Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Mūsdienu bērns Indrašis

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Mūsdienu bērns Indrašis
Mūsdienu bērns Miks Indrašis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64

Vakar Rīgas "Dinamo" hokejisti savā laukumā piedzīvoja sesto zaudējumu pēc kārtas, ar 1:2 pēcspēles metienos piekāpjoties Jaroslavļas "Lokomotiv". Taču pēc mača neizdevās sastapt cilvēku, kurš sūdzētos par kārtējo neveiksmi. Visi runāja tikai par Mika Indraša supervārtiem.

Nebija tālu, lai Rīgas "Dinamo" četru mājas spēļu sēriju noslēgtu bez punktiem. Ātrajai un tehniskajai Jaroslavļas "Lokomotiv" rīdzinieki pretī turējās ilgi, tomēr 47. minūtē Aleksejs Kručiņins tika pie atlēkušās ripas un nekavējās izdarīt rezultatīvu metienu, pārspējot Māri Jučeru. Laiks ritēja, citreiz nepārliecinošais viesu vārtsargs Kērtiss Senfords tika galā ar visu, kas atsitams, un atkal piezagās neticība un nolemtība.

Tikai ne Mikam Indrašim. Aiz vārtiem saņēmis piespēli no aizsarga Oskara Cibuļska, viņš neapstājās un visu paveica zibenīgi. Uzcēlis ripu uz nūjas, 22 gadus vecais uzbrucējs atrada spraugu Senforda sargāto vārtu augšējā stūrī un pēc dažām sekundēm bija gatavs ne tikai ielēkt "Arēnas Rīga" aizsargstiklā.

To, ka Indrašim tas ir pa spēkam, zinājām. Treniņā tas nav pats sarežģītākais triks, taču spēles laikā ir nepieciešams laiks un apstākļu sakritība. Moments pienāca 46. spēlē šosezon. "Tobrīd daudz variantu nebija - bija moments, kurš bija jāizmanto. Riskēju, un risks attaisnojās," pēc mača atklāja Indrašis.

"Parasti centies nosegt apakšējo stūrī un nemaz neredzi, kas notiek aiz muguras. Ja viss izdodas, tad atvairīt nav iespējams, jo ripu ieraugi vien tad, kad tā jau ir virs pleca," uzbrucēja panākumu vērtēja pēdējās četras spēles "Dinamo" vārtos aizvadījušais Māris Jučers. "Dažas reizes Indrašis ir mēģinājis arī treniņā pret mani, bet nekad nav sanācis."

"Nebiju piedzīvojis tādus vārtus, varbūt tikai līgu skaistākajos momentos. Ripai nebija, kur likties, taču viņš atrada vājo punktu. Tā atsitās pret ķiveri un ielidoja vārtos," atklāja Jaroslavļas "Lokomotiv" vārtsargs Kērtiss Senfords. "Ceru, ka viņš gūs vēl daudz tādu vārtu, tikai ne pārspējot mani."

Neko līdzīgu nebija piedzīvojis arī "Lokomotiv" galvenais treneris Toms Rovs: "Vārti bija neticami. Ir vajadzīga drosme, lai mēģinātu ko tādu. Patiesību sakot, biju šokēts. Noteikti, ka šokēta bija visa arēna."

Par drosmi runāja arī Rīgas "Dinamo" leģionāri. "Miks vienmēr ir pārliecināts par saviem spēkiem un viņam patīk mēģināt kaut ko jaunu. Teikšu, kā ir - jau mēģināšana vien prasa lielas iekšas. Man gan tas nebija pārsteigums - paskatieties uz Mika tehniskajām rokām!" sacīja Aleksandrs Žirū - vienīgais rīdzinieks, kurš šosezon ir guvis vairāk vārtu nekā Indrašis.

"Indraša vārti - tas bija neticami! Jā, tādus biju redzējis dažādos apskatos, bet šoreiz apstākļi bija citādi. Tieši situācija bija noteicošā - ir spēles beigas, atrodamies iedzinējos, ledus ir sliktas kvalitātes," skaidroja Indraša partneris pirmajā maiņā Pols Šehura. "Tādā brīdī nekad nebūtu iedomājies par tādu risinājumu - droši vien meklētu, kam piespēlēt, nevis paceltu ripu un ieliktu to vārtos."

Kopā ar Indraši un Šehuru laukumā tobrīd atradās arī "Dinamo" kapteinis Mārtiņš Karsums. Viņš atzina, ka nekad nav mēģinājis gūt tādus vārtus un nekad arī nemēģinās. Iemesls - gluži vienkāršs: "Man nav tādas rokas kā Indrašim."

Savukārt Džeimijam Džonsonam par notikušo bija sakāms tikai viens vārds: "Neticami."

"Pirms 20 gadiem neko tādu neredzētu. Mūsdienu bērni nebaidās," turpināja Šehura. Vakar uzzinājām, ka Indrašim stiķis padevies ne tikai hokeja kluba "Rīga" sastāvā 2012. gadā, bet arī pirms 13 gadiem, spēlējot "Play Station".

Par "mūsdienu bērniem" pasmējās arī Žirū: "Tas ir lielisks citāts. Jā, viņiem patīk mēģināt jaunas lietas, ienest inovācijas. Ja esi tik jauns un ar tādu pārliecību par saviem spēkiem - tā ir laba zīme."

Šķiet, piezemētos toņos runāja tikai "Dinamo" galvenais treneris Artis Ābols, kurš preses konferencē atklāja, ka nevēlas saslavēt Indraši, jo atkal var nākties viņu nosūtīt uz fārmklubu. Vēlāk Ābols teica, lai žurnālisti liek Miku mierā, jo viņam jābrauc un jāatpūšas.

Tomēr Indrašim pie pastiprinātas uzmanības jāsāk pierast. Gan laukumā, gan ārpus tā. Gan Latvijas, gan ārzemju medijos.

Vai tie bija skaistākie vārti "Dinamo" vēsturē? Jā. Līdz nākamajam Indraša meistarstiķim.

Miks Indrašis gūst supervārtus pret "Lokomotiv", izskaņā izlīdzinot rezultātu

1 2 63 komentāri

 +34 [+] [-]

, 2013-01-23 10:09, pirms 11 gadiem
Mik, tikai tagad nepaliec iedomīgs un turpini kapāt. Būt zvaigznei Dinamo nav stilīgi. Stilīgi ir būt KHL zvaigznei.

Izlasē trūkst tādu cilvēku, kā Tu!

  +6 [+] [-]

, 2013-01-23 10:10, pirms 11 gadiem
Te Mika pirmais sads veiksmigais gols HK Riga sastava:
amazing Miks Indrasis goal - YouTube

  +5 [+] [-]

, 2013-01-23 10:11, pirms 11 gadiem
ne ko pielikt, ne ko atņemt...zelta rokas, tikai, lai nepārdeg!!

 +19 [+] [-]

, 2013-01-23 10:12, pirms 11 gadiem
Paldies par skaisto golu. Pie Tv vēl šosezon nebiju tā "uzsprādzis" kā pēc šī Mika gola.

  +7 [+] [-]

, 2013-01-23 10:16, pirms 11 gadiem
Skaisti tas bija, nenoliedzami, un arī punktu komandai atnesa.
Galvenais, lai viņš tagad nenoreibst no lielās uzmanības un slavas.
Slēpts komentārs: kasagrande

  +1 [+] [-]

, 2013-01-23 10:18, pirms 11 gadiem
Nu cerams shis būs pagrieziena punkts kā Indrašis kļuva par slavenu spēlētāju, nevis notusēja burvju metiena slavu.

  +6 [+] [-]

, 2013-01-23 10:20, pirms 11 gadiem
Kā jau vakar pēc spēles minēju, daba Indrašim ir devusi visu ko varēja iedot - augums, ātrums, lokanība, rokas, vārtu gūšanas čujs, izdoma. Bet hokeja spēlēt prasme (uzsveru šos trīs vārdus) bišķi klibo. Viņš ir ļoti bīstams vairākumā, tad, kad spēle rit pie pretinieku vārtiem, bet kad spēle rit vidus zonā vai savā zonā, tad viņa vērtība kļūst jau daudz zemāka.
Viņā var saskatīt līdzību ar Hossu, kurš arī nekad neveidoja spēli, nekontrolēja ripu, neuzņēmās līdera lomu izspēles veidošanā, tikai pielika savu roku izspēles pēdējā noslēdzošajā posmā. Viņš to nekad tā pa īstam nav darījis arī spēlējot HKR un LM, kur lielākoties blakus bija Upītis, kurš veidoja spēli.
Starp visiem RD 90 gadiem (Indašis, Bukarts, Skvorcovs) viņš manuprāt ir visvājākais ja iet runa par hokeja spēlēšanu no viena laukuma gala līdz otram. Skvorcovam nav tāda vārtu gūšanas čuja, taču viņš ir stabils uzbrucējs uz kuru var paļauties visās laukuma zonās. Bukarts līdzīgi, tik slinkums un nevēlēšanas darboties aizsardzībā viņam liedz vietu sastāvā. Indrašis ir vienīgais kuram ir jūtamas ļoti lielas atšķirības starp spēli uzbrukumā un spēli aizsardzībā un vidus zonā. Un ja Bukarta gadījumā tā ir nevēlēšanās spēlēt, tad Indraša gadījumā šķiet, ka tā ir... nemācēšana? Spēles izpratnes trūkums?
Viss ir abi kamēr viņš spēlē RD un treneris no viņa prasa punktus, bet ja kādu dienu viņš vēlēsies izmēģināt spēkus augstākā līmenī, tad var sanākt, ka tur no viņa kā leģionāra prasīs arī citas īpašības.
Slēpts komentārs: kasagrande

  +5 [+] [-]

, 2013-01-23 10:21, pirms 11 gadiem
Janchuks5 rakstīja: Paldies par skaisto golu. Pie Tv vēl šosezon nebiju tā "uzsprādzis" kā pēc šī Mika gola.
Tieši to pašu varu teikt, visu vakaru nevarēju nomierināties

  +5 [+] [-]

, 2013-01-23 10:27, pirms 11 gadiem
Krietna daļa uzsprāgšanas gan bija fakts, ka tas bija izlīdzinājums 5 min pirms beigām mačā ar stipru pretinieku.
Efekts būtu mazāks, ja tas būtu pirmais gols spēlē, kad tablo rādītu 0:5...

 +20 [+] [-]

, 2013-01-23 10:29, pirms 11 gadiem
Nav Latvijā daudz spēlētāji kam ir tādas rokas, jāpriecējas, ka vismaz viens tādu golu var iemest. Nesaku, ka viņam nav jāpieliek pie spēles, bet pietiek mums to rukātāju un piespēļu dalītāju, kuri tukšos vārtos trāpīt nevar.
Galvenais, lai galvā nesakāpj un turpina strādāt.

  +2 [+] [-]

, 2013-01-23 10:38, pirms 11 gadiem
kasagrande rakstīja: Te būs - viss pareizi, brīnummetiena slava pienākas Granlundam - http://www.youtube.com/watch?v=d9B412oN9MA
Īstenībā šitādus vārtus jau kkas bija guvis 90ajos gados, youtubēēē video pat ir.

     [+] [-]

, 2013-01-23 10:39, pirms 11 gadiem
Varat man salikt -, bet gols, protams, skaists, bet atkal zaudējums. Un vieni iemest vērti. Saprotu, ka šī sezona norakstīta, bet ir vajadzīgas uzvaras, lai cilvēki atkal ticētu. To arī pierāda, apmeklētāju skaits arēnā.

  +3 [+] [-]

, 2013-01-23 10:42, pirms 11 gadiem
Tāda gola dēļ Dinamo var piedot visu štruntīgo sezonu .Neviens nepievērš uzmanību tam , cik fiksi un asi viņš to izdarīja ,spēles laikā . Tas vien ir ko vērts !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  +5 [+] [-]

, 2013-01-23 10:43, pirms 11 gadiem
Pateicoties Ābolam, nākamais klubs, kura labā Miks šādi gūs vārtus, būs Metalurgs (Liepāja), bet pēc tam - kas zina, Prāga vai Dumbass. Lai gan šitas džeks var no kolhoza nokļūt arī kaut kur fermā aiz dīķa. Daugaviņš tā nekad nespēlēs, bet Girgensonam un Bļugeram vēl augt, augt, augt, augt un augt.
Slēpts komentārs: eermss

 +14 [+] [-]

, 2013-01-23 10:47, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Kā jau vakar pēc spēles minēju, daba Indrašim ir devusi visu ko varēja iedot - augums, ātrums, lokanība, rokas, vārtu gūšanas čujs, izdoma. Bet hokeja spēlēt prasme (uzsveru šos trīs vārdus) bišķi klibo. Viņš ir ļoti bīstams vairākumā, tad, kad spēle rit pie pretinieku vārtiem, bet kad spēle rit vidus zonā vai savā zonā, tad viņa vērtība kļūst jau daudz zemāka.
Viņā var saskatīt līdzību ar Hossu, kurš arī nekad neveidoja spēli, nekontrolēja ripu, neuzņēmās līdera lomu izspēles veidošanā, tikai pielika savu roku izspēles pēdējā noslēdzošajā posmā. Viņš to nekad tā pa īstam nav darījis arī spēlējot HKR un LM, kur lielākoties blakus bija Upītis, kurš veidoja spēli.
Starp visiem RD 90 gadiem (Indašis, Bukarts, Skvorcovs) viņš manuprāt ir visvājākais ja iet runa par hokeja spēlēšanu no viena laukuma gala līdz otram. Skvorcovam nav tāda vārtu gūšanas čuja, taču viņš ir stabils uzbrucējs uz kuru var paļauties visās laukuma zonās. Bukarts līdzīgi, tik slinkums un nevēlēšanas darboties aizsardzībā viņam liedz vietu sastāvā. Indrašis ir vienīgais kuram ir jūtamas ļoti lielas atšķirības starp spēli uzbrukumā un spēli aizsardzībā un vidus zonā. Un ja Bukarta gadījumā tā ir nevēlēšanās spēlēt, tad Indraša gadījumā šķiet, ka tā ir... nemācēšana? Spēles izpratnes trūkums?
Viss ir abi kamēr viņš spēlē RD un treneris no viņa prasa punktus, bet ja kādu dienu viņš vēlēsies izmēģināt spēkus augstākā līmenī, tad var sanākt, ka tur no viņa kā leģionāra prasīs arī citas īpašības.
Visa tava "analīze" kaķim zem astes – Indrašis ir viens no retajiem pēdējā laika jaunajiem, kas ir iemest un piespēli atdot spējīgs, nevis tipiskais 4. maiņas spēlētājs – spēle pārējā laukuma daļā, tā ir labojama lieta.
Neviens, jaunais vai par '"jauno" sauktais 25 gadu vecumā, savā debijā RD punktu ziņā ne pusi nav paveicis, to ko Indrašis.
Šitie vārti, tas tā, šoviņš, bet būtībā – vārti viņam ir dažādi un piespēles ar smukas viņš ir atdevis, katrā ziņā viņam ir gan rokas, gan augums, lai kļutu par ļoti labu spēlētāju...

  +1 [+] [-]

, 2013-01-23 10:49, pirms 11 gadiem
realais vecis rakstīja: Tāda gola dēļ Dinamo var piedot visu štruntīgo sezonu .Neviens nepievērš uzmanību tam , cik fiksi un asi viņš to izdarīja ,spēles laikā . Tas vien ir ko vērts !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jāpiekrīt! Pat Granlunda gols pasaules čempionātā nebija tik sarežģīts. Ok, viņš iemeta pret Rus, bet tomēr uzskatu, ka šī situācija bija daudz sarežģītāka, jo tas viss tika izdarīts ļoti ātri, tajā pašā laikā bija kustībā, jo nestāvēja aiz vārtiem un negaidīja, ko darīs citi!

     [+] [-]

, 2013-01-23 10:50, pirms 11 gadiem
janka_pipars rakstīja: Varat man salikt -, bet gols, protams, skaists, bet atkal zaudējums. Un vieni iemest vērti. Saprotu, ka šī sezona norakstīta, bet ir vajadzīgas uzvaras, lai cilvēki atkal ticētu. To arī pierāda, apmeklētāju skaits arēnā.
Galvenais, ka puiki cīnijās visu spēli, nevis atsita numuru un Indrašis izcīnija smuku neizšķirtu, kas pēc tam notika, bija pat mazsvarīgi...

  +7 [+] [-]

, 2013-01-23 10:54, pirms 11 gadiem
M rakstīja: Lai gan šitas džeks var no kolhoza nokļūt arī kaut kur fermā aiz dīķa. Daugaviņš tā nekad nespēlēs, bet Girgensonam un Bļugeram vēl augt, augt, augt, augt un augt.
Viņš taču jau mēģināja tur nokļūt.
Viņu apskatījās, pieklājīgi paslavēja, bet tā arī vispār neko nepiedāvāja...

  +7 [+] [-]

, 2013-01-23 10:56, pirms 11 gadiem
zzk rakstīja: Viņš taču jau mēģināja tur nokļūt.
Viņu apskatījās, pieklājīgi paslavēja, bet tā arī vispār neko nepiedāvāja...
Senais stāsts. Vecs un nedraftēts, bet, turpinot šādā garā, viņš varētu kļūt interesants...

     [+] [-]

, 2013-01-23 10:59, pirms 11 gadiem
Hellrevenger rakstīja: Jāpiekrīt! Pat Granlunda gols pasaules čempionātā nebija tik sarežģīts. Ok, viņš iemeta pret Rus, bet tomēr uzskatu, ka šī situācija bija daudz sarežģītāka, jo tas viss tika izdarīts ļoti ātri, tajā pašā laikā bija kustībā, jo nestāvēja aiz vārtiem un negaidīja, ko darīs citi!
Indraša gols bija fantastisks, bet nevajag pārspīlēt. Granlunda gols bija no citas galaktikas. Pusfinālā pret Krieviju un to izdarot gaitā.

2011 IIHF World Championship: Mikael Granlund...

  +1 [+] [-]

, 2013-01-23 11:01, pirms 11 gadiem
M rakstīja: Senais stāsts. Vecs un nedraftēts, bet, turpinot šādā garā, viņš varētu kļūt interesants...
Cik nu senais, knapi pusgads tik pagājis...

Man jau nav žēl, lai čalim veicas.

 +10 [+] [-]

, 2013-01-23 11:02, pirms 11 gadiem
Nu vispār puisis ir pelnījis tikai uzslavu - 99% hokejistu būtu mēģinājuši kko piepēlēt utt - bet viņš uzņēmā iniciatīvu un vēl tādā brīdī, kad jau vair nebija citi varianti - un ja kāds salīdzina šo golu ar viņa iepriekšējo tādu golu - tad šis jau bija līmeņus 3 augstāks - arī vārtsargs nosedza visu ko vien var nosegt.
Šo golu var likt vienā kategorijā ar Beļavska golu pret krieviju 2000 gadā - tad arī likās, ka neko nevar izdarīt.
Bet puisim vēl daudz ir jātrenējās un jāaug - tad viņš būs lietaskoks!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-23 11:10, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Kā jau vakar pēc spēles minēju, ....
Beidz fantazet
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-01-23 11:32, pirms 11 gadiem
nu ja šitas nebūs KHL top 1...

  +1 [+] [-]

, 2013-01-23 12:07, pirms 11 gadiem
Praha rakstīja: Nu tad tagad Indraši cels spārnos pēc vienas šādas epizodes, smieklīgi tas ir no vienas puses.. Nekur jau tālu kā Rīgas Dinamo viņam netikt.. Tomēr čalis tāds iedomīgs.
Baigi skauž??? Paskati viņa statistiku!

  +3 [+] [-]

, 2013-01-23 12:10, pirms 11 gadiem
Cereal Guy rakstīja: Skaistākie vārti Dinamo vēsturē!??? Dinamo nepastāv tikai 5 gadus . klauni
Protams piecus gadus, šim Dinamo nav nekādas pārmantotības ar to kas bija cccp laikā, tāpat kā VEFam. Un kurš tad gols vecajā RD bija skaistāks???

     [+] [-]

, 2013-01-23 12:29, pirms 11 gadiem
Kolhozs iejies vesture

  +3 [+] [-]

, 2013-01-23 12:30, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Kā jau vakar pēc spēles minēju, daba Indrašim ir devusi visu ko varēja iedot - augums, ātrums, lokanība, rokas, vārtu gūšanas čujs, izdoma. Bet hokeja spēlēt prasme (uzsveru šos trīs vārdus) bišķi klibo. Viņš ir ļoti bīstams vairākumā, tad, kad spēle rit pie pretinieku vārtiem, bet kad spēle rit vidus zonā vai savā zonā, tad viņa vērtība kļūst jau daudz zemāka.
Viņā var saskatīt līdzību ar Hossu, kurš arī nekad neveidoja spēli, nekontrolēja ripu, neuzņēmās līdera lomu izspēles veidošanā, tikai pielika savu roku izspēles pēdējā noslēdzošajā posmā. Viņš to nekad tā pa īstam nav darījis arī spēlējot HKR un LM, kur lielākoties blakus bija Upītis, kurš veidoja spēli.
Starp visiem RD 90 gadiem (Indašis, Bukarts, Skvorcovs) viņš manuprāt ir visvājākais ja iet runa par hokeja spēlēšanu no viena laukuma gala līdz otram. Skvorcovam nav tāda vārtu gūšanas čuja, taču viņš ir stabils uzbrucējs uz kuru var paļauties visās laukuma zonās. Bukarts līdzīgi, tik slinkums un nevēlēšanas darboties aizsardzībā viņam liedz vietu sastāvā. Indrašis ir vienīgais kuram ir jūtamas ļoti lielas atšķirības starp spēli uzbrukumā un spēli aizsardzībā un vidus zonā. Un ja Bukarta gadījumā tā ir nevēlēšanās spēlēt, tad Indraša gadījumā šķiet, ka tā ir... nemācēšana? Spēles izpratnes trūkums?
Viss ir abi kamēr viņš spēlē RD un treneris no viņa prasa punktus, bet ja kādu dienu viņš vēlēsies izmēģināt spēkus augstākā līmenī, tad var sanākt, ka tur no viņa kā leģionāra prasīs arī citas īpašības.
Tu esi viens no retajiem,kuram nav rozā brilles uz acīm.Ja pavēro Indraša spēli,var redzēt,ka viņš ir viens no vājākajiem divcīņās pie borta,bieži cenšas spēlēt individuāli un pārsvarā zaudē ripu,neredz partnerus u.t.t.Tāpēc es nebrīnos,ka Miku gan Pekka,gan Nolans,gan Ābols nosēdina vai sūta uz Liepāju.Protams nevar noliegt to,ka Indrašim ir vārtu garša, drosme izpildīt to,ko viņš izpildīja vakar,bet domāju,ka labam hokejistam ar to ir par maz.Nekritīsim eiforijā dēļ viņa statistikas un cerēsim,ka Indrašis augs meistarībā un uzlabos savas prasmes.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-23 12:50, pirms 11 gadiem
jāpiekrīt,Artim,pārāk slavēt nav vērts,jo to pierādīja izgājiens pret vārtsargu-pļurkkt-nekā,,,bet nenoliedzami,tehnisks spēlētājs,to arī esmu rakstijis,lai tik pilnveido sevi.
1 2 63 komentāri