Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Hāra, Krouforda cimds un Daugaviņš rezervē

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Hāra, Krouforda cimds un Daugaviņš rezervē
Bostonas "Bruins" pret Čikāgas "Blackhawks" - bez kompromisiem
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa finālā starp Bostonas "Bruins" un Čikāgas "Blackhawks" piektā spēle tiks aizvadīta šonakt pulksten 3:00 pēc Latvijas laika. Zdeno Hāras pieci ielaistie vārti, Korija Krouforda ķērājcimds un Kaspara Daugaviņa atstāšana ārpus ceturtās maiņas - galvenie temati.

Otrajā un trešajā finālspēlē kopā redzējām tikai piecus vārtu guvumus - Bostonas "Bruins" uzvarēja ar 2:1 pagarinājumā un 2:0 savā laukumā. Taču ceturtais mačs izvērtās par uguņošanu - pēc 60 minūtēm tablo vēstīja 5:5, bet Čikāgas "Blackhawks" otro panākumu sērijā 70. minūtē ar rezultatīvu metienu no distances atnesa aizsargs Brents Sībruks.

Izšķirošajos vārtos "Bruins" kapteinis Zdeno Hāra vārtu priekšā cīnījās ar čikāgiešu kapteini un vadošo centra uzbrucēju Džonatanu Teivsu. Rezultātā Bostonas vārtsargs Tūka Rasks lāgā neredzēja Sībruka izdarīto metienu un ielaida sestos vārtus mačā. Piecos no tiem laukumā bija Hāra, kurš maču pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -3. Bieži ko tādu nevar redzēt.

"Hāram nepatīk, ja pret viņu izdara spēka paņēmienus. Nav daudz cilvēku, kas to mēģina. Man jāturpina tādā pat garā," sacīja "Blackhawks" uzbrucējs Braiens Bikels. Viņš Hāram problēmas sagādāja arī iepriekšējos mačos, taču ceturtajā spēlē tas izpaudās vēl redzamāk. Agresīvā spēle (arī jau pieminētajā situācijā ar Teivsu) bija tikai viens no ieročiem pret slovāku milzi.

Pret Hāru ir jāspēlē agresīvi un ātri, un "Blackhawks" to var izdarīt - Čikāga ir starp ātrākajām komandām līgā. Protams, ja viss būtu tik vienkārši, tad čikāgieši pie šādiem ieročiem būtu ķērušies jau no sērijas pirmajām minūtēm, taču tagad ir skaidrs - ar slovāku aizsargu var tikt galā. "Blackhawks" pirmā maiņa Bikels - Teivss - Patriks Keins iepriekšējā mačā to nodemonstrēja.

"Ja labākie spēlē pret labākajiem, tad man patīk mūsu izredzes," pauda "Bruins" centra uzbrucējs Kriss Kellijs. "Viņi izaicina Zdeno, un tas ir labi. Kopš ierašanās Hāra ir bijis kluba labākais spēlētājs, un viņš tāds būs arī turpinājumā."

Briesmīgu maču aizvadīja arī Hāras pārinieks vācietis Deniss Zeidenbergs - ja trešajā mačā viņš bija "Bruins" aizsardzības balsts un labākais spēlētājs, tad nākamo spēli viņš centās aizmirst pēc iespējas ātrāk. Risks pretinieku zonā neattaisnojās, Zeidenbergs nepaspēja aizsardzībā un atstāja Hāru vienatnē, Zeidenbergam neizdevās notīrīt vārtu priekšu un tā tālāk.

Šoreiz starp mačiem bija divas brīvdienas, un, domājams, neviens nešaubās - Hāra kopā ar Zeidenbergu divas tik sliktas spēles pēc kārtas neaizvadīs. Varam atcerēties pēdējo reizi, kad "Bruins" un "Blackhawks" bija divu dienu atpūta - Bostona dominēja visā laukumā un svinēja panākumu ar 2:0. Ja šonakt kāda komanda gūs vairāk par diviem vārtiem, tas jau būs pārsteigums -, neskatoties uz 11 rezultatīvajiem trāpījumiem iepriekšējā mačā.

"To, kādu spēli esam aizvadījuši, vienmēr nosakām pēc tā, cik daudz ļāvām paveikt pretiniekam. Nedomāju, ka gribam apmainīties vārtu gūšanas iespējām, zinot, ka atļausim veidoties pretuzbrukumiem. Tā nav mūsu spēles sastāvdaļa," sacīja Čikāgas "Blackhawks" galvenais treneris Žoels Kenvils. Tāpat kā "Bruins" galvenajam trenerim Klodam Žuljēnam, arī viņam prātā nav ienākusi doma par vārtsarga nomainīšanu.

Taču "Blackhawks" pirmā numura Korija Krouforda ķērājcimds Ziemeļamerikā izpelnījies lielāku uzmanību nekā viss pārējais, kas saistīts ar Čikāgas komandu. "Pagājušajā sezonā visi runāja par atsitamā cimda pusi. Tagad - par ķērājcimdu. Laikam abas puses ir nekam nederīgas," teica pats Kroufords. Pēc pieciem ielaistajiem vārtiem (33 metieni) viņš nebaidījās jokot.

"Bruins" centienus mērķēt tieši Krouforda ķērājcimda pusē bija grūti nepamanīt, un daudzie metieni deva panākumus.

Vai Bostonas hokejisti to turpinās darīt? Krouforda cimds ir visas Amerikas uzmanības centrā, noteikti, ka tam īpašu vērību pievērsis arī pats vārtsargs. Ja būs iespēja, kāpēc gan tagad nepamēģināt metienus raidīt otrā pusē? Turklāt, ja tas dos panākumus, - Kroufords nav no dzelzs un var salūzt.

Lai izcīnītu Stenlija kausu, Bostonas "Bruins" ir nepieciešama vismaz viena uzvara sāncenšu laukumā. Sērijas otrajā spēlē to izdevās paveikt - 2:1 pagarinājumā. "Blackhawks" tā bija tikai otrā neveiksme savu līdzjutēju priekšā. "Bruins" sāka pagalam vāji - pēc pirmajām 20 minūtēm rezultāts bija 0:1, metienu attiecība - 4:19. Pirmā lieta šonakt paredzētajā mačā - labāks sākums.

Joprojām aktuāls ir jautājums, vai "Bruins" pēc labāka sākuma lūkosies ar latviešu uzbrucēju Kasparu Daugaviņu ierindā? Vakardienas treniņā viņu ceturtajā maiņā aizstāja regulārajā sezonā sešus mačus aizvadījušais un divas rezultatīvas piespēles izdarījušais zviedrs Karls Soderbergs. Lai gan viņa spēles stils ceturtajai maiņai atbilst mazāk nekā Daugaviņa, Džeja Pandolfo vai Džordana Karona, 191 centimetrs un nepilnie 100 kilogrami varētu palīdzēt.

"Bruins" rezultatīvākais spēlētājs Davids Krejči vakar sacīja, ka "nedomāju, ka mūsu maiņa spēlē ļoti slikti. Spēlējam vidējā līmenī, bet Stenlija kausa finālā ar to nav gana". Tas pats ir attiecināms uz Daugaviņu. Pozitīvākais no pēdējiem mačiem: viņš nav paveicis neko, kas nodarītu komandai pāri.

Daugaviņš un otrs ceturtās maiņas malējais uzbrucējs Šons Torntons spēlē aptuveni piecas sešas minūtes mačā jeb "Bruins" lielākoties spēlē ar tikai trim maiņām. Kad Gregorijs Kempbels vēl nebija lauzis kāju, ceturtā maiņa bija "Bruins" spēks. Tagad "Blackhawks" tiek zaudēts pārliecinoši. Finālā svarīgs ir katrs sīkums.

  +3 [+] [-]

, 2013-06-22 17:56, pirms 11 gadiem
Kā man patīk tās emocijas arēnā, kad Bostona iemet golu

  +2 [+] [-]

, 2013-06-22 17:56, pirms 11 gadiem
karta zina treneris zin labak kas un ka bus labak.protams zel kadaugavins nespeles ......bus iemesls citigakiem trenimiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-06-22 18:05, pirms 11 gadiem
sandis444 rakstīja: Pēc Brožes attieksmes pret Daugaviņu varētu padomāt ka Kaspars šovasar apprecēs Brožem nocelto meiteni..

kur tik negatiivs var būt cilvēks pret vieniigo latvieti kas spele NHL fi


NEVIENĀ Brožēra rakstā neesmu izlasijis vismaz kaut nedaudz bet labu par Daugaviņu.. tikai negativitāte pret viņu!
tur jau ta saal ari ir...es nezinu man liekas kad daugavai butu labak kada cita kluba.

     [+] [-]

, 2013-06-22 18:06, pirms 11 gadiem
sandis444 rakstīja: Un to vai Daugaviņš ir rezervē to jau tik parādis kad spele saksies.. tagad var viosādi spekulēt ap to!
jacer jacer kad daugava speles

  -3 [+] [-]

, 2013-06-22 18:08, pirms 11 gadiem
Kāds vēl Hāra??! Čara vai Hara!

  +4 [+] [-]

, 2013-06-22 18:14, pirms 11 gadiem
slam-dunkers rakstīja: Kāds vēl Hāra??! Čara vai Hara!
tev laikm cits nebija ko raktit tpc kautko tik tupu uzrakstiji?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-06-22 18:39, pirms 11 gadiem
linku kāds var iedot?

  -2 [+] [-]

, 2013-06-22 18:45, pirms 11 gadiem
Var jau būt, ka treneris treniņā tikai pamēğināja, kā ar zviedru 4.maiņa izskatās, mož spēlēs, varbūt daugava.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-06-22 18:57, pirms 11 gadiem
http://bruins.nhl.com/?navid=nav-teamnav-bos
_alkatraz_ rakstīja: linku kāds var iedot?

  +1 [+] [-]

, 2013-06-22 19:10, pirms 11 gadiem
Tikai grafomāns Brože var uzrakstīt divus rakstus par vienu spēli (turklāt Eliņš jau pirms tam publicēja šī mača aprakstu).

Un šos "blogus" raksturo pārspīlēta objektivitāte, kas robežojas ar negācijām pret Daugaviņu. bez tam šīs Brožes publikācijas raksturo gūzma no dažādiem Ziemeļamerikas medijiem pārņemtu viedokļu un domu, kaut gan Vadošā Latvijas sporta portāla vadošajam NHL blogerim gan vajadzēja izcelties ar domu un viedokļu oriģinalitāti.
Jo, piemēram, man, kurš regulāri pārlasa dažādu pasaules hokeja mediju materiālus, šāds atgremojums ir nepatīkams, jo Nacionālajā sporta portālā ceru lasīt svaigus, oriģinālus un spēcīgus rakstus.

Taču ja Brože un SC orientējas uz publiku, kura nezin neko vairāk par LV medijiem, tad vajadzētu noņemt no Sportacentru to iedomīgo un pašapmerināto Vadošā un Nacionālā sporta portāla nosaukumu.

  +1 [+] [-]

, 2013-06-22 19:31, pirms 11 gadiem
Argonauts rakstīja: Tikai grafomāns Brože var uzrakstīt divus rakstus par vienu spēli (turklāt Eliņš jau pirms tam publicēja šī mača aprakstu).

Un šos "blogus" raksturo pārspīlēta objektivitāte, kas robežojas ar negācijām pret Daugaviņu. bez tam šīs Brožes publikācijas raksturo gūzma no dažādiem Ziemeļamerikas medijiem pārņemtu viedokļu un domu, kaut gan Vadošā Latvijas sporta portāla vadošajam NHL blogerim gan vajadzēja izcelties ar domu un viedokļu oriģinalitāti.
Jo, piemēram, man, kurš regulāri pārlasa dažādu pasaules hokeja mediju materiālus, šāds atgremojums ir nepatīkams, jo Nacionālajā sporta portālā ceru lasīt svaigus, oriģinālus un spēcīgus rakstus.

Taču ja Brože un SC orientējas uz publiku, kura nezin neko vairāk par LV medijiem, tad vajadzētu noņemt no Sportacentru to iedomīgo un pašapmerināto Vadošā un Nacionālā sporta portāla nosaukumu.
Gudri dirs* nav malku cirst. Vai nu raksti pats, vai turi muti!

  +1 [+] [-]

, 2013-06-22 19:50, pirms 11 gadiem
Franko rakstīja: Gudri dirs* nav malku cirst. Vai nu raksti pats, vai turi muti!
Vai tu esi totalitārisma piekritējs, ja uzskati, ka lasītāji nedrīkst kritizēt žurnālistus/autorus?!
Latvijā pagaidām vēl ir vārda brīvība (kaut gan dažas aprindas cenšas to ierobežot), tāpēc publiskām personām jābūt gatavām saņemt pret sevi un saviem darbiem vērstu kritiku, bet ja tas nepatīk, tad jāmaina nodarbošanās.
Katram ir labi jāpadara savs darbs, un ja es būtu SC vai cita medija štata autors, arī mani drīkstētu brīvi kritizēt un apstrīdēt.
Tā kā es uzskatu, ka savu darbu savā arodā padaru labi, tad man kā atvērtas un brīvas sabiedrības loceklim ir tiesības atklāti un pamatoti kritizēt jebkuru publisko personu, kurš, manuprāt, ir slikti paveicis savu darbu.

  +1 [+] [-]

, 2013-06-22 19:55, pirms 11 gadiem
slam-dunkers rakstīja: Kāds vēl Hāra??! Čara vai Hara!
Nav tur nekāda "Č", slovāku valodā šo uzvārdu tieši tā arī izrunā - Hāra, ar "H" un garo "ā".

     [+] [-]

, 2013-06-22 19:56, pirms 11 gadiem
Viss tomēr izšķirsies tikai pirms spēles - šobrīd treniņā Soderbergs ar Daugaviņu uz maiņām spēlē 4.maiņā, viens eksperts twitter minēja, ka Daugava varētu palikt savā maiņā.
Ja Kaspars treniņā noplosās, tad spēlēs... Intrigu treneris saglabā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-22 20:06, pirms 11 gadiem
Argo#1 rakstīja: intrigu uz 4.maiņu ?
Čikāgai ir galīgi pajāt uz maiņu, kas spēlē tik 5min
Beidz runāt muļķības.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-06-22 20:14, pirms 11 gadiem
zzk rakstīja: Nav tur nekāda "Č", slovāku valodā šo uzvārdu tieši tā arī izrunā - Hāra, ar "H" un garo "ā".
ai ta vecais nenem to pokemonu galva vinam galvenais kautko ne pa temu uzrakstit

     [+] [-]

, 2013-06-22 20:15, pirms 11 gadiem
Skat. info par vairāku NHL klubu jauno treneru iecelšanu:
Iecelti vairāku NHL komandu galvenie treneri

     [+] [-]

, 2013-06-22 20:23, pirms 11 gadiem
Sēderberjs.

  -1 [+] [-]

, 2013-06-22 20:25, pirms 11 gadiem
sandis444 rakstīja: Pēc Brožes attieksmes pret Daugaviņu varētu padomāt ka Kaspars šovasar apprecēs Brožem nocelto meiteni..

kur tik negatiivs var būt cilvēks pret vieniigo latvieti kas spele NHL finālā?


NEVIENĀ Brožēra rakstā neesmu izlasijis vismaz kaut nedaudz bet labu par Daugaviņu.. tikai negativitāte pret viņu!
Tas, ka komanda ir aizspēlējusies līdz finālam un Daugaviņš tur na haļavu uzspēlē ir baigais sasniegums? Rakstā ir realisms nevis pesimisms. Tu savukārt dzīvo noliegumā un nespēj ieraudzīt cik patiesība slikts/labs ir Daugaviņš
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-22 20:40, pirms 11 gadiem
no čiepstētavas:
Boston Bruins ‏@NHLBruins 46m

Jagr not on the ice for pregame skate this morning. Daugavins/Soderberg alternating rushes on the merlot line w/ Thornton & Peverley ^BB

un
Boston Bruins ‏@NHLBruins 2m

Coach Julien still undecided whether Soderberg or Daugavins will skate on the fourth line. Says he's still tinkering between the two. ^BB

Jāgaida nakts, tad jau pirms spēles tik uzzināsim, būs vai nebūs.
Man nezkādēļ šķiet tomēr, ka #16 spēlēs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-22 20:56, pirms 11 gadiem
Nu zviedrs ir galīgi garām ,tie kas ir redzējuši spēles ar viņu sapratīs ...!!!

Daugava būs sastāvā un iemetiis golu pirmajā pagarinājumā ......!!!!!

Un troļli raudās spilvenā ..

  -1 [+] [-]

, 2013-06-22 20:58, pirms 11 gadiem
žirga88 rakstīja: Nu zviedrs ir galīgi garām ,tie kas ir redzējuši spēles ar viņu sapratīs ...!!!

Daugavam būs sastāvā un iemetis golu pirmajā pagarinājumā ......!!!!!
vai ta ir citi varianti vecais?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-23 00:40, pirms 11 gadiem
Argo#1 rakstīja: skatos, ka tev arī jauns troļļa klons
Svx, Artūr, sen neesi redzēts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja