Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

“Nokian KrP” pārņem vadību, “Happee” pārsteidz viesos

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Nokian KrP” pārņem vadību, “Happee” pārsteidz viesos
"Happee" tikuši pie uzvaras viesos, saglabā cerības uz panākumu sērijā, foto: "Happee"

Somijas spēcīgākajā florbola līgā turpinās ceturtdaļfinālu spēļu sērijas un pie pirmā panākuma izdevies tikt “Happee”, kas negaidīti viesos tika galā ar “Classic”. Vēl vienā mačā pie uzvaras tika “Nokian KrP”, atjaunojot vadību sērijā.

“Nokian KrP” komanda savas izslēgšanas spēles turpina aizvadīt bez Latvijas izlases uzbrucēja Jorena Malkava. Trešajā sērijas spēlē pret SPV komandu mājinieku katepinis Jona Rantala rezultātu atklāja jau spēles pirmajā minūtē, bet spēles vidū pēc diviem Villi Liponena un vieniem Jonatana Kovanena vārtiem pārsvaru bija pieaudzējuši līdz 4:0. Viesiem Konsta Haukala bija vienīgais, kurš sērijas trešajā spēlē prata atzīmēties ar rezultatīvu metienu, kamēr pērnās sezonas finālistiem vispirms Jūso Ahola atjaunoja četru vārtu pārsvaru, bet tad hat-trick sev noformēja Lipoens. Tādējādi “Nokian KrP” uzvarēja ar 6:1, otro reizi salīdzinoši pārliecinoši tiekot pie uzvaras savās mājās. Zaudējums viesos gan pašlaik dod minimālu 2:1 vadību sērijā.

Par pārsteigumu parūpējās “Happee”, kas pēc diviem zaudējumiem sērijas ievadā, trešajā mačā viesos pirmajā periodā panāca 3:0 vadību, turklāt trešdaļas izskaņā mājinieku florbolists Adams Hemerka saņēma sarkano kartīti par spērienu pretiniekam. Titulētākā Somijas florbola komanda gan nepadevās, uzsākot pakaļdzīšanos, kas rezultējās ar 5:3 vadības iegūšanu mača 54. minūtē. Nu jau jāglābjas no trešās neveiksmes bija “Happee”, kuru beigu ofensīva izdevās varena, vispirms panākot izlīdzinājumu, bet pēc tam arī Jonnem Junkarinenam ar bumbiņas raidīšanu tuvajā vārtu stūrī panākot izlīdzinājumu. Sekoja papildlaiks, kurā vairāk ar bumbiņu bija “Classic”, bet tad Roni Lāksonens ar metienu no vārtu priekšas pārspēja Lasi Torisevu, tādējādi nodrošinot “Happee” komandai uzvaru mačā ar rezultātu 6:5, kas ļāvis līdz 1:2 sadeldēt deficītu arī sērijā. Turklāt ceturtais mačs tiks aizvadīts jau “Happee” laukumā, kur viņi varēs censties panākt līdzsvaru.

Izslēgšanas spēļu turnīrs turpināsies trešdien, kad savu trešo maču aizvadīs “Indians” un TPS. Šajā sērijā pēc diviem mačiem rezultāts sērijā ir neizšķirts 1:1.

Somijas F-liiga, ¼ fināli

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēle6.spēle7.spēle
Oilers – LaSB13:25:4 (OT)15:43:0
Classic – Happee4:38:45:6 (OT)2:1
Nokian KrP – SPV6:25:66:12:1
Indians –TPS3:22:3 (OT)1:1