Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Rolands Eliņš

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.

Jānis Kalniņš un "Amur" noslēgto līgumu izziņoja sestajā jūlijā, pirms vairāk nekā divām nedēļām. Taču IIHF transfēru sistēmā viņa pāreja vēl nebija apstiprināta, jo, saskaņā ar IIHF reglamentu, pēc "Amur" pārstāvētās Krievijas puses pieprasījuma tas jāizdara viņa mājas asociācijai, proti, LHF. LHF jau iepriekš Mika Indraša lietā bija mūsu portālam uzsvērusi, ka šādas pārejas nevar apstiprināt un negatavojas to darīt.

"Kalniņa pārejas pieteikums tagad tika saņemts, un uzreiz arī to noraidījām," sacīja LHF ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs, norādot, ka situācija jau mēneša laikā nav mainījusies – Latvijas sporta likums aizliedz Latvijas sportistiem spēlēt Krievijas līgās, un attiecīgi LHF nevar apstiprināt pāreju, kas neatbilst Latvijas likumdošanai.

Pļāvējs norādīja, ka LHF apzinās, ka teorētiski ir veikusi IIHF reglamenta pārkāpumu, taču sagaida, ka starptautiskā federācija izpratīs situāciju un pret LHF ar sankcijām nevērsīsies: "Esam sagatavojuši dokumentāciju ar saviem argumentiem un Izglītības un zinātnes ministrijas iesūtīto viedokli, ko mēs paši viņiem lūdzām, Tas kalpo kā viens no iemesliem, lai mēs šādu pāreju vispār varētu atteikt."

Tas gan nenozīmē to, ka Kalniņš "Amur" sastāvā nespēlēs un no sava līguma būs spiests atteikties, jo tagad situācijā būs jāiesaistās starptautiskajai federācijai, turklāt KHL vadībai ir iespējas izteikt savas pretenzijas, jo IIHF reglamentā nav paredzēts atteikt pāreju šāda iemesla dēļ.

"Pirms transfēra noraidījuma sazinājāmies ar IIHF, un tur mūs nenosoda par to, attiecīgi gribētos cerēt, ka neviens mums nekādas sankcijas neuzliks," teica Pļāvējs. "Taču šo juridisko jezgu tagad nāksies pārņemt IIHF. Un jā, starptautiskā federācija jau darbojas uz citas juridiskās bāzes. Mums situācija ir skaidra, mēs nevaram pārkāpt Latvijas likumu, kamēr uz IIHF tas īsti neattiecas, un viņiem jāskatās savs reglaments."

Situācijai gan nav precedenta, tādēļ iespējami dažādi scenāriji, taču IIHF būs iespējas apstiprināt Kalniņa līgumu agresorvalsts Krievijas klubā "Amur" un ļaut viņam tur spēlēt, tāpat kā tas tiek ļauts citu valstu hokejistiem, kuri šovasar pieņēmuši līdzīgu lēmumu.

Līgumu ar KHL klubu noslēdzis arī Nikolajs Jelisejevs, taču viņa pārejas pieprasījums LHF vēl nav sasniedzis. Pļāvējs gan norādīja, ka tas izskatās tikai laika jautājums un ka šajā ziņā tiek sagaidīts līdzīga notikumu attīstība kā ar Kalniņa pāreju.

Jāatgādina, ka pavasarī pieņemtais Latvijas sporta likums paredz aizliegumu pārstāvēt valstsvienību tiem spēlētājiem, kuri piedalās Krievijas un Baltkrievijas sporta līgās.

1 2 3 4 138 komentāri

  +7 [+] [-]

, 2022-07-22 12:20, pirms 2 gadiem
Jānis kalniņš
Grūti iedomāties latviskāku vārdu un uzvārdu
Ja nu vienīgi pēteris lejiņš

     [+] [-]

, 2022-07-22 12:21, pirms 2 gadiem
Kāda jēga no šī cirka? Ja nu vienīgi parādīt,ka transfēru sistēma ir ar robiem

 +10 [+] [-]

, 2022-07-22 12:24, pirms 2 gadiem
cerēsim ka IIHF dos atļauju, tādēju atverot durvis uz rusņu arī pārējiem okupantu, slepkavu un izvarotāju atbalstītājiem.

  +1 [+] [-]

, 2022-07-22 12:33, pirms 2 gadiem
Es nesaprotu nedaudz LHF iemeslu bloķēt pāreju…
Mēs paši gribam lai šādu cilvēku kas slavina krievijas zvērības ir mazāk valstī, bet paši viņus nelaižam prom…
Lai iet visi kas grib…ignoret to vajag…ar varu nevienu nenoturesi… atcereties vinus, bet palaist un nelaist atpakal drizak vajadzetu pacinities
Ar varu vinus seit turet ir pilnigi absurdi

  +4 [+] [-]

, 2022-07-22 12:51, pirms 2 gadiem
matishL rakstīja: Es nesaprotu nedaudz LHF iemeslu bloķēt pāreju…
Mēs paši gribam lai šādu cilvēku kas slavina krievijas zvērības ir mazāk valstī, bet paši viņus nelaižam prom…
Lai iet visi kas grib…ignoret to vajag…ar varu nevienu nenoturesi… atcereties vinus, bet palaist un nelaist atpakal drizak vajadzetu pacinities
Ar varu vinus seit turet ir pilnigi absurdi
Nav jau viduslaiki, kad varēja izsviest uz vientuļas salas nosprāgt! Un domā šitie suņi paliks tur uz dzīvi? Aptaisīsies ar laiku un lidis atpakaļ. Viss ko var darīt, ir ignorēt, nerakstīt un nelikties ne zinis par viņiem. Kaut gan tā arī nevar, šitie rubļa varoņi ir jāliek ķešā, lai neaizmirstas.
Slēpts komentārs: zelts

  -3 [+] [-]

, 2022-07-22 13:00, pirms 2 gadiem
Pat ja notiks ne sevišķi ticamais un IIHF pāreju neapstiprinās, jautājums, kā uz to reaģēs Krievija? Vai krieviem šķitīs svarīgi ievērot IIHF lēmumus un nesačakarēt attiecības līdz galam?

  +8 [+] [-]

, 2022-07-22 13:00, pirms 2 gadiem
IVANS HOLMS

     [+] [-]

, 2022-07-22 13:01, pirms 2 gadiem
zelts rakstīja: Nnnnuuuuu super malači, kārtējo reizi pārliecinājos ka LV sporta federācijas ir apaļas nulles... Viņi kaut ko cer no IIHF... kā var tur vispār kāds algu saņemt, jau pirms šī dok saņemšanas bija jābūt oficiāla vēstule IIHF un LHF uz galda juristu atbilde, tas viss kopumā ir nožēlojami... tagad pīkst par kaut kādām sankcijām...īstenībā derētu dabūt bietē, lai beidzot sāktu strādāt nevis piesegt ņergas un tēlot varoņus pret citiem....grrrr dusmīgs
tak šis jaunais LHFa pļutītājs jau pirms laba laika kaut ko teica, ka sūtīs un prasīs. Izskatās ka IIHFs ir vnk uzlicis virsū ignoru, jo tagad jau grab ka "mēs ja pēc likuma, cerams ka nebūs sankciju"

  +5 [+] [-]

, 2022-07-22 13:07, pirms 2 gadiem
Nodevēji jau kara laikā savai armijai arī neprasa oficiālu atļauju pāriet pretinieku pusē?! Žēl vienīgi, ka Ivans Gorkins aplauzīsies, jo neticu, ka saņems savus 700 tūkstošus eiro. Jaunu un baltu luxury klases Ladu un 700 rubļus gan...

  +7 [+] [-]

, 2022-07-22 13:07, pirms 2 gadiem
tulks rakstīja: IVANS HOLMS
aka - Ivan Gorkin

  +2 [+] [-]

, 2022-07-22 13:08, pirms 2 gadiem
Zinot IIHF impotenci es būšu, nu ļoti ļoti) pārsteigs, ja viņi pāreju neatļaus ... Bet tā ir 0,001% varbūtība

  +5 [+] [-]

, 2022-07-22 13:09, pirms 2 gadiem
p.s. Varbīt mums, līdzīgi ka vatņikiem, vajadzēja šitos hokejistus, kas uz rusņu pošās, paņemt armijā piespiedu kārtā ?

  +5 [+] [-]

, 2022-07-22 13:10, pirms 2 gadiem
Mudaki. Tak lai spēlē, ja grib. Savu izvēli, ar ko būs jāsadzīvo, ir izdarījis.

  +5 [+] [-]

, 2022-07-22 13:11, pirms 2 gadiem
huy rakstīja: cerēsim ka IIHF dos atļauju, tādēju atverot durvis uz rusņu arī pārējiem okupantu, slepkavu un izvarotāju atbalstītājiem.
Kāpēc tā? Labāk lai visos iespējamos veidos čakarē viņiem ikdienu un nelaiž

  +6 [+] [-]

, 2022-07-22 13:15, pirms 2 gadiem
Priekssedetajs rakstīja: Kāpēc tā? Labāk lai visos iespējamos veidos čakarē viņiem ikdienu un nelaiž
šādi var izfiltrēt vatņikus, ja nekur netiks, tad pārējie kam piedāvās atteiks, nevis tāpēc ka ir pret rusņu, bet tāpec ka zin ka tāpat neteiks. labāk zināt

  -2 [+] [-]

, 2022-07-22 13:17, pirms 2 gadiem
Nu varoņdarbs. Pasmīdināja tautu

  +2 [+] [-]

, 2022-07-22 13:17, pirms 2 gadiem
Priekssedetajs rakstīja: Kāpēc tā? Labāk lai visos iespējamos veidos čakarē viņiem ikdienu un nelaiž
IIHF dzīvo pēc saviem likumiem, tāpēc nevienam neko nečakarēs.
un LHF tagad ir tīri, mēs jau darījām kā likumā rakstīts, bet tā IIHF pie visa vainīga.
tāpēc to likuma punktu var izmest mēslainē par aizliegumu sportistiem spēlēt moskovijas klubos. viņš tomēr ir pret cilvēku brīvu pārvietošanos un darbu.
atstāt, tikai to punktu, ja kāds moskovijā turpina strādāt, tad liegt pārstāvēt Latvijas izlasi. ja tomēr izlasē tiek tādi paņemti, tad pederācija zaudē valsts finansējumu.
nebrīnīšos, ja pavasarī šitos izlasē ar sauks, tipa mēs neesam vainīgi , IIHF viņiem atļāva spēlēt, tāpēc arī izlasē var spēlēt, jo neko nav pārkāpuši no IIHF viedokļa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2022-07-22 13:36, pirms 2 gadiem
radosiem cilvekiem iedvesma ir vienmer kvilu peteris rakstīja: Man gan ir cits viedoklis visa šī cirka sakarā Es visur un vienmēr izeju no izlases interesēm!
Značit, IIHF lai atsaka transfērā, bet LHF lai parūpējas, ka abi grēkāži piespiedu kārtā spēlē gan Zemgalē, gan izlasē!
Un tevi piespiedu kārtā nolikt ubagot Bauskas krustojumā

  +8 [+] [-]

, 2022-07-22 13:38, pirms 2 gadiem
radosiem cilvekiem iedvesma ir vienmer kvilu peteris rakstīja: Viņi neslavina Krievijas podvigus, viņi, pateicoties likumam, ir nokļuvuši neparocīgā situācijā ar ļoti maz variantiem priekš piepelnīšanas un izpatikšanas visiem
Kā tā neslavina. Admiral lapā zem katra hokejista uzraksts svoih nebrasajem un Z
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2022-07-22 13:39, pirms 2 gadiem
radosiem cilvekiem iedvesma ir vienmer kvilu peteris rakstīja: Man gan ir cits viedoklis visa šī cirka sakarā Es visur un vienmēr izeju no izlases interesēm!
Značit, IIHF lai atsaka transfērā, bet LHF lai parūpējas, ka abi grēkāži piespiedu kārtā spēlē gan Zemgalē, gan izlasē!
tu sēdi mazā burbulī un neredzi kopbildi. Hokejs grimst. Neizteiksmīgi čempji un OS, tagad LHFa mīkstumu un hokejistu aprobežotības hokeja prestižs šķobās. Kā tas savulaik cēlās dēļ Ozo, Irbes, uzvarētām TOP valstīm un "skaistajiem zaudējumiem" PČ. Baskets jau ir garām, futbols ar ielikteni sāk dauzīt pundurus + čakli strādā žurnālisti, arī drīz būs garām. Hokejā runā tik par šiem nodevējiem un bik par mestis. Ansons dabū MK MVP un tas nevienam neinteresē. Bet tu ne suda nesapratīsi ko es te runāju.
šādi savulaik tusētāju paaudze iedzina zemē basketu

  +4 [+] [-]

, 2022-07-22 13:44, pirms 2 gadiem
huy rakstīja: tu sēdi mazā burbulī un neredzi kopbildi. Hokejs grimst. Neizteiksmīgi čempji un OS, tagad LHFa mīkstumu un hokejistu aprobežotības hokeja prestižs šķobās. Kā tas savulaik cēlās dēļ Ozo, Irbes, uzvarētām TOP valstīm un "skaistajiem zaudējumiem" PČ. Baskets jau ir garām, futbols ar ielikteni sāk dauzīt pundurus + čakli strādā žurnālisti, arī drīz būs garām. Hokejā runā tik par šiem nodevējiem un bik par mestis. Ansons dabū MK MVP un tas nevienam neinteresē. Bet tu ne suda nesapratīsi ko es te runāju.
šādi savulaik tusētāju paaudze iedzina zemē basketu
Ansonam tikai MK. MVP bija mazais Kulda

     [+] [-]

, 2022-07-22 13:48, pirms 2 gadiem
zaipis rakstīja: Ansonam tikai MK. MVP bija mazais Kulda
ai, nu jā, bet ideja no tā nemainās

  +1 [+] [-]

, 2022-07-22 13:51, pirms 2 gadiem
Kalniņš tagad var stāties bezdarbniekos vai iet uz maximu strādāt

  +5 [+] [-]

, 2022-07-22 13:51, pirms 2 gadiem
Priekšs kam nedot atļauju lai iet , lai izbauda visus krievijas ''labumus '' , nav nevienam jālūdzas , jāpierunā jādraud ej , bet tikai pēc tam neraudi krokodila asaras kad esi uzmests , nebrīnies kad iespļaus tev sejā izvairīsies no tevis un negribēs ar tevi sveicināties

  +1 [+] [-]

, 2022-07-22 13:51, pirms 2 gadiem
radosiem cilvekiem iedvesma ir vienmer kvilu peteris rakstīja: Pērtiķbols ne sūda nav garām, aizies Fakinga - Bertānu paaudze, vietā ņi hrena jēdzīga nav! U-20 pa Bē grupu spirinās
Hokejs tiek no augšas gremdēts, no Saeimas, jo tas fakingais likums ir ANTIHOKEJISKS, kurš vēl projekta veidā tika radīts PIRMS Ukrainas kara, kaut kur starp KHL pauzi un Olimpiādi, to labi atceros un šī likuma mērķis bija nahrenizāet Rīgas Dinamo! Citu mērķu nebija, un kad sākās karš, likumprojekta autori pašapmerinātībā berzēja rokas
nu ja ka no augšas, hokeja augša Latvijā ir LHF, tie arī gremdē. pārējais ir tavi murgi

  +5 [+] [-]

, 2022-07-22 14:02, pirms 2 gadiem
Vajdzēja laist visus , kas grib uz Krieviju, būtu mēs atkoduši visus 5.kolonnas mīļotājus un atbalstītājus.

  -1 [+] [-]

, 2022-07-22 14:16, pirms 2 gadiem
Pārejas laikā neiedot pāreju ir neprāta lēmums no LHF puses. Ja Jānis iesudzēs tiesā LHF, tad LHF varēs iet uz bankrotu. Lai Janka brauc un paliek tur.

  -1 [+] [-]

, 2022-07-22 14:24, pirms 2 gadiem
Es domāju, ka LHF šito tiesu pagrūdīs kā mazi eži, nav neviena IIHF statūta punkti, kas viņiem būtu par labu.

  -4 [+] [-]

, 2022-07-22 14:25, pirms 2 gadiem
Visi te gadiem brēca un ņaudēja par LHF, tagad pēkšņi laiza tai pēdas.

  +2 [+] [-]

, 2022-07-22 14:29, pirms 2 gadiem
Ok, bet pēc loģikas, valsts pilsonim subordinācija šajā jautājumā būtu:

Konkrētās valsts likums > sporta organizācijas noteikumi

  +2 [+] [-]

, 2022-07-22 14:31, pirms 2 gadiem
radosiem cilvekiem iedvesma ir vienmer kvilu peteris rakstīja: Man gan ir cits viedoklis visa šī cirka sakarā Es visur un vienmēr izeju no izlases interesēm!
Značit, IIHF lai atsaka transfērā, bet LHF lai parūpējas, ka abi grēkāži piespiedu kārtā spēlē gan Zemgalē, gan izlasē!
Varētu vispār Latvijas hokejistiem aizliegt izbraukt no valsts un likt spēlēt Latvijas čempionātā. Tas tik būtu derbijs - finālā kautkāds HS Rīga ar Bļugeru priekšgalā pret Balceru kas pārstāv Prizmu

     [+] [-]

, 2022-07-22 14:33, pirms 2 gadiem
LHF nav tiesības pāreju noraidīt. Tad kāda jēga vispār šim procedūras punktam?
1 2 3 4 138 komentāri