Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1600, Did:0, useCase: 3

Lēvs: "Vācijas futbolisti ir ārkārtīgi noguruši spēles ātruma dēļ"

Rolands Eliņš

Lēvs: "Vācijas futbolisti ir ārkārtīgi noguruši spēles ātruma dēļ"
Joahims Lēvs
Foto: AFP/Scanpix

Vācijas futbola izlases galvenais treneris Joahims Lēvs pēc neizšķirta 2:2 pret Ganu izteicās, ka viņa spēlētāji ir ārkārtīgi noguruši pēc tik atklāta futbola, savukārt Ganas treneris Džeimss Apija pauda apņēmību doties uzbrukumos arī pret Portugāli.

„Mani futbolisti ir ārkārtīgi noguruši,” pēc neizšķirta 2:2 pret Ganu paziņoja Vācijas galvenais treneris Joahims Lēvs. „Otrajā puslaikā bija totāls atklātais futbols, spēles ātrums bija pārgalvīgs. Spēlētāji atdeva visus savus spēkus.”

„Nevēlējāmies spēlēt tikai uz rezultāta noturēšanu, taču vēlējāmies izvairīties no nemitīgas skriešanas turp un atpakaļ, it īpaši šajā gaisa temperatūrā. Spējām izvirzīties vadībā, bet praktiski no nekā ielaidām divus vārtus. Šajā turnīrā nevar cerēt visu laiku uzbrukt, ir jāsabalansē gan uzbrukums, gan aizsardzība.”

Lēvs uzslavēja uz maiņu nākušos Bastianu Šveinsteigeru un Miroslavu Klozi, sakot, ka viņi atdzīvināja izlases spēli, turklāt piebilda, ka Kloze pēdējos treniņos parādījis īpaši labu sniegumu. Miroslavs Kloze guva savus 15. PK vārtus, panākot Ronaldo visu laiku rezultatīvāko futbolistu sarakstā, taču ko līdzīgu Āfrikas mērogā paveica arī Asamoā Gjans, kurš ar pieciem PK vārtiem nu panācis kamerūnieti Rožē Millu

„Tā bija lieliska spēle,” sacīja Gjans. „Vēlos apsveikt komandu – pret tādu komandu kā Vācija mums bija jācīnās līdz pēdējam, un tas arī izdevās. Domāju, ka mums par labu nospēlēja taktikas izvēle, proti, Vācija ļoti labi spēj kontrolēt bumbu, taču mūsu iecerētā taktika izrādījās panākumus nesoša.”

Spēles beigās galvas savainojumu guva Tomass Millers, taču izlases menedžeris Olivers Bīrhofs norādījis, ka tas nav pārāk nopietns: „Viņš spēcīgi sasitās ar galvām ar pretinieku, taču, vismaz cik es zinu, satraukumam nav pamata. Tomass ir spēcīga personība, un viņš nākamajai spēlei būs gatavs.”

„Šīs 90 minūtes no spēlētāja var izspiest patiešām visu, lai arī laika apstākļi nedrīkst būt attaisnojums,” sacīja Filips Lāms. „Mēs nebijām tik agresīvi, kā vajadzīgs, un devām pretiniekiem pārāk lielu brīvību. Izdevību netrūka arī mums, un kopumā domāju, ka varam būt apmierināti ar iznākumu. Turklāt futbolisti, kuri nāca laukumā uz maiņu, izpildīja savu uzdevumu, atsvaidzinot komandas spēli.”

Ganas galvenais treneris Džeimss Apija novērtēja Vāciju kā superizlasi un visaugstāko klasi, tiesa, tas viņam deva iemeslu būt vēl priecīgākam par neizšķirtu: „Daudz kas tagad atkarīgs no Portugāles spēles ar ASV, tad arī varēsim domāt par iespējām iziet no grupas. Nevēlos salīdzināt, kura ir spēcīgāka – ASV vai Vācija-, taču noteikti zinu, ka vācieši tiks astotdaļfinālā. Vai pielietosim īpašu aizsardzību pret Krištianu Ronaldu? Jāpieskata visi pretinieki, bet vispār labākā aizsardzība ir uzbrukums, līdz ar to – uzbruksim!”

Izmantotie resursi:
The Official Website of the FIFA World Cup™ -...
Goal.com
Football News and Scores - ESPN FC

     [+] [-]

, 2014-06-22 10:04, pirms 10 gadiem
Rodžers Millers a Rožē Milla neskan labāk???

  -3 [+] [-]

, 2014-06-22 11:47, pirms 10 gadiem
1.puslaikā bija tik milzīgs ātrums, ka gribējās slēgt ārā TV dēļ vācu antifutbola. Tieši tas pats bija pret portugāli, tikai toreiz 2.puslaiks bija neskatāms. Paldies Ganai par 2.puslaiku.

  +1 [+] [-]

, 2014-06-22 13:10, pirms 10 gadiem
Redzēju spēles otro puslaiku, un man jāatzīst, ka tieši dēļ ātrā spēles tempa nebija ne miņas no tās spēles organizācijas aizsardzībā, kādu varējām vērot vāciešu spēlē pret Portugāli, kura aizsardzības līnija darbojās praktiski nevainojami.
Man ir aizdomas, ka ja vāciešiem pretī stātos Čīle, viņus gaidītu vēl lielākas nepatikšanas. Bet izdarot pareizos secinājumus un koncentrējoties pēdējam grupu turnīra mača, visam jābūt kārtībā. Lai veicas!

  +1 [+] [-]

, 2014-06-22 13:12, pirms 10 gadiem
Raicha rakstīja: 1.puslaikā bija tik milzīgs ātrums, ka gribējās slēgt ārā TV dēļ vācu antifutbola. Tieši tas pats bija pret portugāli, tikai toreiz 2.puslaiks bija neskatāms. Paldies Ganai par 2.puslaiku.
"Antifutbols"? Tu galvu esi saspiedis? Kurā vietā Vācija Tev spēlēja "antifutbolu"? Tas, ka Gana vāciešiem nav parocīgs pretinieks, tas ir fakts, bet galīgi nebija tā, ka vācieši paši nespēlētu un citiem neļautu spēlēt. Tas nav vācu garā.

     [+] [-]

, 2014-06-22 13:18, pirms 10 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Redzēju spēles otro puslaiku, un man jāatzīst, ka tieši dēļ ātrā spēles tempa nebija ne miņas no tās spēles organizācijas aizsardzībā, kādu varējām vērot vāciešu spēlē pret Portugāli, kura aizsardzības līnija darbojās praktiski nevainojami.
Man ir aizdomas, ka ja vāciešiem pretī stātos Čīle, viņus gaidītu vēl lielākas nepatikšanas. Bet izdarot pareizos secinājumus un koncentrējoties pēdējam grupu turnīra mača, visam jābūt kārtībā. Lai veicas!
Manuprāt Lēvs izdarīja nepareizi pasakot kā praktiski pret Vāciju ir jāspēlē. Spēles tempam jābūt ļoti augstam, un ar to var panākt rezultātu. Vācijai paveicās ar to, ka Gana nav gudra izlase, jo beigās vnk nepaņet uzvaru bija ļoti slikti.

  +1 [+] [-]

, 2014-06-22 13:54, pirms 10 gadiem
Pirmajā spēlē Vācieši nodemonstrēja augstākās klases futbolu, pat neskatoties uz portugāļu nevarību.

     [+] [-]

, 2014-06-22 13:55, pirms 10 gadiem
One Man Show! rakstīja: Manuprāt Lēvs izdarīja nepareizi pasakot kā praktiski pret Vāciju ir jāspēlē. Spēles tempam jābūt ļoti augstam, un ar to var panākt rezultātu. Vācijai paveicās ar to, ka Gana nav gudra izlase, jo beigās vnk nepaņet uzvaru bija ļoti slikti.
Gana varbūt nav gudrākā izlase, toties kompensē to ar austajām darba spējām. Es vairāk sliecos domāt, ka vācieši vienkārši nenovērtēja pretinieku.

     [+] [-]

, 2014-06-22 14:02, pirms 10 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Gana varbūt nav gudrākā izlase, toties kompensē to ar austajām darba spējām. Es vairāk sliecos domāt, ka vācieši vienkārši nenovērtēja pretinieku.
Nenovērtēja, līdz mirklim, kad vairs nevarēja paskriet. Un tas pēdejais pretuzbrukums Ganai bija ļoti tizls. 4pret2 un neiesist, tās ir šausmas. Vācieši vispār paskriet nevarēja, bet Gana to neizmantoja. Uzvaru deva, bet nepaņēma.

  +1 [+] [-]

, 2014-06-22 14:07, pirms 10 gadiem
One Man Show! rakstīja: Nenovērtēja, līdz mirklim, kad vairs nevarēja paskriet. Un tas pēdejais pretuzbrukums Ganai bija ļoti tizls. 4pret2 un neiesist, tās ir šausmas. Vācieši vispār paskriet nevarēja, bet Gana to neizmantoja. Uzvaru deva, bet nepaņēma.
Gribi teikt, ka vaciešiem nebija momentu, lai uzvarētu?Pirms tā pretuzbrukuma vāciešīem bija lieliskas iespējas, kur aizsargi ar pēdējiem spēkiem glāba situācijas.

     [+] [-]

, 2014-06-22 15:11, pirms 10 gadiem
One Man Show! rakstīja: Nenovērtēja, līdz mirklim, kad vairs nevarēja paskriet. Un tas pēdejais pretuzbrukums Ganai bija ļoti tizls. 4pret2 un neiesist, tās ir šausmas. Vācieši vispār paskriet nevarēja, bet Gana to neizmantoja. Uzvaru deva, bet nepaņēma.
Nevarētu teikt, ka Vācijas vārtu guvumu epizodēs Ganas aizsardzība būtu mazāk tizla. Pēc labas spēles nāca slikta spēle, bet pēc idejas būtu atkal jāseko labai spēlei, ko arī novēlu. Lēvs ir labs taktiķis, tā ka sakārtot Vācijas spēli nevajadzētu būt problēmām. Ne jau par skaistām acīm Vācija tik bieži ir spēlējusi nozīmīgāko turnīru pusfinālos un finālos.

     [+] [-]

, 2014-06-22 18:15, pirms 10 gadiem
visiem smagi spēlēt tādos apstākļos, ne tikai fričiem. sveiks, Hose, vecais zēn. vajadzētu kādreiz satikties un iedzert aliņu, ja Tu visp. dzer

     [+] [-]

, 2014-06-22 18:19, pirms 10 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Gana varbūt nav gudrākā izlase, toties kompensē to ar austajām darba spējām. Es vairāk sliecos domāt, ka vācieši vienkārši nenovērtēja pretinieku.
vai tiešām domā ka friči būtu tādi muļķi ka atļautos "nenovērtēt pretinieku" pk FINĀLTURNĪRĀ? friču vājās vietas kļuva redzamas kā uz delnas, būtu pretī kaut vai Horvātija, ar fričirm būtu cauri. drīzāk laikapstākļi bet ne jau nenovērtēšana