Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

B un C grupas: Cauņam un CSKA cīņa par iekļūšanu astotdaļfinālā

Agris Suveizda

B un C grupas: Cauņam un CSKA cīņa par iekļūšanu astotdaļfinālā
Deivids Šembers un Seidū Dumbija sveic Aleksandru Cauņu ar viņa pirmajiem gūtajiem vārtiem Čempionu līgā
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Šovakar tiks aizvadītas UEFA Čempionu līgas grupu turnīra piektās kārtas spēles. Svarīgu maču aizvadīs Latvijas izlases pussarga Aleksandra Cauņas pārstāvētais Maskavas CSKA, kas savā laukumā uzņems Francijas čempionvienību "Lille". Uzvaras gadījumā CSKA spers nozīmīgu soli pretī otrajai vietai grupā un iekļūšanai astotdaļfinālā. Šī mača sākums plkst. 19:00 pēc Latvijas laika, savukārt pārējās B un C grupu spēles sāksies plkst. 21:45.

B grupā sākas spēles uz dzīvību un nāvi

Pirms pēdējām divām kārtām situācija B grupā ir diezgan saspringta. Ja Milānas "Inter" ir nedaudz atrāvies un, visticamāk, arī iekļūs astotdaļfinālā, uz otru ceļazīmi reāli pretendē atlikušās trīs komandas. Šobrīd vissliktākajās pozīcijās ir "Lille", no kuras, par spīti tam, ka starpsezonā tika pārdoti vairāki līderi (Adils Ramī, Joans Kabajs un Žervinjo), tika gaidīts visai daudz. Tomēr Francijas čempione, tāpat kā Vācijas un Portugāles čempiones, līdz šim likusi vilties.

Problēmas sākās jau pirmajā mačā pret CSKA. "Lille" gandrīz visa mača garumā dominēja, taču spēles beigu daļā izsēja divu vārtu pārsvaru (2:2). Tad sekoja neizšķirts Trabzonā (1:1) un divi zaudējumi pret "Inter" (0:1 un 1:2). Tomēr Les Dogues joprojām saglabā samērā labas izredzes kvalificēties nākamajai kārtai – ar divām uzvarām pēdējās divās spēlēs būs gana, lai to izdarītu. Latvijas futbola līdzjutējiem gan daudz vairāk varētu interesēt Aleksandra Cauņas un viņa pārstāvētās Maskavas CSKA liktenis – armijnieki uzvaras gadījumā spers platu soli pretī otrajai vietai un, iespējams, pat to nodrošinās (ja "Trabzonspor" zaudēs "Inter").

CSKA Krievijas čempionātā pēc 31 kārtas ierindojas otrajā vietā, par trim punktiem atpaliekot no pagājušā gada čempiones Sanktpēterburgas "Zenit". Savukārt "Lille" Francijā pēc 14 spēlēm ieņem dalītu trešo vietu, par pieciem punktiem atpaliekot no līderēm PSG un "Montpellier". Gan CSKA, gan "Lille" kādu laiku nav izjutušas uzvaras garšu – CSKA trīs spēles (divi neizšķirti), bet "Lille" četras spēles pēc kārtas (trīs neizšķirti). Būtiskākais zaudējums CSKA nometnē neapšaubāmi ir kotdivuāriešu vārtu mašīnas Seidū Dumbijas prombūtne – viņš Trabzonā nopelnīja divas dzeltenās kartītes (interesanti, ka 31 Krievijas Premjerlīgas spēlē viņš tikai trīsreiz ticis brīdināts) un tika noraidīts.

Dumbijas lomu komandā lieliski parāda viņa statistika – Premjerlīgā šosezon kotdivuārietis guvis 24 vārtus, bet četrās Čempionu līgas spēlēs viņa kontā četri vārti. Dumbija, kurš Lillē ar diviem precīziem sitieniem kļuva par galveno varoni, pēdējos deviņos mačos tikai vienreiz palicis sausā un kopumā guvis 13 vārtus. Šovakar uzbrukumā nāksies paļauties uz Vāgneru Lavu. Vēl CSKA nāksies iztikt bez viena no Cauņas tiešajiem konkurentiem Zorana Tošiča un ilgstoši savainotajiem Igora Akinfejeva, Tomāša Necida un Marka Gonsalesa, toties nule pēc trīs mēnešu prombūtnes atgriezies japāņu pussargs Keisuke Honda. Viesu rindās uz jautājuma zīmes ir Benuā Pedretī un Marko Bašas došanās laukumā.

Aleksandrs Cauņa līdz šim laukumā devies trīs grupu turnīra spēlēs. Debiju Čempionu līgā viens no Latvijas izlases līderiem piedzīvoja Lillē, kur izgāja pamatsastāvā un tika nomainīts 67.minūtē. Pārējos divus mačus Cauņa aizvadīja pret "Trabzonspor", vispirms Maskavā dodoties laukumā 62.minūtē un pēc teicamas Lava piespēles 76.minūtē panākot 2:0 (CSKA uzvarēja ar 3:0), bet pēc tam Trabzonā Cauņas kontā 20 minūtes. Jāatzīmē, ka Aleksandrs pēdējās divās Premjerlīgas cīņās pret Maskavas "Lokomotiv" (1:1, pilna spēle) un Kazaņas "Rubin" (1:2, 72 minūtes) tika iekļauts starta vienpadsmitniekā, un viņa piedalīšanās pirmsspēles preses konferencē dod cerības, ka arī šodien Saša tiks pie vārda. Nenokavējiet - šī būs agrā spēle, kas sāksies jau plkst.19:00!

Otrā mačā Milānas "Inter" viesosies pie "Trabzonspor". Turcijas vicečempionei šosezon pat nebija jābūt grupu turnīrā, jo atlases ciklā tā piekāpās Lisabonas "Benfica". Tomēr Turcijas sarunāto spēļu un korupcijas skandāla dēļ UEFA diskvalificēja "Fenerbahce", kurai bija garantēta vieta grupu turnīrā, un Stambulas lielkluba vietu ieņēma tieši "Trabzonspor". Grupas favorīte "Inter" pēdējā laikā beidzot sākusi gūt uzvaras (lai arī ne pārāk pārliecinošas), tomēr Nerazzurri "A sērijas" tabulā joprojām atrodas ļoti zemu – tikai 16.pozīcijā.

Tikmēr "Trabzonspor" Turcijā ieņem otro vietu, par četriem punktiem atpaliekot no jau pieminētās "Fenerbahce". Savā laukumā turku klubs šosezon astoņos mačos zaudējis tikai vienreiz, bet visas mājas spēles Čempionu līgā noslēgušās neizšķirti. Toties "Inter" Čempionu līgā viesos uzvarējis abās cīņās ("A Sērijā" gan tik labi nesokas – piecos mačos viena uzvara un trīs zaudējumi). Mājiniekiem ierindā atgriezušies vairāki futbolisti, Turcijas Superlīgas pārliecinoši rezultatīvāko spēlētāju Buraku Jilmazu ieskaitot, uz jautājuma zīmes ir Arkādiušs Glovackis un Barišs Atašs, bet noteikti nespēlēs Roberts Viteks un Taifuns Džora. Milāniešiem laukumā nedosies Veslijs Sneiders un Maikons.

VKlubsSUNZV.A.P
1.Inter43016:49
2.CSKA41217:55
3.Trabzonspor41212:45
4.Lille40224:62

C grupā līderu spēle – „Manchester United” pret „Benfica”

C grupā šovakar „Old Trafford” stadionā tiksies abas līderes „Manchester United” un Lisabonas „Benfica”, kurām šī cīņa nebūs tikai principa jautājums – ļoti aktuāls ir arī jautājums par iekļūšanu 1/8 finālā, jo draudīga ir sekotāja „Basel”. Ja Bāzele šovakar uzveiks pastarīšus rumāņus, tad „United” nenodrošinās sev izkļūšanu no grupas pat šī vakara uzvaras gadījumā, tiesa, tas trīs punkti Fergusona komandu manāmi tam pietuvinās. Savukārt, piemēram, neizšķirts „United” situāciju padarīs neapskaužamu – pēdējā kārtā Bāzelē pret tiešajiem konkurentiem nedrīkstēs zaudēt (ja „Basel” nezaudē šodien)... „Benfica” var tikt 1/8 finālā jau šodien, ja uzvarēs Mančestrā, vai aizvadīs rezultatīvu neizšķirtu (vismaz 2:2). Abas vienības tikās jau 1. kārtā, Lisabonā komandām slēdzot mierizlīgumu – 1:1. Fergusons atzīst, ka tā būs liela spēle un, iespējams, arī atklāta, jo abām komandām vajadzīga uzvara. „United” visos turnīros ir guvusi piecas sausas uzvaras pēc kārtas, un Fergusons to skaidro ar pareizu futbolistu reakciju pēc 1:6 pazemojuma pret „City”. Pieredzējušais treneris grib turpinājumu, kamēr „Benfica” treneris Horge Hesuss uzsver, ka spēcīgas ir abas komandas un Lisabonai labs rezultāts būtu uzvara un 1. vietas nodrošināšana. Hesuss arī nepiekrīt, ka Anglijas Premjerlīga ir spēcīgākais turnīrs (viņš to ierindo ne tikai aiz Spānijas, bet arī Vācijas un Itālijas), tiesa, atzīst, ka „United” ir kas īpašs. Šovakar „Benfica” nevarēs palīdzēt Saviola, bet pretējā nometnē pirmdienas treniņu izlaidušais Rūnijs būs gatavs.

Otrajā mačā Rumānijā bez punktiem esošā „Otelul” lūkos sabojāt „Basel” cerīgo situāciju. Šveices čempioniem uzvara ļautu visu paturēt savās rokās neatkarīgi no spēles iznākuma Mančestrā. Sliktākais šveiciešiem (ja uzvar paši) būtu „United” panākums, jo tad pēdējā kārtā būtu ne tikai jāpieveic mančestrieši, bet arī jāizdara tas, iespējams, ar vairāk nekā vienu vārtu pārsvaru. „Basel” noteikti ar šādu rēķināšanu gan šobrīd nenodarbojas un tēmē uz uzvaru šodien – nebūs viegli, jo jāspēlē viesos (mājās 2:1 uzvara tika izrauta vien 84. minūtē), un „Otelul” vēlas šai turnīrā gūt vismaz kādu punktu (pie tam uzvara saglabātu cerības uz 3. vietu, kas ļautu piedalīties UEFA Eiropas līgas 1/16 finālā). Ne velti „Otelul” treneris Dorinels Munteanu saka, ka šī būs ļoti, ļoti, ļoti (jā, viņš šo vārdu minēja trīs reizes) svarīga spēle, lai saglabātu cerības uz 3. vietu – rumāņi spēlēs tikai un vienīgi uz uzvaru. „Basel” treneris atgādina, ka viņa komanda spēja gūt pa punktam viesos pat pret „United” (3:3) un „Benfica” (1:1), tomēr apzinās, ka būs grūti. Bāzelei, līdzīgi kā „Otelul”, neizšķirts nederēs (tas sola aizraujošu maču), jo tad „United” uzvaras gadījumā šovakar cerības paliks tikai teorētiskas.

VKomandaSUNZVārtiP
1.Man. United42208:48
2.Benfica42205:28
3.Basel41216:75
4.Otelul40041:70

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...
ПФК ЦСКА МОСКВА официальный сайт

Kāds liktenis būs Cauņam šovakar?

  • 51

  • 99

  • 10

  • 36

  • 9


  +4 [+] [-]

, 2011-11-22 11:22, pirms 12 gadiem
varbūt kāds var ieteikt kas tie ir par futbolistiem adidas ČL leģendas konkursa 4 kārtā?

  -2 [+] [-]

, 2011-11-22 12:12, pirms 12 gadiem
smits61 rakstīja: varbūt kāds var ieteikt kas tie ir par futbolistiem adidas ČL leģendas konkursa 4 kārtā?
Edgars Davids un Ossi Vaananens
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-11-22 16:02, pirms 12 gadiem
Skatījos pēdējo CSKA spēli daļēji, ar Hondu tā ir pavisam cita komanda, Honda ir ļoti labs spēlētājs, saprotu Juves interesi par viņu. Par Cauņu, gan jau Seku viņš izkonkurēs, katrā ziņā veiksmi viņam.
Slēpts komentārs: Līme

  -2 [+] [-]

, 2011-11-22 18:09, pirms 12 gadiem
Benfica treneris ar galvu nedraudzējas. Kā var pateikt, ka EPL ir aiz Serie A un Bundeslīgas...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-11-22 19:36, pirms 12 gadiem
Līme rakstīja: Lai Cauņa tik,,lasa"savu Krievijas himnu un paliek Maskavā.
Lai tik tu nepaliec tik pat stūlbs cik ir tavs kommentārs