Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pieredzējušais ukraiņu vārtsargs Ribka pamet "Liepāju"

Emils Ozerinskis

Pieredzējušais ukraiņu vārtsargs Ribka pamet "Liepāju"
Oleksandrs Ribka. Foto: Aiga Veisa

Pagājušās sezonas Latvijas kausa ieguvējs, 34 gadus vecais ukraiņu vārtsargs Oleksandrs Ribka pametis FK "Liepāja" sastāvu, tādējādi par kurzemnieku neapšaubāmi pirmo vārtsargu kļūstot vietējam futbolistam Kiršjānim Zviedrim.

"Liepāja" šajā sezonā nedemonstrē no komandas gaidīto sniegumu. Lai gan budžeta ziņā Kurzemes komanda ir viena no vadošajām starp Latvijas Virslīgas komandām, tomēr sniegums laukumā līdz šim nav bijis pārliecinošs, baltkrieva Dmitrija Mološa trenētajai komandai ieņemot vien piekto pozīciju turnīra tabulā.

Šodien "Liepājas" klubs paziņojis, ka no vienības šķīries bijušais Ukrainas izlases vārtsargs Olekandrs Ribka. Kijevā dzimušais futbolists šosezon laukumā izgāja piecās spēlēs un ielaida 11 vārtus. Pēdējās nedēļās Ribka zaudējis konkurenci par vietu vārtos ar Liepājas futbola audzēkni Krišjāni Zviedri.

"Liepājai" Ribka pievienojās pirms nepilna gada, papildinot komandas rindas vasaras pāreju periodā. Pagājušajā Virslīgās sezonā ar Ribku vārtos "Liepāja" uzvarēja sešas no deviņām spēlēm, bet vēl divās tika fiksēti neizšķirti. Galvenais panākums liepājniekiem bija Latvijas kausa izcīnīšana, ukrainim sargājot "Liepājas" vārtus no ceturtdaļfināla līdz pat finālam, kurā "Liepāja" uzveica "Ventspili".

Oleksandrs Ribka karjeras lielāko daļu pavadījis slavenākajos Ukrainas klubos Kijevas "Dynamo" un Doņeckas "Shakhtar". Futbolists četras reizes kļuvis par Ukrainas čempionu un vēl četras reizes izcīnījis Ukrainas kausu. Tāpat vārtsarga kontā ir uzvara Ukrainas Superkausā, bet Latvijas kauss ir vienīgā Ribkas trofeja ārpus dzimtenes.

Līdz ar Ribkas aiziešanu par neapšaubāmu pirmo numuru "Liepājas" komandā kļuvis 24 gadus vecais Krišjānis Zviedris, kurš aizvadītajā pavasarī pirmo reizi saņēma izsaukumu uz Latvijas izlasi. Bez Zviedra vienīgais vārtsargs liepājnieku pieteikumā ir 17 gadus vecais Klāvs Bethers, kurš iepriekš spēlējis "Grobiņas" komandā 1. līgas čempionātā.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-21 14:54, pirms 3 gadiem
šajā sezonā nedemonstrē .. ?

turpinās tas pats kas iepriekšējā. kausā ar izlozi paveicās izmukt no vadošajiem klubiem, viss. vienkārši belaru veterānu atbalsta organizācija.

  -2 [+] [-]

, 2021-05-21 15:00, pirms 3 gadiem
Re kā! Tomēr atraduši vainīgo visās nedienās ar sniegumu šosezon?

  +2 [+] [-]

, 2021-05-21 15:15, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Re kā! Tomēr atraduši vainīgo visās nedienās ar sniegumu šosezon?
drīzāk šamam algas cipars viens no lielākajiem, bet zaudē konkurencē Zviedrim, kuram noteikti tas cipars ir viens no mazākajiem, ja ne pats mazākais no tiem, kas šosezon ir nospēlējuši vismaz 90 minūtes!!

  -2 [+] [-]

, 2021-05-21 15:18, pirms 3 gadiem
Lido rakstīja: drīzāk šamam algas cipars viens no lielākajiem, bet zaudē konkurencē Zviedrim, kuram noteikti tas cipars ir viens no mazākajiem, ja ne pats mazākais no tiem, kas šosezon ir nospēlējuši vismaz 90 minūtes!!
Vecīt, tā bija ironija!

  +2 [+] [-]

, 2021-05-21 16:11, pirms 3 gadiem
Sajūta ka drīz vēl vairāki leģionāri muks no lv klubiem kas dos iespēju vairākiem vietējiem tad

  +1 [+] [-]

, 2021-05-21 17:50, pirms 3 gadiem
Neizturēja konkurenci..

     [+] [-]

, 2021-05-21 18:06, pirms 3 gadiem
Starp citu Zviedris ir vārtsargs jau otrajā paaudzē , un futbolista gaitas sācis Kuldīgā.