Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Spartaks" uz dabīgās zālītes uzņems "Valmieru", Liepājā Kurzemes derbijs

Emils Ozerinskis

"Spartaks" uz dabīgās zālītes uzņems "Valmieru", Liepājā Kurzemes derbijs
Ričards Fraidejs. Foto: FK Spartaks Jūrmala

"Optibet" futbola Virslīgā šodien norisināsies divas spēles. Viena no čempionāta līdervienībām "Valmiera" viesosies Jūrmalā. Savukārt "Liepāja" savā laukumā spēlēs ar "Ventspili". Abi mači būs vērojami Sportacentrs.com TV tiešraidēs.

"Spartaks" – "Valmiera" (Svētdien pulksten 14:00, Slokas stadions)
Jūrmalas "Spartakam" ar šo spēli noslēgsies ļoti sarežģīts trīs spēļu posms, kurā Mareka Zuba trenētajai komandai jāspēlē ar visām trīs šīs sezonas čempiontitula pretendentēm. Jūrmalnieki pašās beigās izlaida punktu pret "Riga", bet iepriekšējā spēlē "Spartakam" kompensācijas laikā pietrūka neizšķirta izraušanai pret RFS. Tagad pretī jūrmalniekiem stāsies turnīra tabulā otro vietu ieņemošā "Valmiera". Šī spēle zīmīga būs ar to, ka "Spartaks" kļūst par trešo komandu šajā sezonā, kas pārgājusi uz dabīgā seguma laukuma, spēli uzņemot Slokas stadionā.

Jāpiezīmē, ka "Valmierai" šī būs pirmā sezonas spēle uz dabīgā seguma, kamēr jūrmalnieki zālīti jau izbaudīja Jāņa Skredeļa stadionā. Tamaza Pertijas trenētā komanda pēdējā spēlē noturēja minimālu uzvaru pār "Liepāju". Spēles gaita radīja šaubas vai sezonas sākumā pār galvu pār kaklu skrienošajiem vidzemniekiem nesāk no riepām laist ārā gaisu. "Valmieras" trumpis šajā sezonā ir aizsardzība, kur nozīmīgs palīgs saviem centra aizsargiem ir ukraiņu balsta pussargs Ivans Želizko. Valmierieši vārtus ielaiž reti, kas ļauj salīdzinoši mazrezultatīvajam uzbrukumam (kopš pirmās kārtas ne reizi valmierieši nav guvuši vairāk par diviem vārtiem spēlē) nodrošināt regulāras uzvaras un vietu turnīra tabulas galvgalī.

Jūrmalniekiem šajā mačā lieti talkā nāks Abioduna Ogunniji atgriešanās laukumā pēc vienas spēles diskvalifikācijas izciešanas. Uzbrukumā jūrmalnieki paļaujas uz savu labāko vārtu guvēju Ričardu Freideju, kurš ir komandas precīzākais sitējs ar trīs gūtiem vārtiem. "Valmierai" nu jau četras spēles pēc kārtas pie vārtu guvumiem nav ticis Raimonds Krollis, kurš iepriekšējā spēlē pret liepājniekiem tika atsēdināts uz rezervistu soliņa un laukumā gāja vien uz maiņu.

"Liepāja" – "Ventspils" (Svētdien pulksten 16:00, Stadions "Daugava")
Iepriekšējos gados Virslīgas futbola līdzjutējiem Kurzemes derbiju dienas kalendārā bija apvilktas ar sarkanu riņķi. Šogad gan ažiotāža ap "Liepājas" un "Ventspils" savstarpējiem dueļiem noplakusi, jo abas komandas cīnās ar iekšējām problēmām. "Liepāja" par spīti lielu resursu ieguldīšanai, nespēj demonstrēt cerēto sniegumu laukumā, komandai ieņemot pieticīgu piekto pozīciju turnīra tabulā. Savukārt "Ventspils" cīnās par izdzīvošanu pēc komandas prezidenta Adlana Šiškanova paziņojuma par aiziešanu no kluba.

Izbraukuma spēlē Valmierā "Liepājas" treneris Dmitrijs Mološs pirmo reizi sezonā sākumsastāvā sūtīja visus četrus komandas baltkrievu leģionārus, taču vidzemnieku vārtus tā arī atslēgt neizdevās. Turnīra tabulas augšgalā esošās komandas jau izcīnījušas uz pusi vairāk punktu nekā tas padevies "Liepājai". Cerības pacīnīties šosezon par medaļām ar katru neveiksmīgo cīņu "Liepājai" sāk izskatīties aizvien apšaubāmākas. Starp pieredzējušajiem baltkrievu futbolistiem Mihaila Gordeičuka, Dmitrija Bagas un Oļega Veretilo tikai salīdznoši jaunākais Jevgeņijs Berjozkins devis pozitīvu pienesumu. Aizvakar "Liepājas" rindas pameta pieredzējušais vārtsargs Oleksandrs Ribka, atdodot neapšaubāmu pirmā vārtsarga lomu komandā Krišjānim Zviedrim.

No "Ventspils" komandas leģionāri bēg kā no grimstoša kuģa. Virkne no ventspilnieku ārzemniekiem klubu jau pametuši. Ar dzeltenzilajiem līgumu lauzis vārtsargs Kostjantins Mahnovskis. Tāpat vienības rindas atstājuši laukuma spēlētāji Abdulgafars Mamahs, Andrijs Sļinkins un Fabinju. Trenera posteni pārņēmušajam Igoram Kičiginam jāstrādā ar tiem spēlētājiem, kas gatavi nest dzeltenzilo formas kreklus par spīti ļoti sarežģītajai kluba finansiālajai situācijai. Pēdējā spēlē pret "Noah" ventspilnieki nespēja gūt uzvaru. Ar turnīra tabulā pieciem izcīnītiem punktiem "Ventspils" ieņem priekšpēdējo pozīciju, apsteidzot tikai "Noah", kas aizvadījusi teju uz pusi mazāk spēļu.

"Liepājai" Kurzemes komandu cīņā palīdzēt nevarēs komandas kapteinis Marko Simičs, kuram mačs jāizlaiž sakrāto dzelteno kartīšu limita dēļ. Tikmēr "Ventspils" sastāvā netradicionālas darbības veiktas ar vārtsargiem. Jau divas reizes šosezon spēles gaitā Vladislavs Lazarevs nomainīts pret Deli Alampasu.

Abas spēles tiešraidē būs vērojamas Sportacentrs.com TV kanālā.

Virslīgas 14. kārtas spēles

DatumsLaiksSpēleTiešraide
23.0514:00Spartaks – ValmieraSportacentrs.com TV
16:00Liepāja – VentspilsSportacentrs.com TV
24.05.17:00Noah – MettaSportacentrs.com TV
18:00Daugavpils – RigaSportacentrs.com

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.RFS1182123:1026
2.Valmiera1182118:826
3.Riga1181233:925
4.Daugavpils951313:1216
5.Liepāja1040612:1612
6.Metta1013612:226
7.Spartaks102089:196
8.Ventspils101278:175
9.Noah61146:214

Labākie vārtu guvēji

V.SpēlētājsKomandaVārti
1.Stefans MiloševičsRiga13 (2)
2.Junusa MuritalaMetta7
3.Marks KurtišsVentspils5
4.Raimonds KrollisValmiera5 (1)
5.Darko LemajičsRFS4
Artūrs KarašausksLiepāja4
Ibrahima SovsValmiera4
Mikaels SoisaloRiga4

     [+] [-]

, 2021-05-23 11:48, pirms 3 gadiem
Valmierai gaidāms smags mačs , dabīgais laukums notušēs Valmieras atslēgas spēlētaju (Jakota,Silagadze,Gejs ) stiprās īpašības (tehnika,strauja virzienu maiņa) un daudz nozīmīgāka paliks spēle otraja stāvā ,otrās bumbas ,centrējumi no flangiem + Spartaks pēdejās divās tūres parādīja labu futbolu.
Par rezultatīvu futbolu un Valmieras uzvaru!