Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dalasas "Mavericks" – starptautiskākā komanda NBA

Rolands Eliņš

Dalasas "Mavericks" – starptautiskākā komanda NBA
Kristaps Porziņģis. Foto: AP/Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija publicējusi tradicionālo apskatu par ārvalstu spēlētājiem līgā. Latvijai otro sezonu pēc kārtas ir trīs NBA spēlētāji, kamēr Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas „Mavericks” vienība ir visplašāk pārstāvēta ar ārzemju spēlētājiem.

NBA komandu sastāvos sezonas sākumā ir 108 ārvalstu spēlētāji, to vidū 62 eiropieši. Tas ir neliels kritums, salīdzinot ar iepriekšējām sezonām, kad tika uzstādīts rekords – 113 ārvalstu spēlētāji divās sezonā pēc kārtas. Kopumā sezonas sākumā NBA ir pārstāvētas 38 valstis un teritorijas, un šī ir sestā sezona pēc kārtas ar vismaz 100 ārzemju spēlētājiem.

Jauns rekords ir Kanādai, kurai ir 16 NBA spēlētāji. Tas arī ir jauns rekords vispār ārzemju spēlētāju ziņā no vienas valsts. Otrs lielākais spēlētāju skaits ir Austrālijai (deviņi), ar astoņiem seko Francija, septiņi ir Horvātijai, bet seši – Serbijai.

Latvijai otro gadu pēc kārtas sezonas ievadā ir trīs NBA spēlētāji – Kristaps Porziņģis, Rodions Kurucs un Dāvis Bertāns. Jāpiemin, ka „Wizards” fārmklubā nonācis Anžejs Pasečņiks, bet Dairis Bertāns šovasar nepalika „Pelicans” sastāvā. Latvijai šosezon ir tikpat NBA spēlētāju kā Itālijai un Slovēnijai, bet vairāk NBA spēlētāju nekā tādām valstīm kā Bosnija, Lietuva un Grieķija, kuru pārstāv brāļi Adetokunbo.

Porziņģa pārstāvētā „Mavericks” vienība ir līgas līdere starptautisko spēlētāju ziņā – komandā tādi ir septiņi (Porziņģis, Dončičs, Klebers, Marjanovičs, Barea, Pauels un Brokhofs). Pa sešiem ārzemju spēlētājiem ir Fīniksai un Filadelfijai. NBA arī izceļ, ka Porziņģis ir viens no 11 ārvalstu spēlētājiem, kurš ticis izraudzīts dalībai Zvaigžņu spēlē.

Šosezon savu NBA debiju gaida divu valstu spēlētāji. Rui Hačimura rītnakt kļūs par pirmo Japānas basketbolistu NBA, aizvadot spēli kopā ar Dāvi Bertānu „Wizards” sastāvā (tieši pret „Mavericks” un Porziņģi), bet Bruno Fernando ir pirmais Angolas spēlētājs NBA. Viņš iekļauts Atlantas „Hawks” sastāvā.

Izmantotie resursi:
NBA.com: Promo

     [+] [-]

, 2019-10-22 20:16, pirms 4 gadiem
Latvijai šosezon ir tikpat NBA spēlētāju kā Itālijai un Slovēnijai, bet vairāk NBA spēlētāju nekā tādām valstīm kā Bosnija, Lietuva un Grieķija, kuru pārstāv brāļi Adetokunbo.
Kurš brālis vairs nespēlē - Kostas, Thanasis vai Giannis?

     [+] [-]

, 2019-10-22 20:21, pirms 4 gadiem
marcipans98 rakstīja: Latvijai šosezon ir tikpat NBA spēlētāju kā Itālijai un Slovēnijai, bet vairāk NBA spēlētāju nekā tādām valstīm kā Bosnija, Lietuva un Grieķija, kuru pārstāv brāļi Adetokunbo.
Kurš brālis vairs nespēlē - Kostas, Thanasis vai Giannis?
Visi spēlē.Kostam two way ar Lakers.Un tie divi Bucks

     [+] [-]

, 2019-10-22 20:27, pirms 4 gadiem
rasisms nav modē - bet vai tad Mavs nav arī "baltākā" komanda?

  +1 [+] [-]

, 2019-10-22 20:41, pirms 4 gadiem
vorkuta rakstīja: rasisms nav modē - bet vai tad Mavs nav arī "baltākā" komanda?
Balta ir,bet nav tik balta cik savulaik bija Love laikā MInesota

  +1 [+] [-]

, 2019-10-22 20:46, pirms 4 gadiem
Manuprāt, Hačimura noteikti nav pirmais japānis NBA. Juta Vatanabe pagājušajā sezonā vēl spēlēja.

  +1 [+] [-]

, 2019-10-22 21:50, pirms 4 gadiem
Vatanabe ir two way dīls ar Memfisu, pagājušo gad spēlēja. Originalaja rakstā iekš nba.com teikts, ka abi japāņi var pārrakstīt nba vēsturi, jo vienas sezonas laikā divi japāņi nav spēlējuši.

     [+] [-]

, 2019-10-22 21:57, pirms 4 gadiem
Bostonietis rakstīja: Balta ir,bet nav tik balta cik savulaik bija Love laikā MInesota
HE HE !!! nekad Minnesotai nebiju sekojis līdz , paskatījos youtube patiešām vieni baltie !!!

  +1 [+] [-]

, 2019-10-23 13:08, pirms 4 gadiem
vorkuta rakstīja: rasisms nav modē - bet vai tad Mavs nav arī "baltākā" komanda?
Tas nav rasisms, tas ir novērojums. Interesanti ka pasaulē cilvēki jau vairs krāsas nevar saukt īstajos vārdos.