Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3029, Did:0, useCase: 3

Video: Dreimane: "Absurdi sanāk. SOK tirgo raidtiesības, bet olimpiešiem nemaksā"

Rolands Eliņš
Ketija Dreimane (iepriekš Birzule) pārstāvēja Latviju 2016. gada olimpiskajās spēlēs, kur burāšanā RS:X klasē ieguva 24. vietu. Viņa to paveica 17 gadu vecumā, taču pēc tam izvēlējās uz nākamajām OS netēmēt, jo, kā pati saka, dzīvē pienāca citas vērtības un kļuva skaidrs, cik daudz tas prasa un cik maz patiesībā dod pretim. Sportā viņa gan palikusi un aktīvi nodarbojas ar autosportu. Intervijā ar Rolandu Eliņu raidījumam "(Bez)maksas sports" Dreimane piedāvāja savu viedokli par to, ko nozīmē dalība olimpiskajās spēlēs un ko tās sniegušas viņai pašai. Viņa atzīmēja, ka OS sistēma no mūsdienu perspektīvas sanāk absurda, jo TV raidtiesības tiek pārdotas par milzu naudu, bet paši sportisti OS piedalās principā brīvprātīgi un par to neko tiešā veidā no SOK nesaņem. "Mūsdienās SOK labprāt izmanto sportistu entuziasmu un ideālus, kuru dēļ viņi gatavi ļoti ieguldīties, lai tikai tiktu uz OS, un ir gatavi pievērt acis uz to, ka OS peļņu sadala citi. Vai es tam piekrītu? Jā. Nu, tā reāli ir," sacīja Dreimane.

Raidījuma "(Bez)maksas sports" otrās sezonas atklāšanas raidījums, kas veltīts olimpisko spēļu globālajām finansēm, pie skatītājiem pilnā garumā nonāks otrdien, 23. jūlijā, plkst. 21.00 TV4 kanālā un portālā Sportacentrs.com.
Vērtējums:

  +1 [+] [-]

, 2024-07-22 17:44, pirms 2 mēnešiem
No valsts jau nu gan nav sliktas tās prēmijas. Piemēram, gandrīz 140t eur katram 3x3 basketbolistam... par 4.vietu gandrīz 30t eur...

     [+] [-]

, 2024-07-22 20:27, pirms 2 mēnešiem
māri$ rakstīja: No valsts jau nu gan nav sliktas tās prēmijas. Piemēram, gandrīz 140t eur katram 3x3 basketbolistam... par 4.vietu gandrīz 30t eur...
Patiesībā jau dziļā būtībā pašas OS ir absolūti komercializējušās jau daudzus gadus. Tajā pašā laikā sportisti ir atstāti tādā pašā statusā, kādā bija vēl pirms 90ajiem gadiem, kad izteiktu vairākumu dalībnieku sponsorēja katra dalībnieka valsts lielos apmēros. Šobrīd proporcionāli valstu atbalsts sportistiem ir mazāks nekā tajā laikā un startē OS par vēdera tiesu.
Protams, par augstiem sasniegumiem valstis dod normālas prēmijas, bet 5. līdz 12.vieta arī ir augsts sasniegums OS kopējā mērogā un par šo sasniegumu SOK vajadzētu maksāt sportistiem. Citādāk sanāk, ka klauni iznāk uz skatuves par vēdera tiesu un valstis vēl piemaksā par klaunu nokļūšanu sporta forumā.

  -1 [+] [-]

, 2024-07-22 21:12, pirms 2 mēnešiem
Vismaz agrāk, tagad neesmu skatījies, jau top 12 OS praktiski automātiski tika iekļauti LOV sastāvā. Protams tā alga nav liela, bet sākumam ir ok un jo labāks paliec, jo vairāk pelni, vismaz atsevišķos sporta veidos+sponsoru naudas, ar kurām gan mazāk tiek pelnīts mūsu mazajā valstī..

  -1 [+] [-]

, 2024-07-22 21:23, pirms 2 mēnešiem
māri$ rakstīja: Vismaz agrāk, tagad neesmu skatījies, jau top 12 OS praktiski automātiski tika iekļauti LOV sastāvā. Protams tā alga nav liela, bet sākumam ir ok un jo labāks paliec, jo vairāk pelni, vismaz atsevišķos sporta veidos+sponsoru naudas, ar kurām gan mazāk tiek pelnīts mūsu mazajā valstī..
Tā alga priekš profesionāla sportista dzīves ritma un vajadzībām nav adekvāta. Latvijā daudz nosaka sponsoru nauda, lai sportists turpinātu profesionāli nodarboties ar olimpisko sporta veidu. Vēl ir komercmačos vai profesionālajās komandās iegūtā nauda. Uz pliku LOV finansējumu dzīvo vien saujiņa totālu patriotu, kuriem tas olimpiskais sapnis ir asinīs.

  +1 [+] [-]

, 2024-07-22 22:25, pirms 2 mēnešiem
erty rakstīja: Tā alga priekš profesionāla sportista dzīves ritma un vajadzībām nav adekvāta. Latvijā daudz nosaka sponsoru nauda, lai sportists turpinātu profesionāli nodarboties ar olimpisko sporta veidu. Vēl ir komercmačos vai profesionālajās komandās iegūtā nauda. Uz pliku LOV finansējumu dzīvo vien saujiņa totālu patriotu, kuriem tas olimpiskais sapnis ir asinīs.
meli. Alga ir tikai viena daļiņa no atbalsta. Medicīna, fizio, treniņnometnes. Tur ir liela nauda.

  +1 [+] [-]

, 2024-07-22 22:47, pirms 2 mēnešiem
vienigais_anonims rakstīja: meli. Alga ir tikai viena daļiņa no atbalsta. Medicīna, fizio, treniņnometnes. Tur ir liela nauda.
No algas jādzīvo. Tas apjoms, kas tiek nosegts no medicīnas, fizio un treniņnometnēm tiek vērtēts, lai nosegtu tikai "iztikas minimumu" treniņu procesam. Lai augtu rezultāti pašam būs jāliek vien sava nauda klāt. Par to jau vairākkārt ir izteikušies publiski arī sportisti (īpaši vieglatlēti).

  -3 [+] [-]

, 2024-07-22 23:06, pirms 2 mēnešiem
Jā,viss ir slikti..prēmijas nemaksā,agresorvalstis piedalās...bet tāpat jāslavē to festivaļņiku 24/7/365

     [+] [-]

, 2024-07-22 23:07, pirms 2 mēnešiem
Profesionaals sports ,kkur nav liidz galam izstradaats, alga ir forshi, pareejais atbasts trenninjiem , stadioniem utt, bet to sanjemto trenninjnometni nevari ieguldiit beernam skolaa. Tu to nevari ielikt sachakaretajaa mugura,kad Tevi izmet no LOK.
Mosh kaads zinosais, ir sportistam oficiaali pensija , par kkaadu laiku? Jeb vnk,Paldies un visu labu

     [+] [-]

, 2024-07-23 02:49, pirms 2 mēnešiem
Var vēl pieminēt kā LOK ņirgājas par mūsējiem olimpiešiem, sākot ar formām un beidzot ar tiem kas tikuši uz spēlēm. Ierasties drīkst dažas dienas pirms starta un prom jādodās uzreiz pēc starta! Kāpēc tik maz mūsējo ir noslēgumā? Lai kāds IZM darbonis turp varētu aizbraukt, prezidents, buldozers uc. Skumīgi.

  +1 [+] [-]

, 2024-07-23 07:14, pirms 2 mēnešiem
Tikai ņem vērā, cik ļoti kāds jūs grib vispā redzēt… Sporta veidus, kur vājš skatītāju pieprasījums - likvidējam.

Arī par ēšanu, dzeršanu un dzīvošanu vajadzētu maksāt pašiem. Piedalīties varēs tikai tie, kas ir samaksājuši dalības maksu, bet nu uzvarētājiem patīkamas naudas balvas. Labā ziņa - tādi tūristi kā Dreimane vairs nekad, nekad, nekad par citu cilvēku naudu uz OS vairs nebrauktu Neesmu pārliecināts, ka tas, ko Tu piedāvā, ir tas, ko patiešām vēlies…

     [+] [-]

, 2024-07-23 08:11, pirms 2 mēnešiem
māri$ rakstīja: No valsts jau nu gan nav sliktas tās prēmijas. Piemēram, gandrīz 140t eur katram 3x3 basketbolistam... par 4.vietu gandrīz 30t eur...
Tikai bagātajās valstīs,kā LV,NOR nekā un tad tikai medaļniekiem vai sešniekam.

  +1 [+] [-]

, 2024-07-23 15:19, pirms 2 mēnešiem
Iegūsti medaļu, tad arī būs prēmija no valsts. Nu vēl varētu arī kko dabūt no SOK, taču nevajag tagad diedelēt naudu. Nebūtu ienākumi no raidtiesībām, nevienam tās OS neinteresētu.

     [+] [-]

, 2024-07-23 15:33, pirms 2 mēnešiem
Trampaliins rakstīja: Profesionaals sports ,kkur nav liidz galam izstradaats, alga ir forshi, pareejais atbasts trenninjiem , stadioniem utt, bet to sanjemto trenninjnometni nevari ieguldiit beernam skolaa. Tu to nevari ielikt sachakaretajaa mugura,kad Tevi izmet no LOK.
Mosh kaads zinosais, ir sportistam oficiaali pensija , par kkaadu laiku? Jeb vnk,Paldies un visu labu
Sapratu, ka īsti nee. Tad jau Fadejevam nebuutu visas taas probleemas. Un nebuutu pacelti jautājumi par hokeja zvaigznēm kurām nav izglītības, vai pecteciibas ko dariit tālāk.
Par sponsoriem- daļēji taa ir sportistu vai viņu aģentu neprasme piesaistīt naudu... Kāpēc daļa sportistu nevareetu reklameet skaistumkopšanas produktus? Sporta preču veikalus? Arī muusu universitaates/koledžas buutu reklameejamas. Pat teātra izrādes vareetu izreklameet- mums taču bija izrāde par bobsleju. Neredzeju nevienu kampaņu saistībā ar muusu zelta olimpisko 4nieku un izrādi...

     [+] [-]

, 2024-07-24 23:39, pirms 2 mēnešiem
SOK vajag dalīties ar sportistiem!