Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Svaress vēlas palikt Barselonā un ir gatavs samierināties ar rezervista lomu

Agris Suveizda

Svaress vēlas palikt Barselonā un ir gatavs samierināties ar rezervista lomu
Luiss Svaress. Foto: AFP/Scanpix

"Barcelona" vadība pēc apkaunojošās sagrāves UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā pret Minhenes "Bayern" (2:8) atlaida galveno treneri Kiki Setjēnu un solīja vērienīgas izmaiņas pirmajā komandā. Starp futbolistiem, no kuriem Katalonijas klubs vēlas atbrīvoties, visdrīzāk ir arī urugvajiešu uzbrucējs Luiss Svaress, kurš saņem lielu algu, taču pats spēlētājs vēlas palikt arī līguma pēdējā gadā un ir gatavs arī samierināties ar rezervista lomu.

"Klīst runas par prezidenta minētajiem spēlētājiem un par izmaiņām, kādas varētu notikt, taču klubā neviens pagaidām man nav sacījis, ka gribētu tikt no manis vaļā", Svaress citēts spāņu laikrakstā El Pais. "Ja tas ir tas, ko klubs vēlas, būtu jauki, ja lēmuma pieņēmēji to man pateiktu. Labāk tā, nevis presē nopludināt vārdus."

"Komandai vēlu visu to labāko, un mana vēlme ir palikt. Karjeras laikā esmu pieņēmis sēdēšanu uz rezervistu soliņa. Joprojām uzskatu, ka komandai varu daudz dot, bet man arī nebūtu nekādu problēmu, ja nākamsezon nāktos sēdēt uz rezervistu soliņa. Konkurence par vietu sastāvā ir veselīga, un, ja jaunais treneris uzskata, ka man jābūt malā, tad man nebūtu nekādu problēmu ar šādu lēmumu," Svaress turpināja.

Tāpat urugvajietis uzskata, ka klubam veltītā kritika pēc sagrāves ir pārspīlēta un ka briesmīga spēle vai slikta sezona nenozīmē, ka komandai vairs nav nākotnes: "Man nepatīk salīdzināt, bet atceros, kad "Ajax" no Čempionu līgas izsita "Real Madrid", tika runāts, ka ar Krosu ir cauri, ka Ramoss ir katastrofa un ka Modričam ir jābeidz karjera. Taču šosezon viss atkal gāja uz augšu – viņi nu atkal spēlē spīdoši un ir daļa no leģendāras komandas. Protams, viņi bija un joprojām ir laba komanda, bet visiem patīk pēc zaudējumiem apliet ar samazgām."

Kluba prezidents Žuzeps Marija Bartomeu norādīja, ka virkne pieredzējušo futbolistu visdrīzāk pēdējo spēli klubā jau ir aizvadījuši, un mediji starp galvenajiem kandidātiem uz pārdošanu min gan Svaresu, gan arī Džordi Albu, Serhio Busketsu un Ivanu Rakitiču. Toties centra aizsargs Žerārs Pikē esot arī jaunā galvenā trenera Ronalda Kūmana plānos. "Barcelona" šķīrās arī no sporta direktora Erika Abidāla, taču tas esot bijis paša francūža lēmums – viņam esot piedāvāts darbu turpināt.

Svaress šosezon Spānijas čempionātā 28 spēlēs guva 16 vārtus, kas bija viņa dalīts sliktākais rādītājs "Barcelona" rindās sešu gadu laikā, bet Čempionu līgā viņš septiņās spēlēs guva piecus vārtus. Pirms sešiem gadiem no "Liverpool" nopirkts par 82,3 miljoniem eiro, Svaress Spānijas čempionātā 191 spēlē ir guvis 147 vārtus, kamēr Čempionu līgā 55 mačos ticis pie 25 vārtu guvumiem. Labākā sezona Svaresam bija 2015./16.g., kad Spānijas līgā guva 40 vārtus, bet visos turnīros kopā 53 spēlēs guva 59 vārtus. Pēcāk 2016. gada decembrī viņš parakstīja jaunu līgumu, kas beigsies 2021. gada vasarā. Par Svaresu interese ir gan MLS, gan arī viņa bijušajā klubā Amsterdamas "Ajax", kas gatavs galdā likt 15 miljonus eiro.

Izmantotie resursi:
https://elpais.com/deportes/2020-08...
https://global.espn.com/football/so...

  +1 [+] [-]

, 2020-08-22 19:26, pirms 4 gadiem
es ar par tādu ciparu būtu gatavs sēdēt arī uz soliņa!

  -1 [+] [-]

, 2020-08-22 19:42, pirms 4 gadiem
Kaa jau teicu nekas tur Barcelona nemainisies,iznemot treneri, visi vecie perduni grib tur palikt

  +1 [+] [-]

, 2020-08-22 19:56, pirms 4 gadiem
Uz Ajax!

  -1 [+] [-]

, 2020-08-22 19:57, pirms 4 gadiem
Kas tur ko mainīt, vnk nepārāk veiksmīga sezona.

     [+] [-]

, 2020-08-22 21:44, pirms 4 gadiem
Es visu saprotu, tikai nesaprotu vienu. Ja Suarez latviski atveido kā Svaress, tad kāpēc Luis neatveido kā Lviss? Pietrūkst konsekvences.

  -1 [+] [-]

, 2020-08-22 22:40, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Es visu saprotu, tikai nesaprotu vienu. Ja Suarez latviski atveido kā Svaress, tad kāpēc Luis neatveido kā Lviss? Pietrūkst konsekvences.
No Sveizdas konsekvence? Aizmirsti.... Un nemaz neklausies vina komentetas futbola speles- murgs.

     [+] [-]

, 2020-08-22 22:43, pirms 4 gadiem
Aiross rakstīja: No Sveizdas konsekvence? Aizmirsti.... Un nemaz neklausies vina komentetas futbola speles- murgs.
Kas tieši Tev nepatīk viņa komentēšanā?

     [+] [-]

, 2020-08-23 00:15, pirms 4 gadiem
Suares jau ar varbuut buutu gatavs naakt no solinja,pat super mainja buutu, tik ir divi bet-1)par taadu algu var divus saakumsastaava speeleetaajus kopaa noalgot,biku par sherpu taadu uz solinja tureet,2)vai vinja labaakais draugs Messi buus ar to mieraa un nesaaks ignoreet paareejos ar ko jaaspeelee kopaa,kaa Grizmana gadiijumaa.