspēlē ne tikai ar visām trijām konkurentēm ("RTU/Inspecta", "Lekrings" un "Lielvārde"), bet arī ar sīksto "Ķekavu". Salīdzinoši labā pozīcijā ir "RTU/Inspecta", kam šobrīd jau punkts rezervē, bet pretiniecēs gan "Rubene", gan "Lekrings". Cēsu "Lekringam" uzdevums skaidrs – Jāuzvar gan "RTU/Inspecta", gan "Rubene", bez tam vēl jācer, ka kocēnieši zaudēs vēl kādu punktu, kā arī – ka vismaz vienu zaudējumu pamatlaikā piedzīvos "Lielvārde". Visparocīgākie pretinieki palikuši "Lielvārdei" – no grandiem tikai "Rubene", kas reiz jau pieveikta. Tāpat lielvārdiešiem jātur īkšķi par to, lai vismaz punktiņu kaut kur pazaudētu "RTU/Inspecta". Tas nemaz nav izslēgts, jo šajā čempionātā, kā jau pārliecinājāmies, jebkura komanda var pieveikt jebkuru – nav tādu pretinieku, kurus nedrīkst nenovērtēt.

Pirmais pārbaudījums izšķirošajā cīņā par 1.vietu regulārajā turnīrā jau šovakar būs jāiztur Kocēnu "Rubenei", kas viesosies pie "Ķekavas". Pirmā apļa spēlē "Rubene" jau uzkāpa uz "Ķekavas" grābekļa, kad savā laukumā zaudēja ar 3:6. Otrreiz kocēnieši to vairs nedrīkstētu atļauties. Kocēnu komandai šobrīd sešas uzvaras pēc kārtas, tiesa, ne pret favorītiem. Ķekavieši pēdējās divās spēlēs piedzīvojuši zaudējumus (5:8 pret "Lielvārdi" un 4:5 pret "RTU/Inspecta".

Spēle starp "Ķekavu" un "Rubeni" notiks šovakar Ķekavas sporta namā. Sākums pulksten 20.15.

Izmantotie resursi:
floorball.lv

     [+] [-]

, 2014-01-15 18:59, pirms 10 gadiem
Rubene, aiziet!!!