Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

D grupa: "Real" iesit sešus, "Ajax" iztur spiedienu un tuvojas astotdaļfinālam

Agris Suveizda

D grupa: "Real" iesit sešus, "Ajax" iztur spiedienu un tuvojas astotdaļfinālam
Joans Gurkufs pārdzīvo kārtējo neveiksmīgo epizodi
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītas UEFA Čempionu līgas D grupas piektās kārtas spēles. Ļoti svarīgā mačā cīņā par otro vietu apakšgrupā Lionas "Olympique" nespēja salauzt Amsterdamas "Ajax" pretestību (0:0), līdz ar to holandiešu klubs spēra platu soli pretī astotdaļfinālam. Tikmēr Madrides "Real", nespēlējot daudziem potenciāliem pamatsastāva futbolistiem, izrēķinājās ar Zagrebas "Dinamo" – 6:2.

Lionas "Olympique" pamostas par vēlu un nespēj uzvarēt

Lionas "Olympique" pamatsastāvā pēc savainojuma izārstēšanas atgriezās tādi nozīmīgi spēlētāji kā Lisandro Lopess, Mišels Bastušs, arī Dejans Lovrens, toties nespēlēja balsta pussargs Maksims Gonalons. Amsterdamas vienībai palīdzēt nevarēja Sīms de Jongs, Kolbeins Sigtorsons un Andrē Oijers. Lai arī Lionas klubam šovakar derēja praktiski tikai uzvara, spēli daudz labāk iesāka "Ajax", kas prasmīgāk un pacietīgāk kontrolēja bumbu un saturīgāk uzbruka. Vārtu gūšanas iespēju gan bija ļoti maz – viens bīstams stūra sitiens. Mājinieki uz to atbildēja ar Lisandro raidījumu no distances.

Puslaika otrajā pusē Liona arvien vairāk lika pretiniekiem spēlēt bez bumbas, un beidzot arī mājinieki sāka veidot pusmomentus. Vairākkārt labi nospēlēja Džimijs Briāns, kura kontā arī bīstams sitiens no 20 metriem – bumba aizlidoja pavisam nedaudz garām vārtu stūrim. Pirmās 45 minūtes beidzās ar loģisku bezvārtu neizšķirtu, saglabājot intrigu otrajam puslaikam. Arī otrā puslaika sākums labāks padevās "Ajax". 51.minūtē mājinieki iekrita ātrā pretuzbrukumā, uzbrukuma smailē nokļuva Miralems Sulejmani, taču glāba Igo Loriss.

Pēc stūra sitiena bumba soda laukumā atleca pie pavisam brīvā Jana Vertongena, bet atkal vietā bija Loriss. Pēc astoņām minūtēm atkal notikumu epicentrā atradās Sulejmani, kurš sita no distances, un bumba, atsitusies pret mājinieku aizsargu, gandrīz ielidoja vārtos. Liona tikai puslaika vidū beidzot lika nopietni spēlē iesaistīties "Ajax" vārtsargam Vermēram – viņš ne pārāk pārliecinoši, taču pietiekami veiksmīgi atvairīja Bastuša raidījumu. Ilgu laiku mājinieki nespēlēja tā, kā būtu jāspēlē komandai, kurai der tikai uzvara.

Pēdējās nedaudz vairāk nekā 10 minūtēs lionieši gan beidzot pamodās un aplenca holandiešu soda laukumu. Mājiniekiem bija arī vairākas iespējas izraut uzvaru (pati labākā Aleksandram Lakazetam – lieliski nospēlēja Vermērs), taču tās palika nerealizētas un gavilēt varēja viesi. Francūžiem vēl ir teorētiskas izredzes izkļūt no grupas, taču tad pašiem jāuguņo Zagrebā un jācer uz Madrides "Real" palīdzību Amsterdamā.

Madrides "Real" pārmāca Zagrebas "Dinamo"

Madrides "Real" salīdzinoši nesvarīgajā mačā spēlēja visai neierastā virknējumā. Lazaretē atrodas Marselu, Alvaro Arbeloa, Kakā, Anhels di Marija un Rikardu Karvalju, atpūtināti tika Ikers Kasiljass, Krištianu Ronaldu, Pepe un Sami Kedira. Līdz ar to starta vienpadsmitniekā devās Adans, Rafaels Varāns, Hosē Kaljehons un nule savainojumu izārstējušais Nuri Šahins. Taču arī šādā sastāvā Horvātijas čempioniem nebija nekādu pretargumentu – jau devītajā minūtē rezultāta tablo vēstīja par 3:0 madridiešu labā.

Pirmie vārti krita jau otrajā minūtē. Karims Benzemā soda laukumā piespēlēja Mesutam Ezilam, pēc tam saņēma bumbu atpakaļ un no soda laukuma vidus atklāja rezultātu (1:0). Pēc četrām minūtēm Benzemā jau bija asistenta lomā. Kaljehons pēc tālas piespēles ar galvu bumbu tālāk piespēlēja Benzemā, kurš uztvēra apaļo priekšmetu, atspēlēja atpakaļ, un Kaljehons no soda laukuma robežas dubultoja pārsvaru (2:0). Pēc trim minūtēm Lasana Diarā soda laukumā nogādāja bumbu Gonsalo Igvainam, un argentīnietis tika galā ar aizsargu un eleganti no tuvas distances pārmeta bumbu pāri vārtsargam (3:0).

Pēc piecām minūtēm Igvains raidīja bumbu pāri vārtiem, bet 20.minūtē argentīnietis spēlēja lielu lomu ceturtajā vārtu guvumā. Viesu vārtu vīrs atvairīja argentīnieša sitienu, taču bumba atleca pie Ezila, un Vācijas izlases pussargam nebija divas reizes jāsaka, kas jādara – 4:0. Lai arī iespējas bija, pirmajā puslaikā vārti vairs netika gūti, toties teju uzreiz pēc pārtraukuma atkal izcēlās Kaljehons. Cenšoties Kaljehonu atstāt aizmugures stāvoklī, neveiksmīgi nospēlēja "Dinamo" aizsardzības līnija, un Kaljehons pēc tālas Varāna piespēles nokļuva viens pret vienu ar Ivanu Kelavu – 5:0.

Murgs horvātu nometnē joprojām nebeidzās. "Real" turpināja uzbrukt, izveidoja vairākus momentus, hat-trick noformēt varēja Kaljehons, bet 66.minūtē "Real" guva arī savus sestos vārtus. Benzemā pie soda laukuma pusapļa izspēlēja sieniņu ar Igvainu un ieraidīja bumbu tālajā apakšējā vārtu stūrī (6:0). 81.minūtē beidzot kāds patīkamāks brīdis bija viesu nometnē – ar galvu precīzi sita melnkalnietis Fatoss Bečirajs, kurš guva komandas pirmos vārtus grupu turnīrā. Pēcāk divas izdevības neizmantoja Benzemā, bet pašā spēles izskaņā Ivans Tomečaks atspēlēja vēl vienus vārtus – 2:6. "Real" izcīnīja graujošu uzvaru un grupā nodrošināja pirmo pozīciju.

UEFA Čempionu līga, D grupa

Lyon – Ajax 0:0
Real Madrid – Dinamo 6:2 (4:0) (Benzemā 2'66', Kaljehons 6'49', Igvains 9', Ezils 20' – Bekirajs 81' Tomečaks 90')

VKomandaSUNZVārtiP
1.Real Madrid550016:215
2.Ajax Amsterdam52216:38
3.Olympique Lyonnais51222:65
4.Dinamo Zagreb50052:150
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-11-22 23:52, pirms 13 gadiem
Lai ari fanoju par Real,bet pec Real iestista tresha gola,zel palika Zagrebas Dinamo!

  +7 [+] [-]

, 2011-11-22 23:52, pirms 13 gadiem
Real brauc visiem pāri ar ceļarulli, nu ko gaidu, kas notiks playofos.
HALA MADRID!!

  +1 [+] [-]

, 2011-11-22 23:53, pirms 13 gadiem
Pascual Raul Velasco rakstīja: Hosē? Kā tur bija ar to Lyon? Bez variantiem? Tā izskatās. Protams, nekas nav galā, bet tomēr.
Jaa,pareizi,Hose tak kladzinaja ka Liona ara no grupas,bet Ajax bez variantiem!

  -2 [+] [-]

, 2011-11-22 23:56, pirms 13 gadiem
Modritis rakstīja: Lai ari fanoju par Real,bet pec Real iestista tresha gola,zel palika Zagrebas Dinamo!
Tas ir sports un ar to jāsamierinās!!!! No mercy!

  -1 [+] [-]

, 2011-11-22 23:58, pirms 13 gadiem
Sullivan rakstīja: Tas ir sports un ar to jāsamierinās!!!! No mercy!
Ar ko jasamierinas(mana komanda vineja)! Desmit minutes tris iesisti goli,prieks par Real,bet tai pasha laika mazliet zel palika Dinamo,galigi nevarigi izskatijas!

  +1 [+] [-]

, 2011-11-22 23:59, pirms 13 gadiem
Modritis rakstīja: Ar ko jasamierinas(mana komanda vineja)! Desmit minutes tris iesisti goli,prieks par Real,bet tai pasha laika mazliet zel palika Dinamo,galigi nevarigi izskatijas!
Jāsamierinās ar to, ka kāds vienmēr zaudē!!

     [+] [-]

, 2011-11-23 00:13, pirms 13 gadiem
Gaidu maču Real-Barcelona..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-11-23 01:15, pirms 13 gadiem
Men_in_Blue rakstīja: wohoo. Prieks ka pa ilgiem laikiem Ajax izies no grupas Iespējams


PS. Žēl ka Real izlaida divus. Tā būtu iespaidīga vārtu attiecība 16:0
Žēl, ka ielaida divus...cirvis tu esi...lai ja Zagrebai tiek, kad tad vinja atkal uzspelēs UEFA CL...

  +1 [+] [-]

, 2011-11-23 01:31, pirms 13 gadiem
Nu kā "kad Zagreba atkal uzspēlēs ČL"? Pēc pāris nedēļām ar Lionu.
Bet prieks, ka Ajax noturēja neizšķirtu. Cerams daudz neielaidīs ar RM un izdosies saglabāt 2.vietu.
Slēpts komentārs: NilsK

  -2 [+] [-]

, 2011-11-23 01:47, pirms 13 gadiem
Pascual Raul Velasco rakstīja: Hosē? Kā tur bija ar to Lyon? Bez variantiem? Tā izskatās. Protams, nekas nav galā, bet tomēr.
nu Lyon lai vai kā izskatījās labāk,1-0 un būtu cits bazars,bet ja jau piesienies pie vārdiem bez problēmām,tad nu paskaties kaut vai pirms gada Spānijas karaļa kausa finālu,kur Real vinnēja ar 1-0 pagarinājumā,bet pats bļāvi ka pārliecinoši
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-11-23 10:12, pirms 13 gadiem
Gušļiks rakstīja: Gaidu maču Real-Barcelona..
Es ar gaidu 19. maiju! Lai gan var jau vienā atzarā ielozēt kā pagājušo gadu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-11-23 13:48, pirms 13 gadiem
Dinamo vienīgais spējis iesist Real-am un spējis arī vispār iesit turnīra gaitā - tur ir līmenis!

     [+] [-]

, 2011-11-23 14:29, pirms 13 gadiem
pa skaisto, malači Real!