Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Riga" iekrāj divu vārtu pārsvaru pret Ziemeļmaķedonijas čempioni "Shkendija"

Emils Ozerinskis

"Riga" iekrāj divu vārtu pārsvaru pret Ziemeļmaķedonijas čempioni "Shkendija"
"Riga" galvenais treneris Andris Riherts. Foto: Zigismunds Zālmanis

UEFA Konferences līgas kvalifikācijas čempionu zarā trīskārtējā Virslīgas čempione "Riga" ar rezultātu 2:0 savā laukumā uzveica Ziemeļmaķedonijas labāko komandu "Shkendija". Ar rezutatīvām piespēlēm abos rīdzinieku vārtos izcēlās Mikaels Soisalo.

Spēlē pret Ziemeļmaķedonijas čempioni "Shkendija" savas komandas kapteiņa funkcijas bija zaudējis Antonijs Čenomordijs, kura līdz šim turētais kapteiņa apsējs nonāca uz Ivana Paureviča rokas. Arī vārtos notikušas izmaiņas, Roberta Ozola vietu ieņemot Ivanam Brkičam.

Pirmais vārtu gūšanas moments "Riga" komandai bija pēc Veslija Natas sitiena no aptuveni 25 metriem. Brazīlijas futbolista sistā bumba lidoja vārtu augšējā stūrī, bet Kostadins Zahovs slaidā lēcienā bumbu spēja aizsniegt. Pēcāk pamatīgs reids padevās Žanam Baptistam Leo, kurš vairāku pretspēlētāju ielenkumā tika līdz pretinieku soda laukumam, bet "Shkendija" kapteinis Egzons Beitulajs francūža sitienu nobloķēja. "Skonto" stadionā sanākušie līdzjutēji varēja uzgavilēt sekojošajā epizodē. 13. minūtē Mikhaela Soisalo izpildītais stūra sitiens tika adresēts uz tuvo stabu, kur galvu bumbas ceļā pielika Nata, ievirzot bumbu vārtos un panākot 1:0 par labu Latvijas čempionei.

Ar lielisku piespēli Nata nostādīja savus komandas biedrus labā otro vārtu gūšanas situācijā, bet Leo un Jurijs Vakulko savstarpēji nesadalīja bumbu, izšķērdējot iespēju dubultot pārsvaru. Mača 37. minūtē "Shkendija" neizmantoja lielisku vārtu gūšanas iespēju. Valmirs Nadiu laukuma stūrī aizlīda garām diviem rīdziniekiem un veica asu piespēli paralēli vārtiem. Kamers Čaka sita bumbu vārtu četrstūrī, bet Brkičs paspēja izšaut roku pretī bumbai, nosargājot minimālo vadību "Riga". Pēc ilgākas Ziemeļmaķedonijas komandas ofensīvas, puslaika beigās savu saasinājumu veica mājinieki, tomēr tiesneša svilpe vēstīja par laiku doties pārtraukumā.

Otrā puslaika ievadā "Riga" līdzjutēji varēja uzgavilēt. Soisalo pretinieku laukuma pusē "apzaga" pretspeļētāju, veikli veicot asu piespēli gar vārtiem. Pie bumbas pirmais bija "Riga" ukraiņu jaunpienācējs Vakulko, ietriecot bumbu vārtu tīklā un sasniedzot rīdziniekiem labvēlīgo 2:0.

Spēles gaitā "Shkendija" bīstami apdraudēja rīdzinieku vārtus, mājinieku aizsardzībai ik pa brīdiem pie divu vārtu pārsvara iemiegot. Savus vārtus neieņemtus Latvijas čempionei nosargāt ļāva Birkiča reakcija, atvairot ziemeļmaķedoniešu sitienus. Vienā no šādiem gadījumiem horvāts arī nedaudz cieta, ietriecoties ar plecu vārtu stabā. 12 minūtes līdz spēles beigām laukumu atstājot divas rezultatīvas piespēles izpildījušajam Soisalo, līdzjutēji veltīja somam saukli: "MVP!".

Ziemeļmaķedonijas čempionei "Skonto" stadionā pie vārtu guvuma tā arī tikt nesanāca, "Riga" vienībai noturot savus vārtus neieņemtus. Iekrājot divu vārtu pārsvaru pirms atbildes spēles, "Riga" nolikusi sevi labā pozīcijā, lai varētu iekļūt UEFA Konferences līgas trešajā kārtā.

"Riga" - "Shkendija" 2:0 (1:0)
Vārti: Nata 13'. Vakulko 50'
Brīdinājumi: Paurevičs, Halimi, Rugins, Muritala - Beitulaji,Zeimujali
Riga: Brkičs - Pētersons, Saiss, Paurevičs, Černomordijs, Rugins - Soisalo (Lukili 78'), Nata (Piščevičs 61'), Brizola (Babajans 68'), Vakulko (Halimi 78') - Leo (Muritala 68')
Shkendija: Zahovs - Murati, Neziri, Beitulaji, Pavičs - Alimi (Zeimujali 90'+3), Ramadani (Kebajs 56') - Nafiu (Igors 79'), Čaka (Bilali 90'+3) , Dorievs - Ibrahimi.
Galvenais tiesnesis: Ondrejs Pechanecs (Čehija)

Konferences līgas kvalifikācijas 2. kārtā Latvijas klubiem

Pāris1. sp.2. sp.
RFS – Puskas Akademia3:0
Riga – Shkendija2:0
CSKA Sofia – Liepāja0:0

Atbildes spēle norisināsies jau pēc nedēļas Ziemeļmaķedonijas galvaspilsētā Skopjē.

  +8 [+] [-]

, 2021-07-22 21:57, pirms 3 gadiem
Trīs LV klubi otrajā kārtā un nav ielaisti nevieni vārti..jā, nav Eiropas līga,bet konferences līga bet fakts diezgan iespaidīgs.

  +6 [+] [-]

, 2021-07-22 21:58, pirms 3 gadiem
Otrais gols bija pa perfekts!

  +2 [+] [-]

, 2021-07-22 21:59, pirms 3 gadiem
Malači

  +5 [+] [-]

, 2021-07-22 21:59, pirms 3 gadiem
Ļoti labi! Tas jau būtu skaisti, ja vismaz 2 klubi būtu 3.kārtā. Mazā ceturtdiena!

  +4 [+] [-]

, 2021-07-22 21:59, pirms 3 gadiem
Prasās pat ko atkorķēt..pilnīgi neticamais,visi trīs LV klubi ieliek kārtīgus pamatus..noturot aizsardzību pa nullei

  +2 [+] [-]

, 2021-07-22 22:03, pirms 3 gadiem
Labi,ka šoreiz Ozols bija rezervē,jo citādi uz sauso diez vai nospēlētu.Nekas nav pret latviešu vārtsargu,tomēr viņa spēle šovasar diez ko nepārliecina.

  +2 [+] [-]

, 2021-07-22 22:03, pirms 3 gadiem
Vienīgi nepatīk, ka jau kuro sezonui Riga sāk iespēlēties tad, kad Eirokausi jau rit pilnā sparā, nevis pirmo sezonas daļu iespēlējot sastāvu, ar kuru sagatavoties un spēlēt Eirokausos. Cerams, ka tas netraucēs tikt grupu turnīrā, ko tiešām novēlu.

  +2 [+] [-]

, 2021-07-22 22:04, pirms 3 gadiem
norins rakstīja: Prasās pat ko atkorķēt..pilnīgi neticamais,visi trīs LV klubi ieliek kārtīgus pamatus..noturot aizsardzību pa nullei
Man joprojām liekas, ka sapņoju - kas notiek

  +3 [+] [-]

, 2021-07-22 22:09, pirms 3 gadiem
Jāatzīst ,ka trenerim izdevies ieviest kautkādu kārtību komandā ,ir sadalītas lomas un spēlētāju kopums sāk izskatīties pēc komandas ,parādās zīmējums,sadarbības utt .
Laba uzvara ,pret labu komandu (priekš manīm ,pretinieku sniegums ir liels pārsteigums),atliek novest lietas līdz galam!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2021-07-22 22:15, pirms 3 gadiem
muritala ir labs, bet pastulbs ar kopējām negatīvām sekām

  -1 [+] [-]

, 2021-07-22 22:19, pirms 3 gadiem
Apsveicu Rihertu ar pirmo lielo uzvaru! Skauği , lai iet nah

     [+] [-]

, 2021-07-22 22:26, pirms 3 gadiem
Tāds sniegums arī tika gaidīts, malači, atbildes spēlē atliek tikai nospēlēt gudri un tiekam tālāk

  -2 [+] [-]

, 2021-07-22 23:19, pirms 3 gadiem
Puiši cīnījās par katru laukuma metru kā īstas Rīgas lauvas, vienīgais žēl, ka tribīnes tādas pustukšas…. Cerams, ka nākamajā kārtā pret Maltas vice-čempioni būs jau kārtīga eiropas atmosfēra un tad jau dodamies iekarot Romu

     [+] [-]

, 2021-07-23 00:38, pirms 3 gadiem
Izskatās, ka Sķendijai maķedoniešu tikpat cik Ŗigai latviešu ...

  -3 [+] [-]

, 2021-07-23 01:03, pirms 3 gadiem
Varu uzslavēt visas 4 Latvijas komandas eirokausos. Šodien labi rezultāti un patika Valmieras atbildes spēle pret Suduvu. Liela daļa redz tikai rezultātu nevis spēles saturu. Valmieras ortrā spēle patiešām bija laba bet realizacija un ..netiek tālāk. Šodien FC Riga vilka vārtsargs. Protams patik komanda arī spēlēja labi, bet pretinieks ir nopietns .Pēdējā čempionātā par 16 punktiem apdzina 2.vietu un 2 zaudējumi 33 spēlēs (viens zaudējums kad jau Skendija bija neaizsniedzama).
Sports ir sports un saprotu ka pat visi 3 klubi var netikt tālāk. Liepājai atbildes spēle būs ļoti smaga, tāpat arī Rigai nemaz tik stabili nav.
RFS it kā drošāk ,bet viss kas var gadīties.
Kopumā jau tagad visas 4 komandas šogad priecēja.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-23 01:34, pirms 3 gadiem
Pēc Riherta intervijas sapratu, ka Veloso un Ramoss tiks izīrēti uz kādu citu klubu.

Nebūtu arī bijis prāta darbs Rīgai lauzt ar viņiem līgumu, jo RFC viņus nopirka un līgums ir līdz 2022. gada beigām. Negribas vēl vienu Stenio gadījumu, kad viņu starpsezonā nopirka un pēc trīs mēnešiem tika atlaists.

     [+] [-]

, 2021-07-23 12:12, pirms 3 gadiem
Aldis Br rakstīja: Varu uzslavēt visas 4 Latvijas komandas eirokausos. Šodien labi rezultāti un patika Valmieras atbildes spēle pret Suduvu. Liela daļa redz tikai rezultātu nevis spēles saturu. Valmieras ortrā spēle patiešām bija laba bet realizacija un ..netiek tālāk. Šodien FC Riga vilka vārtsargs. Protams patik komanda arī spēlēja labi, bet pretinieks ir nopietns .Pēdējā čempionātā par 16 punktiem apdzina 2.vietu un 2 zaudējumi 33 spēlēs (viens zaudējums kad jau Skendija bija neaizsniedzama).
Sports ir sports un saprotu ka pat visi 3 klubi var netikt tālāk. Liepājai atbildes spēle būs ļoti smaga, tāpat arī Rigai nemaz tik stabili nav.
RFS it kā drošāk ,bet viss kas var gadīties.
Kopumā jau tagad visas 4 komandas šogad priecēja.
Тамаз Ревазович, Вы что ли ?

     [+] [-]

, 2021-07-23 13:32, pirms 3 gadiem
specha rakstīja: Тамаз Ревазович, Вы что ли ?
Ja, pļa, palatišski nekuja ! 20 ļet i ņekuja...

     [+] [-]

, 2021-07-23 17:40, pirms 3 gadiem
huters rakstīja: Ja, pļa, palatišski nekuja ! 20 ļet i ņekuja...
transleitera kods- tas ir viņš

     [+] [-]

, 2021-07-23 20:38, pirms 3 gadiem
Rihteram,+,viņa vadībā jaunākā komanda Eiropā rādija skatāmāko futeni virslīgā,ja viņš Rigas pieredzei iemācīs,ka rezultāts priekš tāda parasta līdzjutēja ,kā es nav vis-es būšu viņu fans,visiem mūsu klubiem-malači....