Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dončičs: "Paveicās, ka tā bija kreisā potīte. Bet vairāk zināsim pēc pārbaudēm"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Dončičs: "Paveicās, ka tā bija kreisā potīte. Bet vairāk zināsim pēc pārbaudēm"
Luka Dončičs. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas kluba Dalasas "Mavericks" līderis Luka Dončičs sērijas pret Losandželosas "Clippers" trešajā spēlē savainoja potīti. Lai gan slovēnis izteicās, ka situācija nav tik traka, pagaidām nav zināms, vai viņš varēs doties laukumā ceturtajā spēlē.

Luka Dončičs savainojumā iedzīvojās trešās ceturtdaļas beigās, kad pamežģīja potīti, sedzot Kavai Lenardu. Noslēdzošajā ceturtdaļā viņš uz brīdi atgriezās laukumā, tomēr drīz vien saprata, ka spēli nevarēs turpināt. "Nav tik slikti," teica Dončičs. Viņš regulārā čempionāta laikā kopā izlaida 11 spēles izmežģītas labās potītes dēļ, bet šoreiz cieta kreisā kāja. "Godīgi sakot, paveicās, ka tā bija kreisā. Ir neliels izmežģījums, bet vairāk zināsim rīt [šodien pēc Latvijas laika]."

Šodien Dončičam tiks veiktas padziļinātas pārbaudes, pēc kurām tiks noskaidrota savainojuma nopietnība. Dalasas "Mavericks" par labu nenāk ceturtās spēles sākuma laiks - tā paredzēta svētdien pulksten 22:30 pēc Latvijas laika, tādējādi Dončičam būs par pāris stundām mazāk, ko atkopties. Slovēnis pēc spēles bija redzams ar potītei pietītu ledus iepakojumu.

"Mums ir agrā svētdienas spēle, un tas nepalīdz, bet tad jau redzēsim. Mums ir pieejama jebkura ārstēšanas metode, tieši tāpat kā citām komandām. Redzēsim, kāda būs viņa potītes reakcija nākamo 36 stundu laikā," pauda Riks Kārlails, "Mavericks" galvenais treneris. Viņa vadītā komanda zaudēja ar 122:130, sērijā nonākot iedzinējos ar 1-2.

Neskatoties uz to, ka Dončičs nevarēja aizvadīt pilnu spēli, viņš tāpat savāca triple-double - 13 punkti, desmit atlēkušās bumbas un desmit piespēles. Viņš kļuva par trešo jaunāko spēlētāju NBA vēsturē, kurš play-off spēlē ticis pie triple-double. Vēl jaunāki to iespējuši vienīgi Maģiskais Džonsons un Lebrons Džeimss.

"Vienkārši vēlējos tikt laukumā," par mēģinājumu atgriezties teica Dončičs. Sapratis, ka nevarēs turpināt spēli, slovēnis apgāza blakus esošo krēslu. "Mums vēl bija iespējas uzvarēt, un gribēju palīdzēt saviem komandas biedriem. Vēl varēju paskriet, taču nevarēju atsperties no kreisās kājas, tāpēc labākais lēmums bija pamest laukumu un ļaut spēlēt kādam citam." Kārlails teica, ka Dončiča atgriešanās nav padarījusi savainojumu nopietnāku.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

     [+] [-]

, 2020-08-22 10:15, pirms 4 gadiem
Kāpēc nav -zzz- zilo zonu zinātāja komentāra?

     [+] [-]

, 2020-08-22 10:29, pirms 4 gadiem
Principā neveiksmīga epizode, bet cliperi ir izcili pretīgi spēlētāji

     [+] [-]

, 2020-08-22 12:11, pirms 4 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Principā neveiksmīga epizode, bet cliperi ir izcili pretīgi spēlētāji
Izcili pretīgi ir tikai pērtiķi Kliperu komandā. Jo šie iedomājušies ka ir neaizskarami ar visu to Lives Matter huiņu.