Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Gulbis: "Ja nebūtu 20 kļūdu, spēli izšķirtu ātrāk"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Gulbis: "Ja nebūtu 20 kļūdu, spēli izšķirtu ātrāk"
Mārtiņš Gulbis un TTT: ceturtā uzvara Eirolīgā. Foto: EuroLeague Women

"Paldies visiem cilvēkiem, kuri mūs atbalsta, un cītīgi seko līdzi komandas gaitām. Šodien mums izdevās vairākas lietas, bet strādājam, lai varētu priecēt vēl vairāk," pēc ceturtās uzvaras Eirolīgā teica basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Gulbis.

A grupas līderu trio – Jekaterinburgas UGMK, Prāgas USK un Salamankas “Avenida” – bilance pret pārējām komandām kļuvusi 22-1. Pavadošais piecinieks – Monpeljē, TTT, Venēcija, Maskavas MBA, Seksarda – cīnās par vienu ceļazīmi uz Eirolīgas ceturtdaļfinālu un divām biļetēm uz Eiropas kausa ceturtdaļfinālu.

TTT “piecinieka” mačos izcīnījusi četras uzvaras un piedzīvojusi tikai vienu zaudējumu. Panākums Maskavā bija īpaši svarīgs – četras kārtas pirms pamatturnīra beigām rīdziniecēm ir 2-0 pret MBA un divu uzvaru pārsvars pār Krievijas Premjerlīgas šobrīd trešo stiprāko komandu.

“Eirolīgā katra uzvara ir svarīga, bet izbraukumā – divtik,” Gulbis bija gandarīts par Krilatskas hallē izcīnīto panākumu. “Par uzvaras pamatu kļuva laba aizsardzība. Darbojāmies nedaudz citādāk kā pirmajā spēlē Rīgā. Gribu teikt, ka kontrolējām cīņas gaitu visas 40 minūtes.”

Pirmajā puslaikā nevienai TTT spēlētājai nebija vairāk par divām piezīmēm, taču nākamajās 20 minūtēs pārkāpumu slogs kļuva jūtams. Centra spēlētāja Daugile Šarauskaite laukumu atstāja 31. minūtē. Komandas labākā spēlētāja aizsardzībā – Ieva Pulvere – piekto piezīmi saņēma 37. minūtē, taču rīdzinieces pēc līderu zaudēšanas atbildēja ar rezultatīvām darbībām un svinēja uzvaru.

“Izbraukumā devāmies ar 11 spēlētājām un panākums ir komandas darbs,” atrisinājumu komentēja galvenais treneris. “Daugile saņēma divas ļoti neviennozīmīgas piezīmes – viņai jāļauj sajust spēli un, iespējams, jādarbojas agresīvi pat tad, ja tas nav īsti nepieciešams.”

“Arī Ievai (Pulverei) bija divas piezīmes uzbrukumā – situācijās, kādas agrāk nebiju redzējis,” turpināja Gulbis Katra spēlētāja savu darbu izdarīja pēc labākās sirdsapziņas un tas redzams rezultātā. Šodien pieļāvām 20 kļūdas – ja to būtu mazāk, varētu spēli izšķirt ātrāk.”

Maskavā izcīnītā uzvara ļauj turpināt cīņu par ceturto vietu A grupā, taču tas nav galvenais, teica Gulbis. “Necenšamies koncentrēties uz turnīra situāciju. Prioritāte – komandas spēles uzlabošana. Protams, uzvaras ir svarīgas, taču tās ir tikai daļa no darba procesa. Priekšā daudz spēļu, tādēļ fokusējamies uz katru nākamo dienu.”

Ziemassvētkos komandai būs trīs brīvdienas, bet svētdien darbs turpināsies. Eirolīgas pārtraukumā TTT paredzētas četras spēles Baltijas līgā – 28. decembrī pret Viļņas “Kibirkštis MRU”, 30. decembrī pret basketbola skolas “Rīga” juniorēm, 2022. gada 4. janvārī Klaipēdā pret “LCC tarptautinis universitetas” un 8. janvārī mājās pret Lietuvas vicečempioni “Neptūnas”.