Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Popovičs: "Sanantonio spēlēja nožēlojami un necienīja pretinieku"

Rolands Eliņš

Popovičs: "Sanantonio spēlēja nožēlojami un necienīja pretinieku"
Gregs Popovičs
Foto: AP/Scanpix

Izcilus panākumus guvušais Sanantonio ”Spurs” galvenais treneris Gregs Popovičs pēc uzvaras NBA spēlē pār „Mavericks” (96:91) bija ļoti neapmierināts ar savas komandas sniegumu, ko nekautrējās paziņot arī publiski.

„Spurs” rindās šonakt laukumā neizgāja Tonijs Pārkers un Lamarkuss Oldridžs, un Popovičs sākumsastāvā deva iespēju Dāvim Bertānam, kuram tā bija pirmā reize NBA mača pamata pieciniekā. Bertāns guva trīs punktus 20 minūtēs, kamēr „Spurs” tikai pašā mača galotnē pieveica ar deviņiem spēlētājiem un bez pieciem (!) līderiem spēlējošo „Mavericks" (Dalasai traumu dēļ nebija pieejams Dirks Novickis, Hosē Huans Barea, Derons Viljamss, Endrjū Boguts un Devins Heriss).

Treneris Popovičs, kurš šonakt savā rēķinā ierakstīja 1100. uzvaru NBA regulārās sezonas mačos, uz pēcspēles sarunu ar Sanantonio medijiem ieradās neapmierināts. Patiesībā gan nekādas sarunas nebija, jo Popovičs savu viedokli pauda pāris teikumos, un jautājumu par spēli nevienam vairs nebija.

„Tas bija nožēlojums sniegums „Spurs” izpildījumā,” sacīja Popovičs. „Jūs jau ziniet, ka viņiem nebija dažu puišu ierindā, mums nebija pāris puišu ierindā, taču Dalasas sastāva iztrūkumi bija daudz lielāki nekā mūsējie. Domāju, ka mēs šajā spēlē parādījām pieticības trūkumu, necienījām pretinieku, spēlējām nožēlojami gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, gan parādītajās emocijās, gan spēles kvalitātē. Mūsu parādītais sniegums bija patiešām drausmīgs. Ak jā, un Dalasa bija pelnījusi uzvarēt šajā spēlē, es piemirstu piebilst to.”

Jāpiemin, ka Dalasas galvenais treneris ir Riks Kārlails, NBA Treneru asociācijas prezidents, kurš kopā ar Popoviču tiek minēts līgas labāko treneru vidū un izpelnījies arī Popoviča cieņu. Pārlieku liela pašpārliecinātība tieši pret Kārlaila komandu varētu būt papildu iemesls, kādēļ Popovičs pat pēc uzvaras tik asi kritizēja savu komandu. Asa un lakoniska kritika, kas robežojas līdz ar nolīdzināšanu ar zemi, gan Popovičam nav nekas jauns, kamēr starpsezonā pārveidotajā „Spurs” vienībā dažiem spēlētājiem, ieskaitot Bertānu, ar to tieša saskare pirmoreiz.

„Tas ir pavisam citādi,” par Popoviču sacīja vasarā no „Bulls” pārnākušais Pau Gazols, kurš iepriekš spēlējis gan Fila Džeksona, gan Toma Tibodo vadībā. „Vairums treneru vienkārši vēlas uzvarēt. Uzvara ir uzvara, un tad viņi ir apmierināti. Nākamajā dienā var sekot kritika un analīze, pēc kuras komanda cenšas kļūt labāka. Taču man patīk pieeja, ka „Spurs” nevēlas būt vienkārši „laba”. Ja vēlamies iegūt titulu, mums jābūt izciliem. Šajā līgā esmu iemācījies, ka jāprot spēlēt labi ilgstoši, nedrīkst ne uz mirkli atslābināties. Katrai spēlei jāpievērš uzmanība, un domāju, ka šonakt mēs to neizdarījām īpaši labi.”

„Spurs” sezonas sākumā uzvarējusi 11 spēlēs no 14 un jau atkal pieteikusi savu vietu NBA elitē. Kopā ar Popoviču „Spurs” jau kopš 1998. gada katru regulāru sezonu noslēgusi ar vismaz 60% uzvarētām spēlēm (pārliecinošs NBA rekords) un ieguvusi piecus NBA čempiona titulus, kamēr Popovičs trīs reizes atzīts par sezonas labāko treneri.

Izmantotie resursi:
NBA.com
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

  -1 [+] [-]

, 2016-11-22 08:52, pirms 7 gadiem
Nez Kobe pie Popa tiktu nosēdināts uz beņķa, ja sāktu tikai individuāli spēlēt? Ko eksperti saka?

     [+] [-]

, 2016-11-22 09:05, pirms 7 gadiem
Pareizi jau saka...

  -3 [+] [-]

, 2016-11-22 09:36, pirms 7 gadiem
Varbūt, ka Pops bija uzlicis toto uz handikapu, un tagad to neizcēla, škrobe :-) bet godīgi ir reti, kad uzvarētāju komanda ir tik ļoti paškritiska un Spurs ir laikam vieni no retajiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-11-22 10:18, pirms 7 gadiem
Ko diez Paps ar Melo un Rozīti darīut, ja šie ballhogotu Spurs?

  +2 [+] [-]

, 2016-11-22 10:38, pirms 7 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: Reāli, Bertanam 3pts pret D līgas komandu
Simonsam nulle ir, bet pret GSW viņam 17 pt, tad ,ko tagad visiem raudāt. Barns un Metjūzs ir D-līgas spēlētāji? Laikam esi sagrauts, ka Vācietis ir traumēts tāpēc mēģini mest kažoku uz otru pusi!

  +1 [+] [-]

, 2016-11-22 10:41, pirms 7 gadiem
valjero rakstīja: Nez Kobe pie Popa tiktu nosēdināts uz beņķa, ja sāktu tikai individuāli spēlēt? Ko eksperti saka?
Labākajos gados noteikti netiktu atsēdināts, jo Lenards uzbrukumā šogad spēlē diezgan savtīgi.