Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Latvieši piespēlē, Dumpis uzvar Trekši

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Latvieši piespēlē, Dumpis uzvar Trekši
Epizode no "Indians" un TPS komandu cīņas, foto: Westend Indians

Somijas spēcīgākajā florbola līgā turpinās ceturtdaļfinālu sērijas un vienīgajā trešdienas spēlē “Indians” savās mājās ar rezultātu 5:3 pieveica TPS. Abu komandu rindās ar rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Latvijas izlases florbolisti.

Sērijas pirmajās divās spēlēs ar identisku 3:2 rezultātu uzvarēja laukuma saimnieki, ar piebildi, ka TPS to paveica papildlaikā. Tādējādi pēc divām cīņām rezultāts sērijā bija neizšķirts 1:1 un trešais mačs tika aizvadīts Markusa Dumpja pārstāvētā “Westend Indians” mājvietā. Spēli krietni labāk sāka laukuma saimnieki, kuri 12. minūtē izvirzījās vadībā ar 3:0, turklāt divus no trim vārtiem guva viņu trešais virknējums, kurā darbojās arī jaunais latviešu aizsargs Dumpis. Trešajā komandas vārtu guvumā viņam arī rezultatīva piespēle. Līdz pārtraukumam viesi atspēlēja vienus vārtus, bet cīņas vidū jau tik ierastais 3:2, kad pēc Pētera Trekšes piespēles otros vārtus viesiem guva Piri Kaupinens. Šāds rezultāts saglabājās līdz pat 39. minūtei, pa šo laiku TPS komandai izturot skaitlisko mazākumu par Trekšes izdarīto noteikumu pārkāpumu. Tad mājinieki guva ceturtos vārtus, bet Jonas Koskinens trešās trešdaļas vidū vēlreiz savu komandu pietuvināja viena precīza metiena attālumā. Cīņai tuvojoties izskaņai, Lēvi Auranens iemeta bumbiņu viesu tukšajos vārtos, tādējādi “Indians” tiekot pie 5:3 uzvaras, kas ļāvis atjaunot vadību sērijā.

Izslēgšanas turnīrs turpināsies ceturtdien, kad ceturtos mačus aizvadīs “LaSB” un “OIlers”, kā arī “Happee” un “Classic”. Savukārt TPS komanda savus konkurentus pie sevis ciemos uz sērijas ceturto maču gaidīs 22. martā.

Pirmo soli pretim vietas saglabāšanai F-liiga spēris “FBC Turku” ar Gustavu Griezīti un Krišjāni Tiltiņu otrajā maiņā. Ceturtdaļfināla sērijas trešajā spēlē latviešu pārstāvētā komanda savās mājās ar 10:2 apspēlēja Kirkoniemi “Rangers”, tādējādi sērijā uzvarot ar 3:0 un iekļūstot pusfinālā. Cīņas 23. minūtē laukuma saimnieki bija panākuši 3:0 vadību, komandas otros vārtus gūstot Griezītim. Viesi atbildēja ar diviem vārtu guvumiem, bet Tiltiņa rezultatīvais metiens slāpēja “Rangers” tiekšanos uz atspēlēšanos. Līdz pārtraukumam Turku komanda iemeta arī piektos vārtus, bet noslēdzošajā spēles nogrieznī dubultoja savu rezultativitāti, tādējādi uzvarot cīņu ar 10:2. Pretinieki pusfinālā gan “FBC Turku” komandai vēl nav zināmi, jo pusfinālam ar minimālo spēļu skaitu kvalificējās vēl tikai “M-Team”, kas trīsreiz apspēlēja “SalBa”. Tikmēr dueļos starp “EraViikingit” un “Koovee”, kā arī pārī starp LNM un “Tiikerit” būs nepieciešamas vismaz četras spēles.

Somijas F-liiga, ¼ fināli

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēle6.spēle7.spēle
Oilers – LaSB13:25:4 (OT)15:43:0
Classic – Happee4:38:45:6 (OT)2:1
Nokian KrP – SPV6:25:66:12:1
Indians –TPS3:22:3 (OT)5:32:1